Ο πρύτανης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, κος Περικλής Μήτκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ

 

Π.ΜΗΤΚΑΣ: Ήταν μια κανονική συνεδρίαση της Συγκλήτου και κάποιοι προσπάθησαν γύρω στα 30-40 άτομα να μπουν μέσα στην αίθουσα. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και είχε φύλακες απέξω, δημιουργήθηκε μια ένταση η οποία όμως ξέφυγε τελείως. 

Εμείς έχουμε ανακοινώσει σαν Σύγκλητος εδώ και μήνες ότι η Σύγκλητος θα συνεδριάζει με την νόμιμη σύνθεσή της όποιο μη μέλος θέλει να θέσει θέματα εκπροσωπώντας κάποια συλλογικότητα μπορεί να τα καταθέσει στο διαδίκτυο και να έρχεται  μια επιτροπή να τα παρουσιάζει στη Σύγκλητο και να φεύγει. Αυτοί οι συγκεκριμένοι θέλουν να είναι μέσα και να ασχημονούν.

Ξέφυγαν τα πράγματα τελείως, ήταν η πιο βίαιη επίθεση από κάθε άλλη φορά, φασιστικού τύπου δραστηριότητες. 

 

Π.ΜΗΤΚΑΣ: Η αστυνομία κλήθηκε, ενημερώθηκε αμέσως όπως και η Εισαγγελία και ο αναπληρωτής πρύτανης ο οποίος με αντικαθιστούσε ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές.

Εδώ και πολλά χρόνια, δεκαετίες θα έλεγα, η ελεύθερη έκφραση στο πανεπιστήμιο δεν υφίσταται δηλαδή πάντα κάπου, σε κάποιο πανεπιστήμιο υπάρχουν παρεμβάσεις αυτού του τύπου ανθρώπων που θέλουν να επιβάλλουν την άποψή τους και ιδιαίτερα σε  συλλογικά όργανα. Αυτό είαν μια παθογένεια του ελληνικού συστήματος στην οποία όλοι θα πρέπει να είμαστε αντίθετοι και να συμβάλουμε για να διορθωθεί.