Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Γιώργος Βλάχος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την εκλογή του κ. Παυλόπουλου στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας

 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Ασφαλώς είμαι ικανοποιημένος, ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, πανεπιστημιακός, ένας άνθρωπος που είχε πολλά χρόνια στην μαχόμενη πολιτική, με ήθος, με ευπρέπεια νομίζω ότι επικύρωσε τις προδιαγραφές που θα ήθελε κανείς  για έναν πρόεδρο.

 

ΔΗΜ.: Θα έχετε διαβάσει τα ρεπορτάζ που λένε ότι είναι μια επίδειξη ισχύος από την πλευρά του κ. Καραμανλή η επιλογή αυτή

 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Δεν νομίζω ότι είναι επιλογή του κ. Καραμανλή, είναι επιλογή του πρωθυπουργού. Είναι ένα άνοιγμα, μια επιλογή συναινετική  και βεβαίως εγώ σαν οπαδός της Κεντροδεξιάς παράταξης θεωρώ ότι με τιμά αυτή η πρόταση. Αυτό είναι μια τιμή και για την Κεντροδεξιά άλλα και συνάμα μια ευθύνη...

 

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι αύριο θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους

 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Αυτή είναι η μεγάλη μας αγωνία θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός θα κάνει τους κατάλληλους χειρισμούς ούτως ώστε να βρεθεί λύση. Είναι αδιανόητο να οδηγηθούμε σε ρήξη  που αυτή την ώρα κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Πρέπει να προσέλθουμε σαν χώρα στον διάλογο  με πρόγραμμα, με τεκμηριωμένο λόγο και προτάσεις και εκεί να παλέψουμε για ότι καλύτερο. Να ξεχάσουμε τα προεκλογικά γιατί  όλοι καταλαβαίνουμε ότι ισχύει διαχρονικά αυτό που έλεγε ο Κ. Καραμανλής ότι υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Εδώ φτάσαμε σε αυτά που λέγονται και δεν γίνονται και θα πρέπει να το μαζέψουμε σιγά-σιγά...

Εμείς στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση, συνιστούμε να υπάρξει μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία στους χειρισμούς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Εμείς τις δυσκολίες τις ξέραμε δεν είναι καινούργιες απλά η καινούργια κυβέρνηση δεν τις ήξερε, τα είχε υπολογίσει λίγο διαφορετικά και τώρα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα. Σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα θέλουμε να νιώθει ότι έχει και την δικιά μας στήριξη γιατί τίποτα πια δεν είναι εύκολο.