Η βουλευτής της ΝΔ, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την υπόθεση του κ. Χαρδούβελη

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες και διεξάγεται μια έρευνα, προφανώς θα πρέπει να δούμε τι θα φέρει στο φως αυτή η έρευνα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα να κρίνουμε το νόμιμο αυτής της ιστορίας, ο κ. Χαρδούβελης θα κληθεί και θα δώσει τις εξηγήσεις του.

Έχουν φύγει 22 δις από τις τράπεζες το τελευταίο διάστημα αυτά τα χρήματα που μπορεί να είναι απολύτως νόμιμα και φορολογημένα κάποιοι άνθρωποι μπορεί να τα έχουν στείλει νομίμως στο εξωτερικό ή να τα έχουν πάρει σπίτι τους και να τα έχουν στον απορροφητήρα τους ή να τα έχουν κάνει χρυσές λίρες  ο καθένας ότι κάνει. Το να ανοίγεις μιας τέτοια συζήτηση είναι τι; μια συζήτηση που να λες ότι ένας Έλληνας που ανησυχεί αυτή τη στιγμή για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κάνει κάποιες προσωπικές επιλογές για το πως να διαφυλάξει τα χρήματά του ή την περιουσίας του είναι μη πατριώτης; Εκεί πάμε αυτή την κουβέντα αυτό με ανησυχεί!

Δεν υπάρχει νόμος ο οποίος να λέει ότι ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται τα οικονομικά της χώρας δεν επιτρέπεται να έχει χρήματα στο εξωτερικό ή να τα στέλνει με έμβασμα. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένη να μπω στην κουβέντα να κρίνω τον πατριωτισμό ενός ανθρώπου από αυτό το πράγμα βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι έχει διαφορετικές διαστάσεις να το κάνει κάποιος ο οποίος διαχειρίζεται τις τύχες και δίνει ένα παράδειγμα με την συμπεριφορά του από έναν απλό άνθρωπο ο οποίος δεν έχει θεσμικό ρόλο στην διαχείριση αυτού του πράγματος

 

Για την παραίτηση του κ. Αβραμόπουλου από την αντιπροεδρία της ΝΔ

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Πιστεύω αυτά που λέει ο άνθρωπος ήρθε και είπε εγώ βρίσκομαι στο εξωτερικό, έχω ένα διαφορετικό ρόλο τώρα και δεν έχω τον χρόνο να αφιερώσω στο αξίωμα αυτό. Σας θυμίζω ότι ένα μεγάλο κομμάτι της χθεσινής διαδικασίας ήταν η συζήτηση ότι θα πρέπει να είναι πιο δημοκρατικές οι διαδικασίες  μέσα στο κόμμα και ο ρόλος όλων να είναι πιο ενεργός , πιο καθημερινός. Σε αυτό το πλαίσιο καταλαβαίνω ότι ένας άνθρωπος  ο οποίος έχει ένα πάρα πολύ υψηλό αξίωμα στο εξωτερικό και βρίσκεται  εκτός κόμματος όλη την ώρα  μπορεί να μην αισθάνεται ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτή την περίοδο που θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στο κόμμα και να κάνει αυτή την επιλογή. 

 

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ

 

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η κριτική στο παρελθόν γίνεται προφανώς για να διορθώσεις τα λάθη που έκανες, προφανώς για να εστιάσεις και στα σωστά πράγματα που έκανες, προφανώς γιατί σε ενδιαφέρει να δεις αν η πολιτική σου δικαιώνεται από τις εξελίξεις  αλλά κυρίως κοιτάς μπροστά και δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία ασυμφωνία στο γεγονός ότι πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση για τους πολίτες η οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά τους  σε επίπεδο εφαρμοσμένης πολιτικής.  Γιατί εγώ αυτή τη συζήτηση περί ιδεολογικού στίγματος κλπ την ακούω ως μια ενδιαφέρουσα εσωκομματική συζήτηση αλλά νομίζω ότι την κοινωνία αυτή τη στιγμή δεν την ενδιαφέρει να βάλουμε ταμπέλες ιδεολογικές  είτε στο κόμμα είτε στα στελέχη του. Νομίζω τους ενδιαφέρει μια σοβαρή εναλλακτική πολιτική πρόταση η οποία να είναι υπερασπίσιμη και να οδηγήσει σε ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα όποτε γίνουν οι εκλογές και σε σχέση με αυτό το οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή από πλευράς της  κυβερνήσεως.  Αυτή είναι η κουβέντα που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή στο κόμμα, αυτή είναι η κουβέντα που γίνεται  και αυτή την κουβέντα θα πρέπει να την κάνουν και νέα πρόσωπα και πρέπει να γίνεται μέσα από πολύ πιο δημοκρατικές διαδικασίες.