Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κος Βασίλης Κεγκέρογλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Με αφορμή την χθεσινή αντιπαράθεσή του με την πρόεδρο της Βουλής

 

Β.ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ:  Δεν είναι ούτε διαδικαστικό ούτε ζήτημα προσωπικό ή ιδιορρυθμίας της κας Κωνσταντοπούλου που έχει ιδιορρυθμίες... όπως της είπα δημόσια και πρέπει να ξεκουραστεί γιατί εργάζεται πάρα πολλές ώρες. Έχει πάρει πάνω  της συγκεντρωτικά όλα, δεν αποκεντρώνει δουλειά στους αντιπροέδρους. Όμως δεν αφορά όλη αυτή η ιστορία τη Βουλή και την κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα, η κα Κωνσταντοπούλου εκτιμούμε ότι θέλει να ισχυροποιήσει τον πολιτικό της ρόλο. Πάντως η εικόνα η χθεσινή ενώ είχαμε μια ομόφωνη στήριξη ενός νομοσχεδίου, η εικόνα που βγάλαμε προς τα έξω ήταν ότι δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε για ένα θέμα που συμφωνούσαμε . Αυτό είναι το δράμα!  

 

Β.ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Εμείς αυτό που είπαμε ήταν ότι πλέον τα ζητήματα της Προέδρου ως προς τις πολιτικές της παρεμβάσεις  είναι θέμα της πλειοψηφίας η οποία πρέπει να δει τι θα κάνει και πως θα συνεννοηθεί με την Πρόεδρο. Στα θέματα βέβαια τα κοινοβουλευτικά και της  διαδικασίας δεν θα αφήσουμε δικαιώματα των βουλευτών ή την ορθή διαχείριση των διαδικασιών στην τύχη τους αλλά στα πολιτικά ζητήματα για να μην φαίνεται ότι έχουμε εμείς αντιπαράθεση με την κα Κωνσταντοπούλου να τα δει η πλειοψηφία και να τα λύσει μαζί της.

 

Ερωτηθείς αν ισχύει η φήμη ότι θα κατατεθεί πρόταση μομφής προς την Πρόεδρο της Βουλής

 

Β.ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Όχι, από εμάς τουλάχιστον όχι. Στο πολιτικό επίπεδο πρέπει να λυθεί αυτό από την πλειοψηφία και την κα Κωνσταντοπούλου δεν είναι θέμα διαδικαστικό.