O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κος Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τις δημοσιογράφους Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν θα έρθει στην Βουλή

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πρέπει να έρθει στην Βουλή η παράταση της συμφωνίας.  Δεν ξέρω το λέμε μνημόνιο, το λέμε πρόγραμμα, το λέμε συμφωνία δεν με νοιάζει η ουσία είναι ότι πρέπει η παράταση την οποία ζήτησε η κυβέρνηση και έγινε δεκτή από την Ευρωζώνη πρέπει να έρθει μέχρι τις 28 /2 στην Βουλή ούτως ώστε να υπάρξει η κύρωση. Δεν ξέρω αν θα φέρουν πράξη νομοθετικού περιεχομένου γιατί τις έχουν καταδικάσει αλλά έχουν καταδικάσει και τα κατ' επείγοντα σχέδια νόμου εάν πρέπει να προλάβουμε τις 28 /2  πρέπει να φέρουν κείμενο μέχρι τις 28/2, αν το φέρουν εμάς η διάθεσή μας είναι να το ψηφίσουμε...

Για την δήλωση της κυβέρνησης ότι επετεύχθη ο διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από το μνημονίου

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτά είναι ισχυρισμοί της κυβέρνησης που είναι στον αέρα. Δείτε τι λένε στον κόσμο ολόκληρο και θα καταλάβετε. Υπήρξε ένα όργιο ψέματος από το ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια που τώρα τον υποχρεώνει με νέα ψέματα να καλύπτει τα παλιά.  

Ερωτηθείς αν θα υποστηρίξουν τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ανακούφιση της κοινωνίας

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε όλα αυτά τα οποία προεκλογικά είχε εξαγγείλει ως μέτρα τώρα να τα αποφύγει αν δεν συνοδεύονται με συμφωνία με τους εταίρους, με τους θεσμούς.  Αν συνεννοηθεί και τα φέρει και είναι σε καλύτερη κατεύθυνση από αυτά που έχουμε ψηφίσει εμείς, λόγου χάρη τις 100 δόσεις τις έχουμε ψηφίσει αλλά τις ψηφίσαμε από ένα όριο και πάνω γιατί αυτή ήταν η συμφωνία που είχαμε εμείς με τους δανειστές, εάν τώρα καταφέρουν καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές φυσικά θα την ψηφίσουμε, γιατί να μην την ψηφίσουμε; Το ζήτημα όμως είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι όλη αυτή η αναστάτωση που του έχει συμβεί από τον Δεκέμβριο και μετά, όλο αυτό που έχει συμβεί με την δήθεν διαπραγμάτευση η οποία ήταν απολύτως δήθεν γιατί κατέληξε σε χειρότερη συμφωνία από ότι ήταν η προηγούμενη όταν αυτά όλα θα αρχίσουν να εξειδικεύονται και δεν έρχονται στην Βουλή ή έρχονται κουτσουρεμένα  τότε το πρόβλημα δεν θα το ρωτάτε σε εμάς αλλά θα το ρωτάτε σε αυτούς που είπαν ψέματα.   

Για την συμφωνία

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πρόκειται για μια συμφωνία που όποιος την διαβάσει καταλαβαίνει ότι είναι χειρότερη από την προηγούμενη διότι μια σειρά από θέματα είχαν μια εξέλιξη η οποία εγκαταλείφθηκε.

Η χώρα δεσμεύτηκε από χειρότερες θέσεις, εγκαταλείφθηκαν πράγματα που είχαν μια πρόοδο από την προηγούμενη διαπραγμάτευση και τρίτον επιβαρύνεται ο Έλληνας πολίτης κάθε μέρα από την έλλειψη εσόδων όπως αυτά που είχαν προβλεφθεί... Τα κενά που θα προκύπτουν από την χρηματοδότηση θα πρέπει να καλύπτονται με μέτρα

 

Ερωτηθείς ποια είναι η θέση του για την ενδεχόμενη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Έχουμε πει ναι, θα εξετάσουμε το πρώτο μνημόνιο προφανώς, θα εξετάσουμε το δεύτερο προφανέστατα και θα εξετάσουμε και το τρίτο μνημόνιο που συνάπτεται τώρα. Πρέπει όλα αυτά να τα εξετάσουμε.