Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κα Ελίζα Βοζεμπεργκ, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

 

Με αφορμή την σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

 

Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Αν δεν συζητηθούν τα αίτια και αν ο καθένας δεν αναλάβει τις ευθύνες του, αν δεν αλλάξει η πολιτική μας  και δεν ξαναβρούμε και την ιδεολογική μας αφετηρία και την ψυχή μας τότε δεν έχουμε λόγω ύπαρξης σε αυτό το κόμμα  

 

ΔΗΜ.: Δηλαδή συντάσσεστε και εσείς  με αυτούς που θέλουν την διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου για να συζητηθούν και να μπουν όλα  τα θέματα

 

Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Νομίζω ότι είναι αναγκαίο και για έναν πρόσθετο λόγο ότι όσο υπάρχει μια εκκρεμότητα τόσο καλλιεργείται η εσωστρέφεια κι αυτή τη στιγμή ο λαός μας έχει κατατάξει στην Αντιπολίτευση. Απαιτεί από εμάς μια σοβαρή άσκηση αντιπολίτευσης από τη μια πλευρά και από την άλλη να μπορέσουμε να διευρύνουμε την παράταξή μας, να μπορέσουμε να κερδίσουμε  πίσω τον κόσμο που χάσαμε .

 

ΔΗΜ.: Πιστεύετε ότι η ΝΔ πρέπει να επιστρέψει και να αγκαλιάσει τον  μεσαίο χώρο 

 

Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Νομίζω ότι αν προσδιορίσουμε ως μεσαίο χώρο ή ως το Κέντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νοικοκυραίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας έχει μεσαίο χώρο ναι πιστεύω  ότι η φιλελεύθερη αντίληψη που αγγίζει στον πυρήνα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς είναι η μερίδα των πολιτών που χάσαμε σε αυτές τις εκλογές.

Βεβαίως η ΝΔ είναι ένα πολυτασικό κόμμα και βεβαίως θα ακούγονται  και απόψεις αποκλίνουσες αλλά αυτό δεν μπορεί να αναιρεί το βασικό πυρήνα και τις ρίζες της παράταξης. 

 

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στην πτώση της ΝΔ ήταν και η στροφή προς τα δεξιά

 

Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Χωρίς να το παραγνωρίζω έγινε και αυτό αλλά ουσιαστικά ασκήθηκε μια πολιτική η οποία απώλεσε την ιδεολογία μας.

 

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας σε ένα  έκτακτο συνέδριο

 

Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Την πρωτοβουλία θα τη πάρει ο ίδιος ο πρόεδρος, πιστεύω ότι ο ίδιος θα θελήσει να ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο.

Δεν θέλω να τον ερμηνεύσω αλλά είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι σε μια ήττα πρέπει να επιμερίζονται οι ευθύνες εκεί που αναλογούν και όχι να βρίσκουμε σαν εύκολο στόχο πάντοτε τον επικεφαλής,  χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει και εκείνος  ίσως το κύριο ποσοστό των ευθυνών.