Ο βουλευτής της ΝΔ,  κος Κωστής Χατζηδακης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την καταγγελία του κ.Τσίπρα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

 

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα τέτοιου είδους συζητήσεις δεν θα έπρεπε να γίνονται πολύ περισσότερο δεν θα έπρεπε πρωθυπουργός να υιοθετεί τέτοιου είδους προσεγγίσεις.

Δεν έχω ανάγκη την διάψευση του κ. Γκουρία. Να μου πείτε αν είναι αληθινή η μελέτη,  στη μελέτη που αναφέρεται ο κ. Τσίπρας στη σελίδα 3 υπάρχει υπογραφή του κ. Γκουρία. Δευτερεύον στις σελίδες 6 και 7 αναφέρονται  τα ονόματα όλων των στελεχών του ΟΟΣΑ τα οποία συνέβαλαν στο να βγει αυτή η μελέτη.  Τρίτον αν μπείτε τώρα στην σελίδα του ΟΟΣΑ  θα δείτε αναρτημένη ολόκληρη αυτή τη μελέτη. Τέταρτον στις 27/11/13 ο κ. Γκουρία είχε έρθει στην Αθήνα και κάναμε κοινή συνέντευξη τύπου και στην οποία διθυραμβικά αναφέρθηκε σε αυτή την μελέτη.

Η μελέτη ήταν του ΟΟΣΑ προφανώς χρησιμοποίησε και δικούς του υπαλλήλους  και ειδικούς τεχνικούς από την Ελλάδα και φαίνεται στην μελέτη την ίδια με ποιους φορείς συνομίλησε, ποιοι ήταν εκείνοι οι οποίοι έδωσαν ιδέες στον ΟΟΣΑ για να προχωρήσει με βάση το μοντέλο της εργαλειοθήκης που προηγουμένως είχε εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες.  

Το ζήτημα είναι σουρεαλιστικό δεν είναι πολιτικό...

Το θέμα είναι σουρεαλιστικό γιατί ο ΟΟΣΑ ακόμα και δύο μέρες πριν την πρώτη συνάντηση του κ.Γκουρία με τον κ.Τσίπρα είχε βγάλει το  ετήσιο Going for Growth Report του ΟΟΣΑ στο οποίο χαιρέτιζε και τότε όλες τις αλλαγές που είχαν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και καλούσε την Ελλάδα να προχωρήσει προς την ίδια κατεύθυνση προφανώς αναφερόμενος  και στην απελευθέρωση αγορών.

 

Ερωτηθείς αν ευσταθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της μελέτης αυτής συντάχθηκε από τον ΙΟΒΕ

 

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Μπείτε στην μελέτη μέσα αναφέρονται όλα. Συζητάμε για ένα θέμα σαν να είναι κάτι σκοτεινό και μυστήριο και σε τρεις σελίδες μέσα θα βρείτε όλα τα ονόματα και όλες τις απαντήσεις, με την υπογραφή του κ.Γκουρία. Εμείς κάναμε μια τίμια, σοβαρή και διαφανή δουλειά, όλα είναι στην δημοσιότητα την ίδια στιγμή όμως ο πρωθυπουργός ο οποίος δεν τολμάει να δώσει στην δημοσιότητα αυτό που συμφώνησε στο Eurogroup ζητάει από εμάς τα ρέστα. Άλλο είναι η διαφορά για τα μέτρα και άλλο να καταδέχεται να λέει όλα αυτά τα οποία είπε για συμφέροντα και άλλες “επιπολαιότητες”.

Μη συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση που είναι σουρεαλιστική, σε κάποια σοβαρή χώρα της  ΕΕ δεν θα γινόταν . Καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας ζητάει ένα φύλλο συκής για την στροφή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τον ΟΟΣΑ ... Πρόκειται περί μιας απίστευτης επιπολαιότητας και υποκρισίας