Η βουλευτής της ΝΔ, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης είναι η παράταση του μνημονίου

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είναι ένα καινούργιο κείμενο, το καινούργιο είναι ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι φέρει την υπογραφή του υπ. Οικονομικών του κ. Βαρουφάκη.

Το κείμενο αυτό πρέπει να έρθει στην Βουλή για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και νομίζω ότι με μια στοιχειώδη αντιπαράθεση μεταξύ αυτού του κειμένου και του αντίστοιχου κειμένου το οποίο ήρθε στην Βουλή από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά στα τέλη Δεκεμβρίου αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η παράταση του λεγόμενου μνημονίου το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δανειακής σύμβασης παρά την επιχειρηματολογία για το αντίθετο.

Είναι το ίδιο ακριβώς κείμενο αυτό το οποίο αλλάζει είναι η ημερομηνία, η διάρκεια και επίσης η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού .

Είναι ακριβώς ότι υπήρχε πριν και για αυτό θέλουμε και εμείς τη συζήτηση στην Βουλή μεταξύ άλλων για να το αναδείξουμε και να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όσον αφορά το λεγόμενο μείγμα πολιτικής με το οποίο επιτυγχάνονται οι στόχοι του μνημονίου ο κ.Τσίπρας μπροστά στην κα Μέρκελ παραδέχτηκε ότι αυτός θέλει να εφαρμόσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής. Αυτό είναι και θεμιτό και ενδιαφέρον και νομίζω ότι την Δευτέρα επιτέλους θα φύγουμε από την φάση της δημιουργικής ασάφειας μέσα στην οποία ζούμε τους τελευταίους δύο μήνες και θα φτάσουμε να δούμε συγκεκριμένα ποιες είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης, αν υπάρχουν μέτρα να τα συγκρίνουμε με αυτά που πρότεινε η προηγούμενη κυβέρνηση για να κλείσει η διαπραγμάτευση και να δούμε που θα μας πάει αυτή η ιστορία διότι διαφαίνεται ότι στο καλό σενάριο αυτή τη στιγμή που είναι ο κ.Τσίπρας να καταφέρει στο εσωτερικό του να επιβάλει αυτή τη στροφή στον ρεαλισμό που ο ίδιος με την επίσκεψή του στην κα Μέρκελ δείχνει να επιθυμεί προσωπικά και ενδεχομένως και η λεγόμενη ηγετική ομάδα γύρω του και πάλι αυτό φαίνεται ότι αυτό θα μας οδηγήσει σε μια νέα συμφωνία η οποία ενδεχομένως να είναι και το τρίτο μνημόνιο. 

 

Για την ρευστότητα της χώρας

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Έχω καταλάβει ότι η στάση των εταίρων μας είναι η εξής, θα προτείνετε κάποια πράγματα, θα τα συμφωνήσουμε, θα τα νομοθετήσετε ή θα ξεκινήσει η νομοθετική διαδικασία, που ήταν ακριβώς ότι συνέβαινε στο παρελθόν, και από εκεί και πέρα θα συζητήσουμε εάν θα άρετε ένα κομμάτι της δόσης που είναι η δόση των 7,2 δις που είναι η δόση που στην αρχή της διαπραγμάτευσης λέγανε ότι δεν χρειαζόμαστε αλλά τώρα παρακαλάμε ουσιαστικά και ζητιανεύουμε να την πάρουμε γιατί δεν μας βγαίνουν για μισθούς και συντάξεις.

Για σας είπα ότι το καλό σενάριο   είναι να εξελιχθούν αυτά ομαλά και να οδηγηθούμε σε μια κατάσταση που κατά βάση θα είναι τρίτο μνημόνιο. Το κακό σενάριο είναι να μην επέλθει η συμφωνία και να πηγαίνουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.