Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή το γεύμα του κ. Σαμαρά με τον κ. Καραμανλή

Ερωτηθείς τι θα έκανε στην περίπτωση που τον καλούσε ο κ. Καραμανλής  να βοηθήσει την κυβέρνηση

"Πήγε τσάμπα το γεύμα που προσέφερε ο κ. Σαμαράς στον πρώην πρωθυπουργό. Τα πράγματα είναι για μας δεδομένα, εμείς δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να διευκολύνουμε την παραμονή αυτής της κυβέρνησης η οποία έχει εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό. Μια κυβέρνηση που εξάλλου είναι η πιο αντικαραμανλική κυβέρνηση, είναι η κυβέρνηση η οποία έχει συνταχθεί πλήρως με την λογική Στουρνάρα – Γεωργίου για το χρέος, που δικαιολογεί την πολιτική Παπανδρέου και που ουσιαστικά αδειάζει και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. Είναι μια πολιτική πλήρους κάλυψης του ΠΑΣΟΚ, των σκανδάλων των υποβρυχίων που είχε αναδείξει στο παρελθόν η ΝΔ πριν μετατραπεί σε Πολιτική Άνοιξη με αρκετό ΛΑΟΣ και είναι και η κυβέρνηση αυτή η οποία έβαλε ως πρώτους οργανοπαίκτες αυτούς που ο Καραμανλής θεωρούσε άκρα και με τους οποίους δεν συνεργαζόταν. Άρα νομίζω ότι αυτό το γεύμα ήτανε μάλλον μια ύστατη προσπάθεια του κ. Σαμαρά να βρει συνενόχους και όχι συνεργάτες. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στάση και δεν πιστεύω καν ότι θα υπάρξει τέτοιου είδους προσπάθεια διότι ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας και εξάλλου και η δική του στάση στο ότι δεν  δέχεται να είναι ο ίδιος υποψήφιος για πρόεδρος της Δημοκρατίας οδηγεί στις προσπάθειες του κ. Σαμαρά που μάλλον είναι απέλπιδες".

Για τη φράση του ότι ο κ. Καραμανλής είναι ένα εθνικό κεφάλαιο

"Ναι και έχω πει ότι λυπάμαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά δείχνει αρκετά μεγάλη ανοχή δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση η οποία έχει ανατρέψει τη δική του περίοδο. Ουσιαστικά δηλαδή δεν στηρίζει και ο ίδιος τις επιλογές της δικής του κυβέρνησης και αυτό είναι θλιβερό. Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια.

Ερωτηθείς αν μπορούν οι ΑΝΕΛ να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας διαφορές στα εθνικά και γεωπολιτικά θέματα    

"Τα εθνικά θέματα όπως και τα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία αποτελούν κόκκινη γραμμή που είτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα δεχτεί και θα μιλήσουμε είτε δεν τα δεχτεί και δεν έχουμε καμιά κουβέντα να κάνουμε. Εμείς δεν τα βάζουμε αυτά σε συζήτηση ούτε σε διάλογο, είναι οι κόκκινες γραμμές των  ΑΝΕΛ δημόσια τις διατυπώνουμε. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ αν επιθυμεί μια τέτοια συνεργασία με τις προϋποθέσεις ότι αυτά τα θέματα δεν τα αγγίζουμε".

Για την Κύπρο

"Το πρωί είχα μια συνάντηση με τον  Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ. Στην  Κύπρο τα πράγματα δεν πάνε καλά, πάνε πολύ άσχημα. Έχουμε συνεχή προκλητικότητα της Τουρκίας και επειδή μιλάμε για το γεωπολιτικό θέμα να σας πω ότι η ελληνική κυβέρνηση για παράδειγμα  υιοθέτησε- κακώς για μας -τα μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας, το εμπάργκο, με τεράστιες πληγές όσον αφορά τους αγρότες μας και τις καλές σχέσεις που έχουμε με μια χώρα η οποία έθεσε και βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ  για το Κυπριακό. Και την ίδια στιγμή που έχουμε παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από τουρκικά πλοία βλέπουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καν το θάρρος  να ζητήσει από την ΕΕ αντίστοιχα μέτρα κατά της Τουρκίας που δεν αναγνωρίζει μια ευρωπαϊκή χώρα και παραβιάζει την ΑΟΖ της. Θεωρώ ότι η ατζέντα των εθνικών θεμάτων αυτής της κυβέρνησης είναι η χειρότερη ατζέντα που έχει μπει τα τελευταία χρόνια.

Μετά από κάθε οικονομική κρίση και εδώ μιλάμε για οικονομική κρίση του έθνους, έχουμε ανθρωπιστική κρίση και στο τέλος έχουμε φοβούμαι πολύ και εθνικό θέμα".

Για το ότι δεν επιδοκιμάζεται η στρατηγική  των ΑΝΕΛ

"Εμείς δεν είμαστε super market, έχουμε συγκεκριμένες απόψεις αν οι Έλληνες πιστεύουν σε αυτά που λέμε θα μας ψηφίσουν αν όχι δεν θα μας ψηφίσουν. Εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα όπως η ΔΗΜΑΡ ή ο ΛΑΟΣ που θα αποτελέσει την πατερίτσα κανενός, έχουμε συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις. Εάν αποδοκιμάζει ο ελληνικός λαός ας πούμε την θέση μας τα εθνικά θέματα και θέλει να παραδώσουμε τον όρο Μακεδονία ,θέλει να παραδώσουμε τη Θράκη, θέλει στην Κύπρο να κρύβεται η φρεγάτα όταν βγαίνει το τουρκικό πλοίο, θέλει να έχουμε μια στάση όπως για παράδειγμα  όσον αφορά την ΑΟΖ σαν αυτή που έχει ο κ. Σαμαράς μπορούν να ψηφίσουν τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Βενιζέλο. Οι θέσεις μας είναι αυτές εάν η θέση του λαού είναι για παράδειγμα  η αποσύνδεση της ορθοδοξίας από τον ελληνισμό μπορούν να ψηφίσουν άλλο κόμμα. Εμείς αυτές τις θέσεις έχουμε, με αυτές τις θέσεις κατεβαίνουνε στον ελληνικό λαό  και ζητάμε την ψήφο του".