Ο βουλευτής του ΚΚΕ , κος Θανάσης Παφίλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν είναι η ίδια πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου που είχαν καταθέσει και παλιότερα

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Είναι επικαιροποιημένη πρόταση γιατί μετά το 2012 μέχρι το τέλος του 2014 προέκυψαν και άλλα και τα έχουμε προσθέσει αλλά ουσιαστικά η ίδια είναι η πρόταση  από άποψη φιλοσοφίας.

 

ΔΗΜ: Μέσα σε αυτό το μνημονιακό πνεύμα βάζετε και την συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση στο Eurogroup;

 

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Με τη συμφωνία είναι ξεχωριστό πράγμα αλλά εδώ θα χάσουμε την λογική μας, αν διαβάσει κανείς το mail της κυβέρνησης θα δει ότι ακόμα και η φρασεολογία όλη είναι ουσιαστικά  ότι έχουμε ζήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή είναι επέκταση του μνημονίου, συνέχιση της ίδιας πολιτικής  και μάλιστα αυτό που είναι φανερό σε αυτό το  mail είναι ότι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα περιγράφονται με σαφήνεια και τα ονομαζόμενα φιλολαϊκά απουσιάζουν ή είναι με γενικές εκφράσεις.

Εμείς λέμε ότι η συμφωνία αυτή ουσιαστικά και τυπικά  επεκτείνει το μνημόνιο, τις δεσμεύσεις και συνεχίζει την ίδια γραμμή και την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

 

ΔΗΜ.: Αυτή την κατάθεση της πρότασης νόμου την κάνατε για να στριμώξετε την κυβέρνηση γιατί ξέρετε ότι μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι διαφωνούν με την  συμφωνία αυτή

 

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Εμείς δεν είμαστε τέτοιοι, δεν κάνουμε παρεμβάσεις πολιτικές με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Εδώ υπάρχει μια δραματική κατάσταση, ο κόσμος ζει στην κόλαση, είναι αποτέλεσμα της συνολικής  πολιτικής της ΕΕ και του ίδιου του δρόμου ανάπτυξης που ακολουθείται και φυσικά επιδεινώθηκε απότομα με το μνημόνιο που έφερε σε πολύ γρήγορο διάστημα αντιλαϊκά μέτρα που σε άλλες χώρες περάσαν πιο αργά και επομένως από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η κατάσταση το ΚΚΕ όπως και παλιότερα πάλεψε στην πρώτη γραμμή για την κατάργησή του έτσι και τώρα  ερχόμαστε στην Βουλή για να γίνει συζήτηση. Γιατί τώρα έχουμε ένα μπαράζ προπαγάνδας πρωτοφανές στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μάστορας  που προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. Δηλαδή λέει ότι δεν υπάρχει μνημόνιο, μα σοβαρολογούμε; Έχουν φύγει οι εφαρμοστικοί νόμοι, έχει αλλάξει τίποτα;  Είναι μια εξαπάτηση του ελληνικού λαού...       

 

Ερωτηθείς πως προβλέπει την εξέλιξη των πραγμάτων με δεδομένη την στάση των εταίρων

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Να περιγράψουμε ότι αυτό το σκηνικό δεν είναι καινούργιο κάθε φορά που γίνονταν διαπραγματεύσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και που ήταν να εκταμιευτούν κάποια χρήματα υπήρχε ακριβώς το ίδιο σκηνικό “θα τα δώσουν δεν θα τα δώσουν”. Το αποτέλεσμα ήταν ότι κάθε φορά που γινόταν εκταμίευση συνοδευόταν με μέτρα και δεύτερον πληρώναν οι συνήθεις ύποπτοι δηλαδή οι μισθωτοί,οι συνταξιούχοι , τα λαϊκά στρώματα συνολικά.   

ΔΗΜ: Τώρα υπάρχει μια διαφορά ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα και αυτό είναι που πιέζουν αυτή τη στιγμή.

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Δεν πρέπει να μας διαφεύγει κάτι ότι ήδη λειτουργούν όλοι οι αντιλαικοί βάρβαροι νόμοι των μνημονίων οι οποίοι εφαρμόζονται.

ΔΗΜ: Φοβάστε πιστωτικό γεγονός ή είστε βέβαιοι ότι θα κυλήσει όπως παλιά; 

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Μα ήδη η κυβέρνηση έχει δώσει ουσιαστικά γη και ύδωρ...

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η λύση είναι η επιστροφή στην δραχμή

Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: Εμείς λέμε ότι η λύση είναι να φύγουμε από την ΕΕ, να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους και να υπάρξει κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής δηλαδή ο λαός να πάρει τον πλούτο  στα χέρια του. Αν φύγουμε από το ευρώ χωρίς να υπάρξει ριζική αλλαγή του δρόμου ανάπτυξης, το δρόμο ανάπτυξης που προτείνουμε εμείς οπωσδήποτε θα είναι καταστροφικό  και για τον ελληνικό λαό.