Το μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και πρώην μέλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κος Νίκος Φωτόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Με αφορμή την θέση του κ. Πετράκου για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης στην ΔΕΗ

 

Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η συλλογική σύμβαση δεν ψηφίστηκε μόνο από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΑΚΕ αλλά ψηφίστηκε και από τους δύο σε σύνολο τριών, κυρίους που πρόσκεινται στην συνδικαλιστική παράταξη του ΜΕΤΑ που είναι η παράταξη που ιδεολογικά είναι πλησίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τρίτος που δεν ψήφισε τη συλλογική σύμβαση δεν την ψήφισε με το σκεπτικό ότι ήθελε να επανέλθουν οι μισθοί μας στα επίπεδα προ κρίσης.

 

Για το κόστος του τροφείου

 

Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το κόστος για όλο τον Όμιλο δεν θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια. Θα ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς τους κυρίους που από χθες ουρλιάζουν για το μέγα σκάνδαλο να πάρουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ 6€  τροφείο,  που ήταν όλα αυτά τα χρόνια όταν μια σειρά εκλεκτοί κύριοι του συστήματος με διάφορες κομπίνες άρμεγαν κανονικότατα τη ΔΕΗ; Γιατί δεν μίλησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, γιατί δεν είπαν λέξη για μια σειρά απίστευτα σκάνδαλα, σκάνδαλα εκ των οποίων η επιχείρηση του ελληνικού λαού έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ 

Για να δικαιούνται κάποιοι σήμερα να μιλήσουν θα έπρεπε και σε μια σειρά άλλα πολύ σημαντικότερα ζητήματα να έχουν μιλήσει αλλά δυστυχώς για τα άλλα είχαν πιει το αμίλητο νερό προφανώς γιατί τα άλλα αφορούσαν κομπίνες των αφεντικών τους.  

 

Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ρόλος των συνδικάτων και ιδιαίτερα για μια αριστερή κυβέρνηση ποιος πρέπει να είναι; Δεν πρέπει τα συνδικάτα να αγωνίζονται, δεν πρέπει να διεκδικούν; Όσοι λένε ότι είναι υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων το εννοούν τελικά  ή δεν το εννοούν; Αν το εννοούν τότε γιατί διαμαρτύρονται που ένα συνδικάτο πέτυχε να κερδίσει δύο ψίχουλα γιατί για αυτό μιλάμε.