Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

 

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Τα πράγματα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρα μας  κυρίως για τις κύριες συντάξεις ξέραμε ότι πάντα κινούνταν μέσα σε μια λογική χρηματοδότησης από το κράτος. Κρίσιμος παράγοντας είναι πρώτον εάν  είναι σταθερή αυτή η χρηματοδότηση η μηνιαία και η ετήσια που είναι της τάξεως των 12 δις από το κράτος και αν οι μηνιαίες εισροές  από ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία είναι σταθερές.

Η αναλογιστική μελέτη που κάναμε και που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την έννοια ότι θα δημοσιευτεί επίσημα τον Ιούνιο, δείχνει ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας με τις πιο αυστηρές παραδοχές  μπορεί να κρατηθεί σταθερό μέχρι το 2060. Υπό τις προϋποθέσεις ότι θα τηρηθούν ότι έχουμε ψηφίσει, δεν θα γίνουν επιπόλαιες κινήσεις, δεν θα διαταράξει κανείς την ισορροπία του και η οικονομία θα βρίσκεται σε ανάπτυξη. 

 

ΔΗΜ.:Φοβάστε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση κάποιο πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων το  αμέσως επόμενο διάστημα;

 

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Δεν θέλω να λειτουργήσω σε περιβάλλον κινδυνολογίας λέω όμως ότι εάν δεν δοθούν αυτά που πρέπει στα ασφαλιστικά ταμεία σε μηνιαία βάση και αν οι εισφορές που εισπραχθούν δεν είναι οι αναμενόμενες  τότε θα υπάρχει μη δυνατότητα καταβολής. 

 

Με αφορμή τις δηλώσεις Ρωμανιά για τις λανθασμένες αναλογιστικές μελέτες

 

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά μετριάζει τη λύπη μου ότι τα λέει ένας άνθρωπος γνωστός, χθες το ΠΑΣΟΚ τον ονόμασε γραφικό, εγώ θα πω ότι πρόκειται περί υποκρισίας και λαϊκισμού.

Ένας άνθρωπος που έπρεπε να ασχολείται με την δουλειά του και αυτός και ο υπουργός, να δουλεύουν  νυχθημερόν για το πως θα βγάλουν πέρα τα ασφαλιστικά ταμεία, πως θα αυξήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, πως θα μειώσουν την εισφοροδιαφυγή κάθονται και  κάνουν μικροπολιτική.

Εγώ κατανοώ όμως ότι μπήκαν στο υπουργείο ως ηγεμόνες που έρχονται να κατακτήσουν  και να ανακαλύψουν θησαυρούς,  κατάλαβαν ποια είναι η πραγματικότητα και αντί να ασχοληθούν με την δουλειά τους βλέποντας τα δύσκολα δηλαδή πρώτον είδαν ότι δεν μπορούν να δώσουν αυτά που υποσχέθηκαν βλέποντας αυτό κάνουν το πολύ απλό, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό.  Σήμερα έρχεται η Τρόικα, θα συναντηθούν με την Τρόικα οι υπηρεσίες του υπ. Εργασίας τι θα πρέπει να κάνουμε; Να ρίξουμε λίγο καπνό, να θολώσουμε τα νερά και πετάνε μια “μπαρούφα”.

Ενημερώνω λοιπόν ότι  η αναλογιστική αρχή του υπουργείου Εργασίας δημιουργήθηκε το 2002 κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις  όπως έγινε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι ανεξάρτητη αρχή, συγκροτείται και στελεχώνεται από πολύ υψηλόβαθμα στελέχη  που ασχολούνται με την οικονομετρία και παίρνουν παραδοχές  και λειτουργούν με κανόνες  και πλαίσια και οδηγίες που έχουν όλες οι χώρες της Ευρώπης.

Αν ισχύει αυτό που είπε ο κ.Ρωμανιάς θα έπρεπε σήμερα να έχει πάει και στην Δικαιοσύνη να πει ότι έγινε παραπλάνηση και κλοπή του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα να φέρει όλο τον “κρυμμένο θησαυρό” στην Βουλή να αποκαταστήσει τις συντάξεις.

Σήμερα άκουσα τον κ.Σκουρλέτη ο οποίος πήρε πίσω τα περί Δικαιοσύνης άρα αποδόμησε τον κ.Ρωμανιά και δεύτερον δεν είδα να κάνουν καμία κίνηση να έρχεται τίποτα στην Βουλή να μειώνουν τα όρια ηλικίας. Με λίγα λόγια επιβεβαιώνεται αυτό το επικοινωνιακό αλαλούμ.

 

Ερωτηθείς αν όντως έχουν παραληφθεί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων από τις αναλογιστικές μελέτες

 

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Δεν είναι δουλειά του υπουργού Εργασίας να γνωρίζει τις παραδοχές μέσα στις οποίες γίνεται μια αναλογιστική μελέτη που είναι τεράστιο έργο. Η δουλειά του υπουργού είναι να αξιοποιεί τα αποτελέσματα, οι παραδοχές γίνονται ίδιες σε όλη την Ευρώπη. 

 

Για την περιουσία των ταμείων

 

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Με εξέπληξε ο κ. Σκουρλέτης δείχνοντας πλήρη άγνοια του τι γίνεται στο υπουργείο του. Παρέδωσα ένα υπουργείο με πολλές μεταρρυθμίσεις, με νοικοκυρεμένο περιβάλλον.  

Η  περιουσία των ταμείων επειδή  έκανα πλήρη καταγραφή  είναι 1 δις  429 εκατομμύρια  346 χιλιάδες 221€ .

Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Ρωμανιάς οφείλει και στην Δικαιοσύνη να πάει και τα χρήματα να δείξει που υπάρχουν και να αποδοθεί πίσω συντάξεις και τα όρια ηλικίας. Είναι απλά τα πράγματα, σήμερα όμως έκανε πίσω ούτε στην Βουλή ήρθε ούτε στην Δικαιοσύνη πήγε, κρύβεται.