Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, κος Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την πληροφορία ότι ο κ. Σταμάτης θα αναλάβει συντονιστής της ΚΟ στην Βουλή

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό τέτοιος ρόλος. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος βοηθείται στην δουλειά του από τρεις αναπληρωτές γενικοί γραμματείς οι οποίοι και έχουν εκλεγεί. Επισημαίνω ότι δεν  προβλέπεται τέτοιος ρόλος και έχουμε αρκετά τραβήξει από άτυπους ρόλους .  

 

Ερωτηθείς τι πρέπει να περιμένουμε από την σημερινή ΚΟ της ΝΔ

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Εγώ θα σας πω ένα μόνο θέμα το οποίο πρέπει να μπει και να ξεκαθαριστεί τελείως. Η μεγαλύτερη αιτία της όποιας εσωστρέφειας θα υπάρχει ή και θα συνεχίσει να υπάρχει  είναι η θρυλούμενη αμφισβήτηση της ηγεσίας Σαμαρά από διαφόρους συναδέλφους.

Θεμιτή φιλοδοξία οφείλουν όμως αυτοί οι συνάδελφοι ή σήμερα να σηκωθούν και να ξεκαθαρίσουν το θέμα εάν και εφόσον τους αφορά  ή διαφορετικά πρέπει να σταματήσει αυτό που είδα πχ στις Κυριακάτικες εφημερίδες όπου είδα μεγάλα συγκροτήματα να έχουν “υιοθετήσει” υποψηφιότητες Δελφίνων.

Η ΝΔ πρέπει να ξανανταμωθεί με το λαό, να ξανασυμφιλιωθεί με τις κοινωνικές ομάδες που είτε μας έστρεψαν την πλάτη είτε πολύ περισσότερο τάχτηκαν εναντίον μας όχι εξ υπαιτιότητάς τους.  Αυτό είναι το κυρίως θέμα που εμένα με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή εάν λοιπόν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί αυτό να το πετύχει να το βάλει το θέμα και να τελειώνουμε. Αλλά όχι να πιστεύουν κάποιοι ότι μπαινοβγαίνοντας σε γραφεία επιχειρηματιών, μιντιαρχών, διαπλεκομένων και δεν ξέρω ποιων άλλων θα γίνουν αρχηγοί της ΝΔ.

Η ΝΔ δεν θα γίνει κόμμα των λόρδων και της αριστοκρατίας, η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει η μεγάλη παράταξη από την δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας.

    

ΔΗΜ.: Από την στιγμή που υπάρχουν οι Δελφίνοι και τα δελφινάκια αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί να βρεθεί το ζητούμενο που είναι η ενότητα στην ΝΔ

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Για αυτό να σοβαρευτούν και να πάρουν τις αποφάσεις τους, να μας τις παρουσιάσουν και να τελειώνουμε.

Εγώ γνωρίζετε ότι επί δυόμιση χρόνια μίλαγα, στο βαθμό που μπορούσα να μιλήσω. Το πλήρωσα κάποια στιγμή δεν μπόρεσαν να με εξοντώσουν εντάξει τελείωσε αυτό αλλά αναρωτιέμαι γιατί  ακούω τώρα να λένε πράγματα που κάποιοι όταν τα λέγαμε είχαμε γίνει κόκκινο πανί στους   “εγκεφάλους” εντός και εκτός Συγγρού και Μαξίμου οι οποίοι όμως επί δυόμισι χρόνια ήταν υπουργοί.       

 

ΔΗΜ: Εσείς λέτε ότι θέμα ηγεσίας δεν υπάρχει;

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:  Σε ότι με αφορά το ξέρετε πως όχι.

Έχω  ορίσει έναν οδικό χάρτη ο οποίος λέει ότι  ξεκινάμε σήμερα, την Κυριακή είναι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή πρέπει να γίνουν αμέσως μετά περιφερειακές   συνδιασκέψεις, όχι με σύνθεση μόνο αυτή που προβλέπει το καταστατικό αλλά με κάλεσμα ανοιχτό στην κοινωνία. Και αφού τελειώσουν οι συνδιασκέψεις, έκτακτο συνέδριο. Συνέδριο επανεκκίνησης και προοπτικής.

