Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Κώστας Σκρέκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην   Έκτακτη δημοσιογραφική  εκπομπή και στη δημοσιογραφική ομάδα του Secret

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για τις  διαπραγματεύσεις με τους εταίρους

 

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Εδώ και πενήντα μέρες ζούμε μια διαπραγμάτευση τα αποτελέσματα της οποία, δυστυχώς μέχρι τώρα δεν είναι καλά στην πραγματική οικονομία, στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή τρώμε από τις σάρκες μας στην οικονομία έξω. Οι επιχειρηματίες, οι μικρόεπαγγελματίες οι τζίροι τους έχουν μηδενίσει, τα έσοδα του κράτους καταρρέουν  και από την άλλη εκείνο το οποίο εμένα  με προβληματίζει και με ανησυχεί είναι ότι δεν βλέπω  ποιο είναι το σχέδιο. 

Αυτό το οποίο αδυνατεί να φανεί και να μας δείξει η κυβέρνηση και ο κ.Τσίπρας και ο κ.Βαρουφάκης και όποιοι συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση είναι ποιο είναι το σχέδιο το δικό μας. Γιατί αν σχέδιο είναι κάποιες μεταρρυθμίσεις μεταξύ των οποίων το να καλωδιώσουμε νοικοκυρές και τουρίστες για να πρακτορεύουν και να ρουφιανεύουν μικροεπαγγελματίες, μικροφοροφυγάδες  για παράδειγμα, δεν νομίζω ότι είναι αυτό το οποίο λείπει από τη χώρα αυτή τη στιγμή.  

 

Για την κυβέρνηση Σαμαρά

 

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση η δική μας κάναμε πολλά καλά αλλά κάναμε και κάποια λάθη. Γίνανε και λάθη και ίσως η αδυναμία να καταδείξουμε για ποιο λόγο αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα που ήταν δύσκολα και δυσβάσταχτα για τους πολίτες ίσως ήταν και αυτό το οποίο το πληρώσαμε στις εκλογές. Αλλά η ΝΔ κρίθηκε και για τα καλά της και για τα κατά της και έχασε, αυτή τη στιγμή έχει έρθει η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει.    

Εμείς ως υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση εκείνο το οποίο θα κάνουμε είναι να στηρίξουμε τη χώρα και ως εκ τούτου να στηρίξουμε την κυβέρνηση όταν πρέπει να περάσει τα απαραίτητα νομοσχέδια για να αποκαταστήσει την κανονικότητα στην χώρα μας. Για παράδειγμα εμείς θα ψηφίσουμε, θα στηρίξουμε αυτό το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση παρόλο που ουσιαστικά επανανομοθετούν με άλλο τρόπο αυτά τα οποία ήδη ισχύουν στην ελληνική κοινωνία άλλα δεν πειράζει εμείς θα το ψηφίσουμε αλλά να ξέρετε ότι εμείς δεν θα το “ξεψηφίσουμε” άμα χρειαστεί να το αλλάξουν.

Εμείς θα ψηφίζουμε αυτά τα οποία είναι σωστά για την κοινωνία, δεν θα τα ξεψηφίζουμε αν αυτά δεν τα έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους και έρχεται και φέρνει διορθώσεις στην Βουλή, από την άλλη ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση θα χτυπάμε το καμπανάκι όταν πηγαίνει η χώρα στα βράχια και θα είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε τα προβλήματα ώστε πραγματικά ο κόσμος να έχει μια πραγματική εικόνα του τι γίνεται.     

 

Για την διαπραγμάτευση

 

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ:  Αυτή στιγμή υπάρχει ένα δίλημμα που θέτουν συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, η πατριωτική σημερινή διαπραγμάτευση έναντι της δουλικής συνεργασίας  της παλιάς κυβέρνησης με τους εταίρους.

Οι πατριώτες δεν χρειάζεται να βροντοφωνάζουν ότι είναι πατριώτες γιατί το δείχνουν τα έργα τους  και η πατριωτική διαπραγμάτευση δεν θα κριθεί από τα λόγια και από τις προθέσεις γιατί όλοι έχουμε καλές προθέσεις, θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι δραματικά, καταρρέει η χώρα.

Να σταματήσει η χώρα να καταρρέει, να κάνουν αυτό το οποίο πρέπει να κάνουν έξω με τις διαπραγματεύσεις, να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία της χώρας , να μην είμαστε πια ο περίγελος   που γυρνάμε από κανάλι σε κανάλι και μας κοροϊδεύουν, όλοι οι Ευρωπαίοι είναι απέναντί μας ...

Εγώ πιστεύω ότι ανά πάσα στιγμή η κυβέρνηση μπορεί να αναστρέψει το κακό κλίμα, αν κάνει αυτό το οποίο πρέπει η κυβέρνηση και την ύστατη στιγμή μπορεί να φέρει τα πράγματα προς όφελος της χώρας. Αλλά πρέπει να ξέρει πως να το κάνει αυτό και πρέπει να έχει την αποφασιστικότητα να το κάνει ακόμα και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος γιατί δεν γίνονται όλα.

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος  δεν γίνεται.