Ο βουλευτής του ΚΚΕ, κος Χρήστος Κατσώτης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Με αφορμή την κατάθεση πρότασης νόμου για κατάργηση μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων

 

Χ.ΚΑΤΣΩΤΗΣ: Το ΚΚΕ είναι συνεπής με αυτό που έλεγε προεκλογικά, με αυτό που παλεύει για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που ισοπεδώνουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού. Με συνέπεια προχωρά σε όσα έλεγε προεκλογικά και μετεκλογικά  και βεβαίως κάνει και το συλλαλητήριο την Παρασκευή ενάντια στην νέα συμφωνία -μνημόνιο που υπέγραψε η νέα κυβέρνηση.    

 

Ερωτηθείς μήπως είναι πολύ νωρίς για να κρίνουν τις κυβερνητικές κινήσεις

 

Χ.ΚΑΤΣΩΤΗΣ:  Εμείς λέμε καμία ανοχή από τους εργαζόμενους σε μια τέτοια πολιτική που στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις ανάγκες τους. Γιατί βλέπετε ότι προεκλογικά με τίτλους υποσχόταν κάποια πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα και βεβαίως από την άλλη όμως περιλάμβανε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύσεις σοβαρές προς το κεφάλαιο και τους μεγάλους ομίλους.  

Εμείς το λέγαμε στους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να ετοιμαστούν για σκληρούς αγώνες μέσα από την οργανωμένη πάλη για να διεκδικήσουν την κάλυψη των απωλειών. Όταν λοιπόν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και την πρώτη κατοικία δεν δεσμεύεται ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί αλλά λέει ότι θα προσπαθήσει  δηλαδή ούτε αυτή η δέσμευση δεν υπάρχει. Ακόμα και οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών ούτε για αυτές, το 751€ επίσης πηγαίνει στις καλένδες. Άρα όλα αυτά δείχνουν ότι εξαπάτησαν το λαό, ήταν πράγματι μια διαφημιστική απάτη η λεγόμενη σκληρή διαπραγμάτευση που έλεγε ότι έκανε όλο αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε σε μια συμφωνία η οποία είναι στα πλαίσια της ΕΕ για αυτό και την έκανε αποδεκτή η ΕΕ , η ΕΚΤ και το ΔΝΤ για αυτό και την χαιρέτισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για αυτό και τη χαιρέτισαν οι βιομήχανοι , οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες.  Βλέπουμε λοιπόν ότι συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική ...