Η βουλευτής της ΝΔ, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την διαφοροποίηση του κ. Μητσοτάκη στην χθεσινή ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Σέβομαι την απόφαση του κ. Μητσοτάκη όπως σέβομαι την απόφαση κάθε βουλευτού να πράξει  ανάλογα αυτό που πιστεύει ο ίδιος ότι είναι το καλύτερο παρόλο που δεν συμφωνώ με το σκεπτικό του.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές , εγώ θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στο ότι η υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου πέρασε από την Βουλή με μια αυξημένη πλειοψηφία, αυτό είναι κάτι θετικό. 

Η ΝΔ έδειξε στην πράξη ότι όταν μιλάει για συναίνεση την εννοεί, την εφαρμόζει και αυτό πρέπει να μας πιστωθεί.

 

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ

 

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει η σύγκλιση της ΚΟ γιατί είναι σημαντικό όχι μόνο να αποτιμήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό ως ΚΟ να έχουμε πολύ συγκροτημένη θέση σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην χώρα. Αυτή τη στιγμή όμως αυτό που προέχει είναι το εθνικό, προέχει η όποια διαπραγμάτευση γίνεται αυτή τη στιγμή για την χώρα και η κατάληξή της. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μετά από τέσσερις εβδομάδες η κυβέρνηση ουσιαστικά άρχισε να διαπραγματεύεται μόλις προχθές το βράδυ με κείμενο και με μια προσγείωση στον ρεαλισμό. Από εκεί και πέρα επειδή νομίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει τη χώρα μας  είναι το εθνικό νομίζω ότι παρέλκει το να συζητάμε αυτή τη στιγμή με όρους μάλιστα παραπολιτικής  με βάση όλα αυτά τα δημοσιεύματα που έχουμε δει όλο αυτό τον καιρό διότι αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. 

 

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει να τεθεί και θέμα ηγεσίας στην ΝΔ

 

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Σίγουρα χρειάζεται ψυχραιμία και ωριμότητα για να αντιμετωπίσει κανείς και τα αίτια της ήττας αλλά και το πως πρέπει να πάει στην επόμενη μέρα ειδικά όταν η χώρα βρίσκεται σε  αυτή την κρίσιμη κατάσταση η οποία σημαίνει ότι και η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο ρόλο να παίξει.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας υπάρχει όμως σίγουρα θέμα για το πως η ΝΔ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ιδεολογικό της στίγμα και πως η ΝΔ από το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  θα μπορέσει όχι απλώς να βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά αλλά κυρίως πως θα βοηθήσει τη χώρα πρώτα από όλα να μην εκτροχιαστεί και δεύτερον πως θα δημιουργήσει ένα καινούργιο πειστικό αφήγημα για την χώρα για την επόμενη μέρα.

Πρέπει να γίνουν αλλαγές περιμένουμε αυτό που έχουμε πει από την ηγεσία προτάσεις και πρωτοβουλίες για αλλαγές που πρέπει να γίνουν και σε οργανωτικό επίπεδο, σίγουρα θέλουμε να δούμε μια μεγαλύτερη συλλογικότητα και μια συντεταγμένη στάση της ΝΔ  σε σχέση με την αντιπολίτευση που πρέπει να κάνει αυτό το διάστημα. 

 

ΔΗΜ.: Με τον Σαμαρά στην ηγεσία της όμως

 

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας. Προφανώς τα πράγματα είναι δυναμικά το τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον δεν μπορώ να το προβλέψω αυτή τη στιγμή επειδή προέχει το εθνικό δεν θα ήθελα να κάνουμε μια συζήτηση που δυστυχώς με τον τρόπο  και τους όρους που αναπτύσσεται μόνο κακό κάνει.  

Χρειάζεται να γίνει συζήτηση στα θεσμικά όργανα και να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την ηγεσία. Είναι πολύ σημαντικό η ΝΔ να επαναπροσδιορίσει το ιδεολογικό της στίγμα και να πάρει πρωτοβουλίες και για το εσωτερικό της, την οργάνωσή της και τη συλλογικότητα... Άρα δεν αφήνω τίποτα ανοιχτό σε σχέση με την ηγεσία, αφήνω τα πάντα ανοιχτά σε σχέση με το ότι η ΝΔ προφανώς και χρειάζεται να μπει σε μια διαδικασία αλλαγών οι αλλαγές αυτές όμως δεν σημαίνουν  απαραίτητα ότι είναι αλλαγή στα πρόσωπα στην ηγεσία γιατί δεν πιστεύω ότι τα πρόσωπα από μόνα τους αρκούν για να πούμε ότι αλλάζουμε. Θα πρέπει να δούμε και πολλά άλλα θέματα και όχι να στεκόμαστε μόνο στα πρόσωπα.

Στην παρούσα φάση η προσωπική μου φιλοδοξία είναι να συμβάλλω στην ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροδεξιάς και αυτή η φιλοδοξία μου υπηρετείται από πολλές θέσεις  όχι όμως από αυτή της υποψηφίας  για την αρχηγία και θα σας έλεγα ότι πότε δεν έχω εκφράσει εγώ αυτή την επιθυμία.