Ο Βουλευτής της ΝΔ, κ. Γιώργος Βλάχος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με τους  δημοσιογράφους Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο πανεπιστήμιο Αθηνών

"Μακάρι το σημερινό φοιτητικό κίνημα να μπορούσε να ακούσει εμπειρίες των χρόνων των δικών μας τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα".

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Καραμανλή

"Δεν έχω κάποια εικόνα ούτε έχω συνομιλήσει με καμία από τις δύο πλευρές, προσπαθώ και εγώ να εκτιμήσω τι θα μπορούσε να έχει γίνει σε αυτή τη συνάντηση. Δεν είναι συνηθισμένη συνάντηση, είναι η πρώτη δημόσια συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών και ως εκ τούτου δικαίως πήρε την έκταση που πήρε. Ίσως πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή δεν υπήρξε μια επίσημη ανακοίνωση με το τέλος της συνάντησης που θα έδινε το πλαίσιο της όλης κουβέντας".

Ερωτηθείς αν πρέπει ο κ. Καραμανλής να εμπλακεί στη διαδικασία συγκέντρωσης των 180 βουλευτών

"Δεν νομίζω ότι αυτό θα το ζητήσει κανείς και δεν νομίζω ότι ζητήθηκε αυτό. Η εκτίμησή μου είναι ότι θεωρώ απίθανο ο πρωθυπουργός να του ζήτησε κάτι τέτοιο. Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά και ξέρουμε και πως γίνονται όλες αυτές οι προσεγγίσεις, δεν γίνονται με αυτό τον τρόπο. Εξάλλου γνωρίζοντας τον κ. Καραμανλή θεωρώ ότι δεν θα έκανε μια τέτοια κίνηση γιατί ο ίδιος είναι χαμηλών τόνων, στέλνει πολιτικά μηνύματα αλλά ποτέ δεν νουθετεί, δεν καθοδηγεί, δεν πιέζει κάποιον σε μια άποψη και μου φαίνεται λίγο δύσκολο να έκανε αυτή την κίνηση. Βέβαια θεωρώ απίθανο ο πρωθυπουργός να του ζήτησε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι η συνάντηση ήταν μια κουβέντα γενική για την κρίσιμη της πολίτικη κατάσταση προφανώς. Προφανώς η πρόσκληση έγινε από τον πρωθυπουργό, προφανώς η επιλογή του μέρους έγιναν από τον πρωθυπουργό ο Κ. Καραμανλής απεδέχθη και πήγε σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ από εκεί και πέρα τι θέματα άνοιξαν αυτή την ώρα δεν είναι γνωστό αλλά θεωρώ απίθανο να έγινε αίτημα από τον κ. Σαμαρά παρέμβασης του κ. Καραμανλή στο λεγόμενο 180 διότι και ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να το κάνει αυτό ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός όση επιρροή και να έχει σε βουλευτές και πρέπει να σας πω ότι έχει επιρροή ο κ. Καραμανλής  σε βουλευτές εντός και εκτός της ΝΔ αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ότι “σε παρακαλώ ψήφισε”, σε βουλευτές απευθύνεται. Ως εκ τούτου, και σήμερα αν μέχρι στιγμής δεν φαίνονται να υπάρχουν αποτελέσματα προσέλκυσης βουλευτών για το 180 είναι γιατί  ένας από τους λόγους είναι ότι γίνεται και με λάθος τρόπο. Θέλω να πω ότι δεν γίνεται σε προσωπική βάση ή σε όλα αυτά που κυκλοφορούν για χρηματισμούς ..."

ΔΗΜ: Ας αφήσουμε αυτή τη γελοιότητα και να μην συζητήσουμε καθόλου για αυτή τη χυδαιότητα περί χρηματισμού που ανακινήθηκε 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Βλέπετε ότι σιγά-σιγά το παίρνουν πίσω αλλά τη ζημιά την έκαναν και δεν την κάνουν σε πρόσωπα την κάνουν γενικά στο πολιτικό σύστημα. Όταν λοιπόν μπαίνει στην λογική ότι θα ψηφίσεις, εγώ δεν λέω χρηματισμό γιατί θα είσαι για άλλο ενάμιση χρόνο βουλευτής και ακούτε τέτοιες αναλύσεις από “σοβαρούς” δημοσιογράφους καταλαβαίνετε ότι ο ευτελισμός έχει πολλές πλευρές. Η προσέγγιση λοιπόν δεν μπορεί να γίνει έτσι, η προσέγγιση και το ερώτημα που θα τεθεί και στους ανεξάρτητους βουλευτές και στα κόμματα θα είναι συγκεκριμένο. Δηλαδή όταν έρθει ο Φεβρουάριος ο πρωθυπουργός , η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει κάτω την ατζέντα θα πει ότι αυτά και αυτά προτείνουμε και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη της επιλογής του. Δεν γίνεται με το στανιό ούτε παρακλητικά, ούτε να δώσει την βαρύτητά του ο Καραμανλής  να πει “κάν' το για μένα”. Το πολιτικό λοιπόν πλαίσιο θα πρέπει να το βάλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και όχι ο Κ. Καραμανλής ή οποιοσδήποτε άλλος.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει κάτι για τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν ότι ο κ. Καραμανλής φέρεται να σκέφτεται να μην είναι  υποψήφιος στις εκλογές. 

Γ.ΒΛΑΧΟΣ: Ακούω και διαβάζω διάφορα κατά τη γνώμη μου τίποτα δεν θα αλλάξει, δεν υπάρχει καμία συζήτηση επ' αυτού. Θεωρώ ότι ο κ, Καραμανλής θα είναι ξανά υποψήφιος στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης εκεί που ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία  εκεί νομίζω θα συνεχίσει. Τώρα γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση και ποιον ωφελεί ...η κουβέντα γύρω από τον Καραμανλή πουλάει, έχει ενδιαφέρον και δικαιώνει όλους εμάς που λέγαμε όλο αυτό το διάστημα, σε περιόδους απαξίωσης του Κ. Καραμανλή ότι ο Κ. Καραμανλής είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο και το πολιτικό κεφάλαιο δεν έχει να κάνει κατ' ανάγκη με ρόλους, δεν έχουμε πολλούς παράγοντες της εμβέλειά του μακάρι να είχαμε και άλλους.

ΔΗΜ: Ενδεχομένως και να έχουμε μπορεί μεθαύριο να συναντηθεί ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Παπανδρέου επίσης πάλι δεν θα συζητάμε γιατί συναντηθήκαν;

Γ.ΒΛΑΧΟΣ:  Εκεί θα χρειαζόταν και μια διερμηνεία...