Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, κος Παναγιώτης Χαρέλας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή  την διαταγή του αρχηγείου από τον κλάδο λλλοδαπών για τους παράνομους μετανάστες

 

Π.ΧΑΡΕΛΑΣ: Ο κίνδυνος να έρθουν έντονες μεταναστευτικές ροές το επόμενο χρονικό διάστημα είναι υπαρκτός και εκεί είναι το δικό μας το θέμα ότι δεν θα μπορέσουμε να ανακόψουμε  αυτές τις μεταναστευτικές ροές που θα έρθουν στην χώρα μας αν εφαρμοστεί αυτή η διαταγή.

Η διαταγή αυτή λέει ότι από λήψεως της διαταγής αυτής θα πρέπει αφενός μεν αυτοί οι οποίοι κρατούνταν στα κρατητήρια όλης της χώρας και αφορούσε μετανάστες οι οποίες εισήλθαν παράνομα στην χώρα,  αυτοί θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με ένα υπηρεσιακό σημείωμα των έξι μηνών. Το δεύτερο σκέλος της διαταγής ήταν ότι αυτοί που θα εισέρχονται στην χώρα μας από τρίτες χώρες θα έπρεπε να οδηγηθούν στους χώρους υποδοχής όπου θα γίνει ταυτοποίησή τους και μετά θα έπαιρνε ένα χαρτί, υπηρεσιακό σημείωμα και πάλι που θα έλεγε ότι μέσα σε τριάντα μέρες οφείλει να φύγει από την χώρα. Κατά τη σύλληψή του μετά τις τριάντα ημέρες θα έπρεπε να του δοθεί άλλο ένα χαρτί που θα έλεγε ότι μπορεί να παραμείνει στη χώρα μας για άλλους έξι μήνες.    

Η ηγεσία μας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και να το πει σήμερα τι θα γίνει με τους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνουμε στα σύνορα αν θα αφήνονται ελεύθεροι ή αν θα περιορίζεται η ελευθερία τους.