Ο σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, κ. Σωτήρης Στράλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τη χθεσινή παρέλαση

Σ.ΣΤΡΑΛΗΣ:  Προσπαθήσαμε έχοντας συναίσθηση της βαρύτητας της χθεσινής γιορτής να αφουγκραστούμε τον παλμό του κόσμου και να μεταδώσουμε ένα μήνυμα αντάξιο των περιστάσεων και του εορτασμού.  Πάντα ο ιπτάμενος απευθύνεται στον κόσμο με ένα συγκεκριμένο χαιρετισμό, το μότο της ομάδας μας είναι το “σηκώστε το κεφάλι ψηλά” δηλαδή δεν είναι η πρώτη φορά που το είπαμε από τον αέρα σε κόσμο απλά το timing  ήταν τέτοιο που δόθηκε όλη αυτή η δημοσιότητα επειδή ο κόσμος το είχε ανάγκη. Εμείς κάνουμε πάντα τη δουλειά μας ανεξαρτήτως των καταστάσεων και των συνθηκών γιατί είμαστε ταγμένοι σε αυτή τη δουλειά και γιατί είμαστε από επιλογή μας σε αυτή τη δουλειά. Μιλώντας εκ μέρους όλου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι ανεξάρτητα από συνθήκες τις οποίες ζούμε και βιώνουμε στην καθημερινότητά μας και εμείς όπως όλος ο κόσμος  είμαστε ταγμένοι σε αυτό που κάνουμε. Το κάναμε, το κάνουμε και θα το κάνουμε πάντα με τον ίδιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο γιατί είναι θέμα αξιών και θέμα προτεραιοτήτων. Στο πρόσωπό μου καταξιώνεται όλη η ομάδα των αεροπορικών επιδείξεων γιατί εγώ μπορεί να έχω το μερίδιο του λέοντος στη δημοσιότητα αλλά δεν ήμουν μόνος μου χθες, υπήρχε ολόκληρη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δουλέψαμε σκληρά για να δείτε το αποτέλεσμα της χθεσινής επίδειξης. 

Δεν σας κρύβω ότι δεν περιμέναμε ότι θα υπήρξε τέτοιο μέγεθος αντιδράσεων από τον κόσμο. Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας περιβάλει με την αγάπη του αλλά μας έχει αιφνιδιάσει η αντίδραση του κόσμου. Κρατήστε το κεφάλι ψηλά. Μπορεί το αεροπλάνο να φύγει και να προσγειωθεί, να το χάσετε από το οπτικό σας πεδίο αλλά κρατήστε το κεφάλι ψηλά  και έχετε τιμή και περηφάνια γιατί έτσι μας πρέπει και μας αξίζει.