 

ΔΗΜ.: Επειδή όμως μιλάτε  για την πλήρη σύνθεση των Οργάνων και απευθύνεστε και στην κοινωνία δεν θα ήταν ορθότερο ο κ. Σαμαράς, για να λήξουν και οι συζητήσεις των Δελφίνων, να ζητήσει από την βάση απευθείας να επαναβεβαιωθεί

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:  Για περιμένετε να ακούσουμε την ομιλία του μήπως βρεθούμε μπροστά σε καμία έκπληξη σήμερα.  Δεν ξέρω αλλά αν ήμουν στην θέση του και εγώ δεν θα γουστάριζα να συνεχίζεται αυτή η φημολογία η οποία είναι ανασταλτικός   παράγοντας του οποιουδήποτε πράγματος.  Δηλαδή εντάξει προσέξτε τι θα σας πω, άσχημο που δεν έρχεται στην Βουλή η συμφωνία γέφυρα αλλά αν ερχόταν ποια θα έπρεπε να είναι η θέση της ΝΔ; Ακούω πολλούς συναδέλφους που λένε ότι για να είμαστε συνεπείς με τα δυόμιση χρόνια θα πρέπει να την ψηφίσουμε .

Η δική μου θέση είναι όχι γιατί ή είναι αλήθεια ότι αυτή η συμφωνία που προετοιμάζεται για τον Ιούνιο δηλαδή το τρίτο μνημόνιο είναι δυσμενέστερη από τα δύο προηγούμενα και εν πάση περιπτώσει εγώ δεν θα επιτρέψω στον κ. Τσίπρα να μιλάει και να λέει για  μνημονιακή αντιπολίτευση . Την λέξη μνημονιακός και μνημόνιο θα του τι φορέσω κουστούμι εγώ. 

Αντί να συζητάμε τέτοιου είδους θέματα ή ποια θα είναι η θέση μας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει την εξεταστική  για το πως μπήκαμε στο μνημόνιο θα μείνουμε στην άρνηση; Έμενα η θέση μου είναι ότι ναι έπρεπε εμείς να την είχαμε κάνει την εξεταστική άρα πρέπει να την ψηφίσουμε τώρα. Αυτά είναι τα θέματα τα άμεσα και τα σοβαρά που πρέπει να συζητήσουμε και όχι αυτά τα οποία κάθε μέρα διαβάζω στις εφημερίδες . Να ξεκαθαρίσει το τοπίο είτε έτσι είτε αλλιώς.     

 

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι όλα αυτά που γίνονται από την κα Κωνσταντοπούλου θα είναι προς τον σωστό δρόμο

 

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:  Η χθεσινή συνέντευξη της κας Κωνσταντοπούλου κυρίως αποδέκτες είχε το κόμμα της και την κυβέρνηση  και λιγότερο τα τεκταινόμενα εντός του κοινοβουλίου όπου πράγματι υπάρχει μια δυσπραγία σε ορισμένα πράγματα τα οποία όμως πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν όλα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αυτά όμως τα οποία είπε κυρίως απευθυνόταν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση όταν είπε για παράδειγμα η κα Κωνσταντοπούλου και είχε δίκιο ότι δεν θα ξαναπιτρέψω να έρθει ένα νομοσχέδιο το οποίο όμως είναι τρία διαφορετικά νομοσχέδια που αφορούν τρία διαφορετικά υπουργεία όπως αυτό που ξεκινάει αύριο το οποίο είναι υποτίθεται για την καταπολέμηση της φτώχειας  και από τα 32 άρθρα μόνο τα 4 είναι για την καταπολέμηση της φτώχειας. Όταν είπε ότι “δεν θα το ξαναεπιτρέψω” δεν απευθυνόταν στα κόμματα, απευθυνόταν στην κυβέρνηση.

Όταν είπε δεν θα  επιτρέψω κατεπείγοντα να έρχονται Παρασκευή ή Σαββατοκύριακα  απευθυνόταν στην κυβέρνηση και σε αυτού του είδους τα θέματα να ξέρετε ότι εγώ θα την στηρίξω γιατί έχει δίκιο. Τα είχα καυτηριάσει εξάλλου  όταν τα κάναμε εμείς επί δυόμιση χρόνια.