Η πρώην βουλευτής της ΝΔ, κα Φωτεινή Πιπιλή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την ρύθμιση της κας Βαλαβάνη

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Εμείς που  πληρώναμε πάντα και ήμασταν συνεπείς αν γίνει  πραγματικότητα αυτό που λέει η κα Βαλαβάνη ότι θα χαριστούν σε αυτούς που δεν πληρώναν το 50% είναι να πάμε να πνιγούμε ομαδικώς.

 

Με αφορμή την δήλωση Γιούνκερ για τον τρόπο που φερότανε η Τρόικα στην Ελλάδα και αν θα έπρεπε η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση να είχε αντιδράσει πιο σθεναρά

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Να θυμηθούμε την περίοδο που ήταν ο κ. Βενιζέλος στην πολύ δύσκολη θέση που είναι ο κ. Βαρουφάκης σήμερα, όταν επιχείρησε και πήγε πολύ κόντρα στην Τρόικα μετά ήρθε η ΕΕΤΗΔΕ.

Νομίζω ότι κάποτε θα πρέπει να συζητηθεί το πόσο απότομα μπήκαμε σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία με το μνημόνιο, από τότε εγώ έλεγα ότι αυτού του είδους τα θέματα δεν γίνονται βιαστικά και κυρίως χωρίς να ενημερώσεις το σύνολο του ελληνικού λαού τι ακριβώς συνέβαινε και τι θα συμβεί με το να φέρεις το ΔΝΤ.

Θεωρώ ότι το μεγάλο λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου ήταν ότι αμέσως μετά τον καταστροφικό ανασχηματισμό του Ιουνίου δώσαμε λάθος μήνυμα όχι μόνο στους νοήμονες ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν την ΝΔ αλλά δώσαμε και ένα λάθος μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι ήρθε η μεταρρυθμιστική κόπωση.

Ένα ακόμα λάθος ήταν ότι για μένα καλύτερα θα ήταν να είχαμε πέσει ως κυβέρνηση φέρνοντας ένα σκληρό μεταρρυθμιστικό για συντεχνίες νομοσχέδιο όπως για παράδειγμα το συνδικαλιστικό και να πέφταμε για να μπορούσαμε μετά να ανορθωθούμε και όχι να υποστούμε την ταπεινωτική ήττα του περασμένου μήνα.

 

Για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευση

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Εκεί είναι το πολιτικό εις το διηνεκές λάθος των ηγετών της αντιπολίτευσης ότι πάντα είναι απέναντι και όταν έρθουν στα δύσκολα τότε επιζητούν την εθνική συνεννόηση και συμφωνία με μία διαφορά ότι όλοι στηρίζουμε την προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα αξιοπρεπώς από την μέγγενη.

 

ΔΗΜ.: Πρέπει να γίνει αυτή η ομάδα διαπραγμάτευσης με συμμετοχή και της ΝΔ;

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Εμείς είμαστε έτσι κι αλλιώς εκ των προτέρων συνεννοήσιμοι σε αυτά τα θέματα όμως πριν από την εθνική συνεννόηση θα πρέπει ο κ.Τσίπρας να τραβήξει το λουρί ορισμένων υπουργών οι οποίοι  έχοντας μια γραφική αντίληψη περί του τι σημαίνει ελληνική κυβέρνηση σε τόσο δύσκολη  διαπραγμάτευση έταξαν τα πάντα, άρχισαν να τα ανακοινώνουν όπου κατανοώ και τους Ευρωπαίους ως ένα βαθμό ότι πρέπει να παρουσιάσει ο κ.Βαρουφάκης  συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία ακριβώς για να πείσει ότι δεν μας κυβερνάει ούτε ο κ. Κατρούγκαλος ούτε όλοι αυτοί οι ακραίοι που χαρίζουν...

 

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι η ΝΔ έχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας

 

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Η ΝΔ απαιτείται να αλλάξει μυαλά, να αλλάξει ιδεολογική κατεύθυνση γιατί δυστυχώς η μεγάλη ζημιά δεν ήρθε από την πλευρά του  κ. Τσίπρα ή από την πλευρά του “τέρατος” που κατάληξε να είναι ο ΕΝΦΙΑ. Έγινε μεγάλη ζημιά από την ακραία  στροφή ενός φιλελεύθερου κοινωνικού ριζοσπαστικού κόμματος αυτού που έφτιαξε ο Κων/νος Καραμανλής, έγινε μια απότομη στροφή σε μια λαικοδεξιά η οποία έχει βρει έτσι κι αλλιώς εκφραστή είτε την ακροδεξιά του Π. Καμμένου είτε στην Χρυσή Αυγή είτε σε κόμματα αχαχούχα.

Άρα μυαλά χρειάζεται να αλλάξει η ηγεσία της ΝΔ και το λέω με όλο το σεβασμό στον Α. Σαμαρά που έκανε τόσα πολλά και πέτυχε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και να στηρίζει τώρα και την προσπάθεια να μείνουμε στην Ευρώπη. Καλά μυαλά λοιπόν !