Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την καταγγελία του κ. Κουρουμπλή ότι δεν προχώρησαν εγκεκριμένες προσλήψεις στον χώρο της Υγείας

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Επί ημερών μου έγιναν οι πρώτες 450 προσλήψεις μονίμων γιατρών που εκκρεμούσαν από το 2011 και  επί ημερών μου ενεκρίθησαν οι άλλες 1000. Ενεκρίθησαν τον Μάιο του 2014  και σε ένα μήνα έφυγα, γνωρίζω ότι ο κ.Βορίδης συνέχισε την διαδικασία. Ξέρει όμως  πολύ καλά ο κ. Κουρουμπλής ότι η διαδικασία δεν ήταν αυτόματη, είναι  μια εξαιρετικά πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία δεν έχω γνώση αν πρόλαβε να τελειώσει μέχρι 31 /12 σε αυτό θα ρωτήσετε τον κ.Βορίδη.  

Για τα χρήματα που πάρθηκαν από τα διαθέσιμα της Υγείας

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Βεβαίως ισχύει, ο κ.Κουρουμπλής λέει ότι αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία των νοσοκομείων γιατί χρησιμοποίησε τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Όμως τα νοσοκομεία δεν έχουν πραγματικά διαθέσιμα γιατί λειτουργούν στο όριό τους τα περισσότερα. Τα χρήματα που φαίνονται σε ορισμένα ως ταμειακά διαθέσιμα είναι χρήματα που δεν έχουν πληρώσει σε προμηθευτές για x γραφειοκρατικούς λόγους. Όταν θα έρθουν αυτές οι πληρωμές θα πρέπει να βρουν να τα συμπληρώσουν μόνο που τώρα ο κ.Κουρουμπλής  δεν θα βρει να τα συμπληρώσει γιατί θα πρέπει να ζητήσει επιπλέον λεφτά από ένα κράτος που δεν έχει να πληρώσει.  

Εγώ δεν ρίχνω την ευθύνη στον Κουρουμπλή και κακώς βγαίνει τόσο έντονα εναντίον μας, ο Κουρουμπλής θα έπρεπε να μας χρησιμοποιεί ως συμμάχους για να μπαίνουμε μπροστά και να μην δέχεται το υπουργείο Υγεία να του κόβει λεφτά το υπουργείο Οικονομικών για να πληρώνει το ΔΝΤ γιατί αυτό έγινε. 

Εγώ δεν είπα ότι έχουν πρόβλημα τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα και δεν έχουν σήμερα  γιατί οι πληρωμές γίνονται τρεις μήνες μετά.  Αυτό όμως δεν λέει τίποτα γιατί άμα δεν φωνάξουμε και συνεχίσουν να το κάνουμε θα κλείσουν τα νοσοκομεία.

 

Για το Παπαγεωργίου

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η καθυστέρηση της πληρωμής αυτών των 8 εκατομμυρίων που υπέγραψε ο κ.Κουρουμπλής  που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη μέχρι σήμερα από τον ΕΟΠΥΥ είχε ως αποτέλεσμα να πάρει το νοσοκομείο να πληρώσει τους μισθούς με τα λεφτά που είχε για τους προμηθευτές και τώρα  οι προμηθευτές να έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν κατασχέσεις στο νοσοκομείο. Δηλαδή το νοσοκομείο ξεμένει από υλικά... 

Άρα μη με λέει αδιάβαστο ο κ.Κουρουμπλής. Εγώ δεν λέω ότι έχει την αποκλειστική  ευθύνη ο κ.Κουρουμπλής ούτε θα τον πω αδιάβαστο ούτε άσχετο θα πω όμως ότι ο κ.Κουρουμπλής πρέπει να είναι χαρούμενος που βουλευτές και πρώην υπουργοί υγείας  φωνάζουν για να πάρει λεφτά και να δώσει καλύτερα λεφτά στα νοσοκομεία.

 

Για την υπόθεση Κατρούγκαλου

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει να παραιτηθεί γιατί είναι ο αρμόδιος υπουργός που θα στέλνει δικηγόρους στα δικαστήρια για να δικάζει ως εκπροσωπών το ελληνικό Δημόσιο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμιση Γ. Κατρούγκαλος εναντίον του δικηγορικού γραφείου Γ. Κατρούγκαλου. Ανέστειλε το γραφείο αλλά η συνεταίρος του εξακολουθεί να  χειρίζεται τους πελάτες του. Δεν αντιλαμβάνεστε την σύγκρουση συμφερόντων;