Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Κώστας Γκιουλέκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην έκτακτη δημοσιογραφική εκπομπή και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου  

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Δεν ετέθη θέμα ηγεσίας, αυτό το οποίο ετέθη μετ' επιτάσεως από πολλούς ήταν ότι υπάρχει ανάγκη να συνεδριάσουν όλα τα όργανα του κόμματος και το κορυφαίο όργανο το οποίο είναι το συνέδριο του κόμματος. Από εκεί και πέρα χθες έγινε μια πρωτόγνωρη   για την ΝΔ διαδικασία πάρα πολύ καλή, ήταν περίπου τα 2/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος του κόμματος ήταν από την αρχή ως το τέλος της συνεδρίασης.  Συζητήσαμε, ανοίξαμε τις καρδιές μας μιλήσαμε και για λάθη επικοινωνιακά, για λάθη πολιτικά είδαμε τι χρειάζεται για τον προσανατολισμό μας από εδώ και μπρος, πως θα επαναπροσδιορίσουμε το στίγμα μας. 

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε μια εθνική συνδιάσκεψη που είναι μια επικοινωνία με τη βάση. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, παράλληλα με την συνδιάσκεψη εγώ αντιπρότεινα στον πρόεδρο  ότι αντί για μια εθνική συνδιάσκεψη θα ήταν καλό να κάνουμε πολλές  θεματικές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα    

 

ΔΗΜ.:Γιατί να μην γίνει συνέδριο;

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Το προτείναμε κάποιοι βουλευτές, αυτό είναι ένα ανοιχτό θέμα το οποίο μπορεί να αποφασιστεί λίγο αργότερα, πάντως το θέμα ετέθη. Το ζητούμενο είναι πως η ΝΔ θα εκφράσει και πάλι την κοινωνία, θα προλάβει  τις ανάγκες της κοινωνίας και δεν θα μείνει στο περιθώριο των εξελίξεων γιατί  αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί μετά από μια ήττα όλοι ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες και τα αίτια και τους αίτιους .

 

ΔΗΜ.: Επισήμως από τον κ. Σαμαρά δεν έχει αναγνωριστεί ως ήττα

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Αυτό το οποίο είπε είναι ότι χάσαμε με 8,5 μονάδες από το ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο είναι σημαντικό μέσα σε μια τέτοια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου η προηγούμενη κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πολλά σκληρά  και εν πολλοίς και άδικα μέτρα είναι σημαντικό ότι κράτησε τις δυνάμεις της και σε σχέση με τις ευρωεκλογές είχε μια μικρή υποχώρηση των δυνάμεων. Αλλά οι 8,5 μονάδες  αυτό είναι μαθηματικά

 

ΔΗΜ.: Υπήρξαν επικοινωνιακά λάθη από τον κ. Σαμαρά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα; Όπως για παράδειγμα αυτά που ακούστηκαν περί αριστερής παρένθεσης

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Αυτό θα ήταν μια επικίνδυνα επιπόλαιη θέση αν την εξέφραζε ο οποιοσδήποτε. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς πήρε θέση σε αυτό, είπε ότι αυτό μας απεδόθη η θεωρία περί αριστερής παρένθεσης η οποία δεν ειπώθηκε ποτέ από εμάς πρώτον και δεύτερον αυτό το οποίο εξήγησε είναι ότι θα ήταν τραγικό να ποντάραμε στην καταστροφή της χώρας .  

Αυτό που σε κάθε περίπτωση χθες κάναμε και που εγώ εισηγήθηκα είναι ότι η ΝΔ πρέπει να εκφράσει την κοινωνία, πρέπει να βγει πιο μπροστά από τις ανάγκες της κοινωνίας και να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική  πρόταση για τον κόσμο. Διότι αλλιώς κινδυνεύουμε να πάθουμε αυτό που έχουν πάθει άλλες πολιτικές δυνάμεις να μιλάμε και να μην μας ακούει κανείς.  Όλα αυτά δείχνουν ότι ο πολιτικός χρόνος έχει συντμηθεί, οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν  με ραγδαία ταχύτητα και το ζητούμενο για μας  που είμαστε πολιτευόμενοι είναι να αντιληφθούμε ότι το μόνο κριτήριο το οποίο πρέπει να πρυτανεύει είναι το πως θα είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. 

 

Για το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

 

Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Καταρχήν εγώ είχα διαφωνήσει με τον χειρισμό του κρατικού καναλιού αλλά πέραν αυτού η σημερινή κυβέρνηση έρχεται και επαναφέρει όπως τουλάχιστον έχει δηλώσει  το παλαιό καθεστώς λειτουργίας του κρατικού καναλιού με μια διαφορά ότι ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας επικίνδυνης φάσης για τη χώρα και είμαστε σε μια δύσκολη διαδρομή, έρχεται η κυβέρνηση να λέει θα αυξήσω το ανταποδοτικό τέλος δηλαδή ουσιαστικά προαναγγέλλει βάρη στον Έλληνα πολίτη. Όλο αυτό δείχνει ότι δεν  βαδίζουμε στην κατεύθυνση που είχε υποσχεθεί ότι θα ελαφρύνει από τα βάρη και αν πρόκειται να προχωρήσουμε επιβάλλοντας πρόσθετα βάρη  στους πολίτες με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν είναι ευεργετική πολιτική προς τους πολίτες κάθε άλλο.

Αν ονειρεύεται η κυβέρνηση να επαναφέρει το παλιό καθεστώς  το οποίο είχε κάποια σωστά αλλά είχε και πολλά λάθη εάν θέλει να επαναφέρει αυτά τα λάθη πρέπει να το ξεκαθαρίσει. 

Εμείς θα βοηθήσουμε να μην επαναληφθούν τα λάθη και να βρεθεί προς την σωστή κατεύθυνση η λειτουργία του κρατικού καναλιού όχι όμως με  αυτό τον τρόπο και επιβαρύνοντας περισσότερο μάλιστα επαναφέροντας το ανταποδοτικό τέλος και αυξάνοντάς το.