Η βουλευτής της ΝΔ, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι βρισκόμαστε κοντά στην λύση του αδιεξόδου

 

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θα εκταμιευτεί γιατί αν θυμάστε ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε την τελευταία δόση που είχε μείνει σε εκκρεμότητα. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων εκείνων που θα μας δώσουν τουλάχιστον λίγο χρόνο. Θέλουμε να δούμε αν θα προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και τι είδους  μεταρρυθμίσεις θα είναι. Σε κάθε περίπτωση  όμως κάθε μέρα που χάνεται είναι κρίσιμη και έχουμε χάσει πάρα πολύ χρόνο. Αυτή τη στιγμή τα ημερολόγια μας δείχνουν 20 Μαρτίου και ουσιαστικά αυτό που έγινε χθες είναι ότι επαναλήφθηκε η απόφαση που είχε ληφθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση απλώς χάνει χρόνο την ίδια στιγμή που μόνοι τους παραδέχονται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις μίνιμουμ ανάγκες και ότι ακόμα και αν τώρα προχωρήσουν άμεσα σε κάποιες μεταρρυθμίσεις το πολύ-πολύ να κερδίσουν ένα μήνα ακόμα. Είμαστε λοιπόν σε πολύ οριακή κατάσταση.

Υπάρχει μια δραματική επιδείνωση και δεν βλέπω να γίνεται οτιδήποτε και καθόλου λόγος για το πως θα μπορέσει  η Ελλάδα να στηρίξει την πραγματική της οικονομία.

 

Ερωτηθείσα αν  ήρθε η ώρα να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις

 

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ως κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης  από το θεσμικό μας ρόλο θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση βεβαίως με χειρισμούς που θέλουμε να δούμε από πλευράς της κυβερνήσεως που θα οδηγούν τη χώρα εκτός της κρίσης και όχι με χειρισμούς, όπως αυτούς που έχουμε δει μέχρι σήμερα, που μια οριακή κατάσταση την οδηγούν να είναι μια κατάσταση που ανησυχεί όλους μας για το που μπορεί αν πάει. 

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε την Ελλάδα πρώτα από όλα, την ελληνική οικονομία, τους Έλληνες πολίτες όχι όμως  μέσα από φιοριτούρες και από επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Θα ήθελα να δω και από πλευράς κυβερνήσεως μια διάθεση να πουν την αλήθεια στους πολίτες και όχι να κάνουν δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα και δημιουργούν μια  δυσάρεστη κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας κυρίως όμως στην εικόνα της χώρας προς τα έξω γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια φάση που είμαστε στην χειρότερη δυνατή εικόνα προς τα έξω που έχει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

 

Ερωτηθείσα αν θα γίνει η συζήτηση στην ΝΔ για τα αίτια της εκλογικής ήττας

 

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Έγινε εξαντλητική συζήτηση τόσο στην ΚΟ όσο και την Πολιτική Επιτροπή το κόμματος τόσο για τα αίτια της ήττας όσο και για το πως πάμε στην επόμενη μέρα.  Έχει ξεκινήσει  μια διαδικασία το κόμμα να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές  στην πιο δημοκρατική λειτουργία του συστήματος και αυτή τη στιγμή γίνεται με συλλογική προσπάθεια έτσι ώστε η παράταξη να μπορεί να είναι παρούσα  σε αυτές τις  δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα. Δεν λέμε ότι  λύθηκαν τα προβλήματα, χρειάζεται δουλειά, χρειάζονται σημαντικές κινήσεις για να ξεφύγουμε από την δίνη της  συρρίκνωσης που μας απειλεί γιατί πολύ γρήγορα θα πρέπει να έχουμε ξεκαθαρίσει τόσο το πολίτικο μας στίγμα όσο και να κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία και να γίνουμε και πάλι ένα σύγχρονο πλειοψηφικό ευρωπαϊκό κόμμα εξουσίας.

 

Ερωτηθείσα αν έχει κλείσει το θέμα της ηγεσίας για την ΝΔ

 

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Η ΝΔ πρέπει αυτή τη στιγμή να ξεκαθαρίσει το πολιτικό της στίγμα, να κάνει το άνοιγμα στην κοινωνία , να αλλάξει  δομές σε επίπεδο οργανώσεων. Σίγουρα δεν θέλουμε να γίνουμε ένα συρρικνωμένο υπερσυντηρητικό και φοβικό κόμμα και όλη η προσπάθεια είναι ακριβώς να ξεφύγουμε από αυτή την τάση που βλέπουμε για συρρίκνωση. Χρειάζεται και χρόνος και αλλαγές και συλλογική προσπάθεια,  δύσκολο στην πράξη και επιμένω ότι δεν έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα έχει να κάνει κυρίως με οργανωτικές δομές, με τη διάθεση όλων ημών να συνεργαστούμε μεταξύ μας γιατί η ΝΔ είναι αυτή την στιγμή η μοναδική παράταξη η οποία έχει την ξεκάθαρη θέση ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη. Προφανώς και τα πρόσωπα έχουν σημασία  σε αυτή τη φάση όμως η ΝΔ οφείλει να ανασυνταχθεί και μέσα από τις οργανωτικές της δομές και σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε όλοι να είμαστε μαζί και ενωμένοι.