Η βουλευτής του ΚΚΕ, κα Λιάνα Κανέλλη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα  σε τι κατάσταση είμαστε αυτή τη στιγμή

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Είμαστε εκεί που ούρλιαζε προεκλογικά το ΚΚΕ, είμαστε μέσα στην ΕΕ, μέσα στο χρέος , μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στα μνημόνια και μέσα στο τρίθεσμο. Δεν είναι Τρόικα είναι τρίθεσμο.

Εκεί που βρισκόμαστε είναι δέκα φορές πιο δραματικό και αναγκάζει το ΚΚΕ να επισημάνει δύο πράγματα.  Αφήστε την μη τήρηση των υποσχέσεων ήταν βέβαιο ότι δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν ή για την ακρίβεια τηρούνται. Για να είμαστε αντικειμενικοί έλεγε ο Τσίπρας πριν από τις εκλογές “πάση θυσία εντός της ΕΕ και πάση θυσία εντός του ευρώ” και άρχισε τις θυσίες.

Τώρα αντιμετωπίζουμε δύο σοβαρά προβλήματα κατά την εκτίμησή μου, ένα είναι η ανθρωπιστική κρίση. Ο όρος ανθρωπιστική κρίση ήταν προεκλογικό φληνάφημα. Ο όρος ανθρωπιστική κρίση αρμόζει σε σεισμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, πολέμους κλπ όχι σε χρεωστικές καταστάσεις ακόμα και αν συνεπάγεται πάρα πολλές τραγωδίες για πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού ως φτώχεια. Η ανθρωπιστική κρίση έγινε μέσα σε ένα μήνα δημοσιονομικό μέγεθος αυτό για μένα είναι τεράστιο πρόβλημα. Δηλαδή αυτό που βαφτίζεται ως ρεαλισμός είναι ότι η φτώχεια και η απελπισία γίνονται δημοσιονομικό μέγεθος.

Το δεύτερο πάρα πολύ σημαντικό είναι η αιτιολόγηση αυτού του είδους της πολυδιαφημισμένης κωλοτούμπας, που δεν είναι κωλοτούμπα είναι αυτό το “πάση θυσία εντός ΕΕ” άρα είναι υποταγή στην ευρωπαϊκή πολιτική εκ των πραγμάτων και αυτό προσπαθεί να μετατεθεί ως ευθύνη στην πλάτη του ελληνικού λαού. Δηλαδή είναι σαν να έρχεται μια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και λέει “αυτό είναι το τιμολόγιο της ελπίδας σας. Τώρα συμπληρώνω την λευκή επιταγή της ελπίδας που μου δώσατε και αυτό είναι το ποσό της ελπίδας. Μη μου διαμαρτύρεστε...”

 

Για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση όλων  των  μνημονιακών νόμων

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Όταν το καταθέσαμε το 2012 πήγε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή εκεί δια στόματος Λαφαζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ είπε αν έρθει θα το ψηφίσουμε. Δεν ήρθε ποτέ ούτε στην επιτροπή ούτε στην Βουλή γιατί υπερίσχυσε ο κανονισμός ότι έχει δημοσιονομικό κόστος.

Από αυτό μέχρι να λέει κάποιος ότι εμείς κάνουμε κάτι τώρα που είναι στα δύσκολα η κυβέρνηση για να την δυσκολέψουμε η απόσταση είναι τεράστια και δεν παίζουμε εμείς σε αυτή την διαρροϊκή προπαγάνδα του Μαξίμου.

 

ΔΗΜ.: Τώρα θα φτάσει σε ψηφοφορία, θα φτάσει στην Ολομέλεια;

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Αν πιστέψω την κα Κωνσταντοπούλου που είπε ότι όλες οι προτάσεις νόμου θα έρχονται στην Ολομέλεια υπάρχει πιθανότητα να έρθει στην Ολομέλεια.

 

ΔΗΜ. Από την άλλη σε άκουγα να ασκείς μια σκληρή κριτική στην κα Κωνσταντοπούλου.

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Ναι γιατί έχει πάρει πολύ προσωπικά το ρόλο της δηλαδή ανεβαίνει κάποιος πάνω και λέει “κα Πρόεδρε” απευθυνόμενος στο Σώμα και αυτή  απαντάει επί προσωπικού λες και είμαστε σε πάνελ τηλεοπτικό. Κάνει σχόλιο στο οτιδήποτε. Κάθε φορά μας λέει το “πρώτη φορά, πρώτη φορά” είναι σαν διαφήμιση πολιτικής κοινοβουλευτικής παρθενίας. 

Δεν γίνεται αυτό το πράγμα “πρώτη φορά, τότε γινόταν έτσι τώρα εδώ  άλλαξαν τα πράγματα, τότε ψηφίζατε έτσι τώρα ψηφίζουμε αλλιώς” δεν είναι αλήθεια αυτό το πράγμα, δεν έχει αλλάξει ο κανονισμός, δεν έχουν αλλάξει μια σειρά από πράγματα. Ξαναλέω όμως όποτε κάνει κάτι καλό εγώ θα το πω... 

  

Ερωτηθείσα ποια είναι η εκτίμησή της για το μέλλον

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Σφίξιμο, στεναχώρια, μαρτύριο του σταγονόμετρου, διόγκωση των χρεών ατομικών, υποκειμενικών, γενικών, πολίτικων, κοινωνικών, ταξικών, κρατικών, εθνικών.  Φοροεπιδρομή έρχεται...  πάλι εμείς θα την πληρώσουμε την ιστορία και το μάρμαρο.

 

Ερωτηθείσα πως σχολιάζει την απόφαση για την διακοπή του πρωταθλήματος

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ:  Πρώτη φορά καταλαβαίνω ότι η “τυφλομάρα” σώζει, άμα τους γκαβώσεις τους ανθρώπους και δεν βλέπουν ποδόσφαιρο εξυγιαίνεται το ποδόσφαιρο.