Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν διακρίνει διαφορές στην συμφωνία της κυβέρνησης σε σχέση με αυτή της ΝΔ

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Δεν είναι θέμα αν διακρίνω διαφορές το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση έκανε μια συμφωνία η οποία είναι απόλυτα στο πλαίσιο το οποίο λέγαμε ότι είναι προδιαγεγραμμένο εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση είναι καταρχάς παράταση του υφιστάμενου μνημονίου πάνω στο οποίο και θα αξιολογηθεί. Το δεύτερο πράγμα στο οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση είναι ότι όχι μόνο θα αξιολογηθεί αλλά θα καταρτίσει και ένα καινούργιο μνημόνιο μέσα σε  διάστημα τεσσάρων μηνών νομίζω ότι αυτό δείχνει ακριβώς το πόσο διαφορετικά πράγματα ακούγαμε τις παραμονές των εκλογών από  αυτά που σήμερα εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση. 

 

ΔΗΜ.: Αν πετύχει έστω να μην υπάρξει μείωση σε συντάξεις ή καταφέρει να δώσει ένα 13ο μισθό δεν θα είναι κάτι μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες και ασφυκτικές συνθήκες;

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ:Το να δώσει 13ο μισθό σε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι παίρνουν κάτω από 300€ σύνταξη δεν νομίζω ότι είναι η μεγάλη κατάκτηση. Δεν είναι κάτι το οποίο ανατρέπει την κοινωνική πολιτική της χώρας, εδώ είχε πει χιλιάδες πράγματα από την κατάργηση των μνημονίων, όλων των μνημονιακών νόμων, είχε μιλήσει για την κατάργηση όλων των νόμων οι οποίοι έχουν να κάνουν με τα εργασιακά, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.  Είχε πει καμία αύξηση της φορολογίας, είχε πει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, είχε πει ότι θα σταματήσει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων το αντίθετο διαβάσαμε...

 

ΔΗΜ.: Ωστόσο δεν είναι θέμα ότι έχει καταφέρει η κυβέρνηση να έχει την κοινωνία μαζί της και να θεωρούν μεγάλα τμήματα του κόσμου ότι κάτι διαφορετικό έκανε αυτή η κυβέρνηση από τους προηγούμενους;

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ακόμα είναι στα “μέλια” η κοινή γνώμη με την καινούργια  κυβέρνηση  και θα δούμε τι θα γίνει όταν θα φέρει τους εφαρμοστικούς νόμους.

 

Ερωτηθείς ποια πρέπει να είναι η στρατηγική της ΝΔ από τη στιγμή που η κυβέρνηση βαδίζει πάνω στις ράγες που ήταν και η ίδια το προηγούμενο διάστημα

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ:  Δεν νομίζω ότι μπορεί η ΝΔ σε καμία περίπτωση να δεχτεί να δώσει λευκή επιταγή στην καινούργια κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει ένα πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να πούμε ότι θα πηγαίνουμε στην Βουλή να ψηφίζουμε μέτρα τα οποία δεν θα ψηφίζει η πλειοψηφία που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Νομίζω ότι θα πρέπει να συζητάμε για μια πραγματική πολιτική συμφωνία η οποία πρέπει να υπάρξει αν θέλουν πραγματικά να  συζητήσουμε και μαζί το καινούργιο πρόγραμμα το οποίο θα καταρτιστεί  και θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια.  

 

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην ΝΔ

 

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Αυτό που πρέπει να περιμένουμε από την συνεδρίαση της ΚΟ είναι να δούμε ξεκάθαρα ποια θα είναι και η αντιπολιτευτική μας γραμμή. Αυτό το οποίο  θεωρώ όμως ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει είναι να ξεκαθαρίσουμε το θέμα της εσωκομματικής δημοκρατίας. Όλες οι αποφάσεις να τίθενται στην κρίση της ΚΟ ιδιαίτερα τώρα που θα μπούμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο  που θα αναγκαστεί η κυβερνητική πλειοψηφία να ζητάει τις δικές μας ψήφους για την στήριξη των δικών της πολιτικών επιλογών.