Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κος Θάνος Πετράκος μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Με αφορμή την δήλωση του κ.Στρατούλη ότι τα τεχνικά κλιμάκια των  θεσμών δεν θα πατήσουν το πόδι τους στο υπ.Εργασίας

Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Μπράβο στον κ.Στρατούλη, ο κ.Στρατούλης υλοποιεί τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπάλληλοι συζητούν με τους υπαλλήλους, θα πάνε να συζητήσουν με τον κ.Στρατούλη; Ο κ. Στρατούλης είναι υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης...  

ΔΗΜ.: Στα περισσότερα υπουργεία ακόμα οι γενικές γραμματείες είναι στο αέρα με ποιους θα μιλήσουν ;

Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Τα υπουργεία έχουν υπηρεσιακούς διευθυντές και τα υπουργεία έχουν συνέχεια και εμείς είπαμε ότι στηριζόμαστε στην δημόσια διοίκηση για να προωθήσουμε το έργο μας. Οι υπάλληλοι (θα μιλήσουν) με τους υπαλλήλους, οι υπάλληλοι με πολιτικά πρόσωπα ποτέ.

Για την αντίδραση Σόιμπλε σε σχέση με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Οι αποφάσεις της 20ης Φεβρουαρίου ήταν ένας αναγκαίος, δύσκολος συμβιβασμός. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε έναν συμβιβασμό για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα και να έχουμε θέματα δεκαπέντε μέρες από την ώρα που η κυβέρνηση ανάλαβε την διακυβέρνηση του τόπου. Ο κ.Σόιμπλε και οποιοσδήποτε από τους εταίρους οι οποίοι έχουν μια άλλη αντίληψη και ήταν συνηθισμένοι στους “Yes men” μέχρι προχθές ενοχλούνται όταν σήμερα τους λέμε ότι κοιτάξτε να δείτε αυτό είναι δικό μας , υπάρχει λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα.

Σεβόμαστε τον συμβιβασμό που κάναμε από εκεί και πέρα τα θέματα είναι δικά μας. Θα συνεχίσει ο κ. Σόιμπλε να πιέζει από την πλευρά του  όμως από εκεί και πέρα εμείς δεν μασάμε στις απειλές .

Ο κ. Σοιμπλε να μας απαντήσει και να μας στείλει τα πρακτικά του Χριστοφοράκου και των άλλων  και για το κατοχικό δάνειο. Σε αυτά είναι εκτεθειμένος ο κ. Σοιμπλε δεν τον αφορά η διακυβέρνηση του τόπου, η διακυβέρνηση είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού που την ψήφισε.