Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κος Παντελής Καψής, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Ερωτηθείς αν θα πάψει το κλίμα της αβεβαιότητας μετά και την σημερινή συνάντηση Τσίπρα

 

Π.ΚΑΨΗΣ: Φοβάμαι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση και άρα είναι δύσκολο αντικειμενικά να κλείσει η διαφορά αλλά πρέπει να σας πω τις τελευταίες μέρες έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες για το ποια είναι πραγματικά και η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης. Δηλαδή οι  κινήσεις που κάνει δεν δείχνουν ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για να κλείσει τόσο  μια συμφωνία όσο να διατηρήσει ανοιχτό το εσωτερικό μέτωπο και τις επικοινωνιακές της επιδόσεις.   Δεν είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει ότι  αντέχει να κάνει μια συμφωνία με την Ευρώπη  γιατί όπως και να την διαπραγματευτεί θα έχει δυσκολίες, θα έχει κάποια σκληρά μέτρα, θα πρέπει να εμφανίσει κάποια πλεονάσματα και δεν δείχνει διατεθειμένος να το κάνει γιατί φοβάται ότι θα χάσει το κόμμα του και θα βρεθεί σε αμφισβήτηση.

 

Με αφορμή την πρωτοβουλία που έχει πάρει μαζί με τον κ.Μπίστη και τον κ.Τούντα για μια εκδήλωση με στόχο την δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

 

Π.ΚΑΨΗΣ: Όλοι συμφωνούμε ότι το μέλλον βρίσκεται στην επανένωση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και πιστεύω ότι σε αυτή την πρωτοβουλία πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο το ΠΑΣΟΚ.

Πηγαίνουμε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης και θέλουμε εκεί να εκφραστεί αυτή η θέση και το συνέδριο ουσιαστικά  να αποφασίσει ότι θα κάνει όλες τις ενέργειες για να πάμε σε ένα τέτοιο ιδρυτικό συνέδριο  της νέας παράταξης. Έχει φτάσει η ώρα να αφήσουμε στην άκρη προσωπικές στρατηγικές και να προσπαθήσουμε να ενώσουμε το χώρο μας.

 

Ερωτηθείς αν η πρόσκληση αυτή απευθύνεται και σε άλλες δυνάμεις όπως το ΠΟΤΑΜΙ

 

Π.ΚΑΨΗΣ: Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε όλοι μαζί, καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα κόμμα με τις δικές του διαδικασίες έχει τις δικές του προτεραιότητες όμως το είχε πει πολύ ωραία ο κ.Πρωτόπαπας είπε ότι πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης  μεταξύ όλων των χώρων. Νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο πολιτικής συνεργασίας σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε για ποιο στενές μορφές συνύπαρξης.