Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Στάθης Λεουτσάκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την πρόταση του κ. Καμμένου για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Δημοσιογραφικά το άκουσα και εγώ, πρέπει να δούμε τι ακριβώς εννοούσε ο υπουργός Άμυνας . Πιθανόν να είναι μια προσωπική πρόταση του κ. Καμμένου που θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης.

Δεν έχει γίνει συγκεκριμένη συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ, μας απασχολεί ο τρόπος αξιοποίησης αλλά το πώς, με ποιες χώρες και με ποιες εταιρείες είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν έχει κουβεντιαστεί.

 

Με αφορμή την δήλωση του κ. Δραγασάκη ότι ο διαγωνισμός για το λιμάνι του Πειραιά θα προχωρήσει 

 

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Το λιμάνι του Πειραιά δεν μπορεί να πουληθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην εκποίηση του λιμανιού, πρέπει να βρούμε τρόπους αξιοποίησης, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης . Το λιμάνι μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης υπό αυτή την έννοια δεν θεωρώ ότι είναι ωφέλιμο να προχωρήσουμε στην εκποίηση και νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διατυπώσει πρόταση για να προχωρήσει ο διαγωνισμός και να πουληθεί το λιμάνι. Θέλω να δω ακριβώς τι είπε ο κ.Δραγασάκης και να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε.

 

ΔΗΜ.: Αν έρθει στην Βουλή κάτι σχετικό εσείς θα το καταψηφίσετε;

 

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Δεν είναι τόσο το ζήτημα τι θα κάνω εγώ προσωπικά σας λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ψηφίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φέρει τέτοια πρόταση στην Βουλή.

 

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με το Brussels Group

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Δίνεται μια μάχη και οι δανειστές εταίροι πρέπει να δουν το ρόλο τους σαν εταίροι και λιγότερο σαν οικονομικοί δολοφόνοι και μάλιστα με έναν ιδεολογικό δογματισμό, μια ιδεοληψία θέλοντας να μετατρέψουν την χώρα μας σε μια σύγχρονη αποικία.

Πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει μια αλλαγή στην Ελλάδα και οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το κυβερνητικό σχήμα στη χώρα μας δεν μπορούν να επιτρέψουν να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια αποικία και μάλιστα όταν μαθαίνω ότι επιμένουν με ιδιαίτερο τρόπο σε ζητήματα που δεν θα έπρεπε να τους αφορούν, που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, δεν έχουν σχέση με το χρηματοδοτικό κενό και επιμένουν μόνο και μόνο από θέμα ιδεοληψίας και από ένα δογματισμό νεοφιλελεύθερο.

Η επιδίωξή τους είναι ή να οδηγήσουν σε στραγγαλισμό τη χώρα ή να υποτάξουν την κυβέρνηση όταν ένας μεθοδεύει αυτά νομίζω ότι οι κινήσεις του δεν έχουν σχέση με την Ευρώπη της αλληλεγγύης.

 

ΔΗΜ: Θεωρείτε ότι λειτουργούν ως οικονομικοί δολοφόνοι;

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Για αυτό έβαλα το «σαν», ελπίζω να μην χρειαστεί να βγάλω το «σαν».