Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Θεοδώρα Τζάκρη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα αν θα περάσουν τα μέτρα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

 

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ότι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καλοί και οι κακοί. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενιαίος και όσοι σκέφτονται ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι λιγότερο Αριστεροί ή περισσότερο Αριστεροί, αντιμνημονιακοί ή δεκτικοί σε ένα νέο μνημόνιο θα εκπλαγούν στην διάρκεια του χρόνου διαπιστώνοντας ότι παρά τις συζητήσεις και τις διαφωνίες που υπάρχουν οπωσδήποτε μέσα σε ένα δημοκρατικό κόμμα η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενιαία.

Για αυτό και όλα αυτά τα σχέδια που απεργάζονται οι καλοθελητές και οι εγχώριοι σύμμαχοί των δανειστών, να σύρουν δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια επαίσχυντη συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ να διασπαστεί  και να καλύψουν στην συνέχεια αυτοί στο κενό τα σχέδια αυτά θα πέσουν τα ίδια στο κενό.

Με αυτή την κυβέρνηση και με αυτό το λαό που μετά τις εκλογές έχει διευρύνει ακόμα περισσότερο την προτίμησή του προς το ΣΥΡΙΖΑ νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέοι δυσβάσταχτοι και ανορθολογικοί φόροι για τους πολλούς δεν πρόκειται να υπάρξουν. 

Η χώρα μας έχει πρωτογενές πλεόνασμα, μπορούμε να κάνουμε και εμείς ένα βήμα προσέγγισης προς τους δανειστές μας. Σίγουρα δεν αφορά μισθούς και συντάξεις και αύξηση φόρων για τους πολλούς . Εννοείται ότι η επιβάρυνση με επιπλέον φόρους εισοδημάτων των 20 χιλιάδων ευρώ δεν είναι προς την κατεύθυνση την οποία θέλουμε. 

Εμείς κάναμε ένα βήμα προσέγγισης ας κάνουν και αυτοί ένα βήμα προς το ρεαλισμό να ρυθμίσουν το χρέος, ένα παράλογο χρέος που δεν εξυπηρετείται με κανονικούς όρους και δεν θέλουμε τίποτα άλλο. Αυτή είναι η κατεύθυνση την οποία έχουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα στο σύνολό της.

 

Για το χρέος

 

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Βρισκόμαστε στο στάδιο της μεταβατικής συμφωνίας που είναι μια συμφωνία γέφυρα που θα μας οδηγήσει στην τελική διαπραγμάτευση που θα γίνει τον Ιούνιο όπου εκεί θα τεθεί το θέμα του χρέους και η συνολική του ρύθμιση. Αυτή τη στιγμή είναι ένα μεταβατικό στάδιο όπου και εμείς κερδίζουμε τον αναγκαίο χώρο και χρόνο για να διαπραγματευτούμε το μέγιστο που είναι η διαγραφή του χρέους. Αν δεν υπάρξει αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει τίποτα.   

 

Με αφορμή τις δηλώσεις Σαμαρά ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την παράταση του μνημονίου   

 

Θ.ΤΖΑΚΡΗ: Αυτά είναι τα λεκτικά παιχνίδια που προσπαθεί να επιβάλει η αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο, πρόκειται για την παράταση της δανειακής σύμβασης για μερικούς μήνες προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος χώρος και χρόνος για να διαπραγματευτούμε ένα δικό μας σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Σας θυμίζω ότι οι συνταξιούχοι εξακολουθούν να λαμβάνουν κανονικά τις συντάξεις τους αν ήταν μνημόνιο οι επικουρικές συντάξεις θα είχαν ήδη εξαφανιστεί. Δεν εφαρμόστηκε επομένως ούτε καν ο νόμος που είχε ψηφιστεί από 1/1/15.

Πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων …