Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Κώστας Σκρέκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Θεωρίες συνομωσίας»  και στο δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι με τον νέο κατάλογο των μεταρρυθμίσεων θα τελειώσει η περίοδος των διαπραγματεύσεων

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Αυτό θα το δείξει το αποτέλεσμα. Η διαπραγμάτευση η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες , η οποία στην αρχή ξεκίνησε δυναμικά και καλά  πολύ γρήγορα όμως φάνηκε ότι δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο και πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν οι στόχοι του σχεδίου. Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με τους ξένους και δεν έχει φανεί τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή όμως το αποτέλεσμα της δίμηνης αυτής καθυστέρησης έχει πολύ σκληρά και δυσμενή πραγματικά αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

Δηλαδή στους μικροεπαγγελματίες έχει μηδενιστεί ο τζίρος τους, τα έσοδα του κράτους καταρρέουν και η κυβέρνηση προσπαθεί πάση θυσία, φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις για να εισπράξει φόρους. Και το πρόβλημα είναι ότι προεκλογικά η τότε αντιπολίτευση είναι αναπτύξει ένα προεκλογικό λόγο που δημιουργούσε την αίσθηση σε ένα μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας ότι θα υπήρχε μια λύτρωση από τα χρέη τους. Μετεκλογικά δυστυχώς βλέπετε ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο με τις 100 δόσεις που είναι για να εισπράξουν.

 

ΔΗΜ: Βλέπω σταδιακά προσχωρείτε στην ρητορική που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ στρίβει λίγο προς τη ρητορική που είχε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Η πολιτική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς το ρεαλισμό είναι κάτι καλό για τη χώρα.

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα στηρίξει μια συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Να δούμε ποια θα είναι η συμφωνία, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή.  Το πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από την μεγάλη απόσταση μεταξύ των προεκλογικών του εξαγγελιών και των μετεκλογικών υλοποιήσεων.

Προσπαθώντας επικοινωνιακά να δικαιολογήσει αυτή την αδυναμία να υλοποιήσει αυτά τα οποία εξήγγειλε προεκλογικά έχει φέρει δυο μήνες τώρα τη χώρα να βιώνει μια αδράνεια πολιτική, να μην κλείνει συμφωνία με τους ξένους που θα διευκόλυνε και θα ξαναέφερνε ρευστότητα στην οικονομία και να δημιουργεί έναν στραγγαλισμό της εσωτερικής αγοράς.

 

Για την υπόθεση του κ. Κατρούγκαλου

Κ.ΣΚΡΕΚΑΣ: Θα έπρεπε ο ίδιος με μεγαλύτερη παρρησία και θάρρος να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, στον αρχηγό του και στην κυβέρνηση. Νομίζω ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως.