Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

 

Ερωτηθείς ποια είναι η άποψή του για  την συμφωνία

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όταν θα κλείσει, θα έχω το ακριβές κείμενο του κ. Βαρουφάκη και τι ακριβώς συμφωνήθηκε στο Eurogroup μετά θα μπορώ να κάνω αποτίμηση. Το γενικό πλαίσιο είναι το νέο μνημόνιο, δεν έχω καμία αντίρρηση με το γενικό πλαίσιο είναι η συνέχιση του παλαιού μνημονίου κατά τέσσερις μήνες.

Δεν έχει φύγει για μένα ο φόβος (να βρεθεί η χώρα μετέωρη) γιατί δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Η χώρα έχει να πληρώσει στις 20 Μαρτίου  συγκεκριμένα χρήματα αυτό δεν μας έχει πει ακόμα πως θα το πληρώσουμε. 

Η κυβέρνηση πήγε για να φέρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισε με μνημόνιο χωρίς λεφτά.  Δεν έχουμε  πάρει ούτε ένα ευρώ και αν εγκριθεί σήμερα η λίστα Βαρουφάκη θα εγκριθεί στην λογική ότι οι Ευρωπαίοι δεν βάζουν ούτε ένα ευρώ άρα δεν ρισκάρουν τίποτα.

Αυτοί είπαν θα βάλουν ευρώ μετά την αξιολόγηση. Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει τον Απρίλιο και η δεύτερη τον Ιούνιο αν ολοκληρώσουμε αυτά που λέμε  και αν πιάσουμε την φοροδιαφυγή και τους στόχους που λένε, μάλιστα αλλά θα μου επιτρέψετε να έχω σοβαρές  αμφιβολίες ότι αυτά γίνονται.

 

Για την δημιουργική ασάφεια

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η δημιουργική ασάφεια συμφέρει πάντα τον ισχυρό όχι τον αδύναμο. Δημιουργική ασάφεια σε ένα κείμενο θέλει ο ισχυρός , ο αδύναμος θέλει να είναι όλα γραπτά. 

Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως επιτυχία της κυβερνήσεως. Υπάρχει άπειρος χαμένος χρόνος , η χώρα μας δεν έχει χρόνο για χάσιμο  πολύ φοβούμαι ότι και το σημερινό email του Βαρουφάκη το οποίο ενδεχομένως να γίνει δεκτό από το Eurogroup στην λογική ότι δεν βάζουν ούτε ένα ευρώ θα είναι επιπλέον χαμένος χρόνος. Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να πάρει αποφάσεις, αν πάρει αποφάσεις πρέπει να τις πάρει γρήγορα γιατί η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο.