Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κα Μαρία Σπυράκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup

 

Μ.ΣΠΥΡΑΚΗ: Χθες έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του συμβιβασμού και είναι ενδιαφέρον ότι πλέον η κυβέρνηση υπερασπίζεται την ρεαλιστική γραμμή ενσωματώνοντας και μέτρα που εμείς είχαμε προτείνει ως διαπραγματευτική ομάδα, ως οικονομικό επιτελείο στην προηγούμενη φάση στους εκπροσώπους των τριών θεσμών. Γιατί τα μόνα ρεαλιστικά μέτρα τα οποία δέχτηκαν είναι τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής  στην βάση του τριγώνου, αυτό που διεθνώς αποκαλείται καρουσέλ, το είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση και το προηγούμενο οικονομικό επιτελείο και το είχαν δεχτεί οι δανειστές. Και επίσης ρεαλιστικό μέτρο θεωρείται η απόδοση κινήτρων για την συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένους κλάδους που φοροδιαφεύγουν και αυτό το μέτρο επίσης το δέχτηκαν οι δανειστές. Θέλω να πω δηλαδή ότι έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον ότι η κυβέρνηση αρχίζει πια και καταλαβαίνει ότι  τελείωσαν πια οι εκλογές οριστικά, πρέπει να εξαφανίσει όσο πιο βαθιά την περίφημη ρήση του κ. Βαρουφάκη ότι “δεν θα πάρουμε τη δόση” και κοιτάζει με όλους τους τρόπους να πάρει την δόση.

 

Για το ότι φαίνεται ότι δεν θα έχουμε μέτρα για περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων

 

Μ.ΣΠΥΡΑΚΗ: Για την ώρα δεν είδαμε να αποσύρεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, άρα η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος παραμένει και ως εκ τούτου κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστεί. Εκείνο που κυρίως πρέπει να αποφασίσουμε είναι σε ποια πεδία μπορούμε να συναινέσουμε και τα πεδία που μπορούμε να συναινέσουμε είναι τα πεδία των μεταρρυθμίσεων, είναι απόλυτη ανάγκη να μην στραγγίσει η χώρα από ρευστό, είναι στην απόλυτη ανάγκη να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να  νομοθετήσει για να παίρνει τα διαθέσιμα των ταμείων.  

Ο κόσμος πέρα από την επικοινωνία, τις κορδέλες και τα ωραία λόγια θέλει να ξέρει τι του συμβαίνει, ας δούμε τι μας συμβαίνει ψύχραιμα και σταθερά.  Ούτε εκλογές  χρειαζόμαστε ούτε δημοψηφίσματα χρειαζόμαστε, έχει πάρει μια πολύ σοβαρή πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να κυβερνήσει και όταν κάποιοι κυβερνούν παίρνουν χαρτί και μολύβι και τα βάζουν κάτω.