Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Κώστας Σκρεκάς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ερωτηθείς ποια είναι τα συμπεράσματα για την ΝΔ μετά από τις συνεδριάσεις της ΚΟ και της Πολιτική Επιτροπής

 

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Οι συνεδριάσεις είχαν ένα πολύ καλό και ευεργετικό αποτέλεσμα καθώς ακούστηκαν απόψεις και προτάσεις για  αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα και που πηγαίνει η χώρα και που πρέπει να πάμε εμείς καθώς έγινε και η αυτοκριτική για το αποτέλεσμα των εκλογών .

Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση οι δημοκρατικές αυτές διαδικασίες βοηθούν και θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον την ΝΔ αφού κάνει την αυτοκριτική της και με διάθεση αυτογνωσίας να κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων, να χαράξει την νέα πολιτική στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει  ώστε να βοηθήσουμε τη χώρα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε οριακό σημείο για άλλη μια φορά.

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η ΝΔ θα πρέπει να πάει σε ένα έκτακτο συνέδριο

 

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Η προσωπική μου άποψη είναι  ότι μια εθνική συνδιάσκεψη θα βοηθούσε πολύ περισσότερο και θα ήταν πολύ πιο ουσιαστική  γιατί θα είχες έναν πού πιο ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες από το να πας σε ένα συνέδριο στο οποίο νομίζω ότι εκεί θα μπορούσαν να τεθούν και άλλα

θέματα ...

 

ΔΗΜ: Και αυτό είναι κακό; Ένας αρχηγός δεν χρειάζεται ακόμα και αναβάπτιση της εντολής που έχει από τα μέλη ενός κόμματος μετά από μια μεγάλη ήττα;

 

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Αυτό μπορεί να γίνει αλλά δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη περίοδος τώρα. Δηλαδή ένας αρχηγός ο οποίος θα ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης πιθανότατα να έχει και είναι θεμιτό να έχει κάποιος άλλος ...και να πει ότι εγώ μπορώ να το κάνω καλύτερα. Αυτό το πράγμα όμως  πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει τώρα; Αυτή τη στιγμή κάθε μέρα που περνάμε η αγορά καταρρέει όλο και περισσότερο, βλέπετε ότι η οικονομία δυστυχώς από μια σταθεροποίηση διολισθαίνει... Πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή και μέχρι τον Ιούνιο που θα έχουμε όλα αυτά τα πράγματα, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι παρούσα κάθε μέρα, δυνατή  να κοιτάει την Ελλάδα, να μην κοιτάει τα εσωτερικά της θα βοηθούσε να κάνουμε ένα συνέδριο το οποίο εκ των πραγμάτων θα έφερνε και είναι θεμιτό αυτό και διαμάχες μεταξύ προσώπων και εσωστρέφεια.  Φανταστείτε κάθε μέρα το επόμενο τετράμηνο να βγαίνουμε στα κανάλια, στα Μέσα  και να μιλάμε για την ΝΔ και να μην μιλάμε για την Ελλάδα.     

Σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι είναι σώφρον αυτό το τετράμηνο που μπορεί την άλλη εβδομάδα ή τον άλλο μήνα να χρειαστεί η ΝΔ να πάρει κάποιες πολίτικες αποφάσεις...

 

ΔΗΜ.: Βλέπετε εκλογές ;

 

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Τις απεύχομαι, πιστεύω ότι λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν θα δοθεί άμα κάνουμε εκλογές κάθε δύο μήνες ή κάθε χρόνο ή αν κάθε λίγο και λιγάκι που έχουμε κάποιο πρόβλημα αναγγέλλουμε δημοψηφίσματα και να ρίχνουμε το μπαλάκι στον λαό για να αποφασίσει.  

 

Για την παραίτηση του κ. Αβραμόπουλου από την θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ

 

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Νομίζω ότι ήταν πολύ λογική η κίνηση του κ. Αντιπροέδρου, αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Θεωρώ ότι καλώς έκανε και εστιάζεται στην δουλειά που πρέπει να κάνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως επίτροπος.  Νομίζω ότι ήταν μια κίνηση υπεύθυνη .