Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για την αύξηση των έντοκων γραμματίων του Δημοσίου

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τι δεν καταλαβαίνει ο κ.Τσίπρας σε σχέση με το 2012 που φέρνει συνέχεια ως παράδειγμα και λέει γιατί έδωσαν τότε στον Σαμαρά 3 δις παραπάνω ενώ σε μένα δεν δίνουν άρα θέλουν να με ρίξουν. Αυτό είναι περίπου αυτό που λέει.  Ο λόγος που το 2012 δώσανε τα παραπάνω δις είναι γιατί ο Σαμαράς υπέγραψε από την αρχή ένα χαρτί το οποίο είπε ότι «πιστεύω στο πρόγραμμα και δεσμεύομαι να τηρήσω το πρόγραμμα». Προχώρησε σε πραγματικές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και άρα αυτός που έβαλε την υπογραφή για να παρθούν τα 3 δις  είχε συναπτόμενα όλα αυτά τα έγγραφα. Σήμερα το πρόβλημα είναι ότι όσο η κυβέρνηση και ο κ.Τσίπρας μπλοκάρουν την διαπραγμάτευση εκείνος που θα βάλει την υπογραφή του για να αυξηθούν τα έντοκα γραμμάτια και αν το ελληνικό δημόσιο δεν τα βρει με την Τροίκα και η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών άρα χαθούν αυτά τα 3 δις, θα πάει φυλακή.

Ο κ.Τσίπρας αποδεικνύεται τεράστιος πολιτικός απατεώνας.

 

ΔΗΜ: Εδώ βάζει ο πρωθυπουργός ένα ερώτημα ή έχει υπογράψει μνημόνιο όπως τον κατηγορείται και δεν έχει πάρει και λεφτά ή δεν υπογράφει μνημόνιο άρα ισχύει αυτό που λέτε με τον Ντράγκι  αλλά δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο.

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι ψευδές το δίλημμα γιατί ο κ.Τσίπρας στις 20 Φεβρουαρίου υπέγραψε μεν το μνημόνιο όπως είχαμε κάνει και εμείς , όσες φορές όμως εμείς είχαμε υπογράψει μνημόνιο στο παρελθόν πίσω από  το μνημόνιο υπήρχε και η εκταμίευση των δόσεων. Ο κ.Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο χωρίς το κείμενο αυτό.

 

ΔΗΜ: Ναι αλλά αν έχει υπογράψει το μνημόνιο όπως τον κατηγορείται τότε δικαιούται ο Ντράγκι να του δώσει στα λεφτά

 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν τα δικαιούται γιατί το ίδιο το μνημόνιο που έχει υπογράψει ο ίδιος ο κ.Τσίπρας το έχει παραβιάσει. Για παράδειγμα η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν είναι νέος νόμος , είναι νόμος ψηφισμένος από πέρυσι. Μέσα στο μνημόνιο όμως της 20ης Φεβρουαρίου λέει ότι δεσμεύεται ο Τσίπρας να μην ξηλώσει τις μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος.  Όταν ταυτόχρονα ένας υπογράφει ένα χαρτί που λέει δεσμεύομαι να μην ξηλώσω μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος και ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι θα καταργήσει ένα νόμο που παρελθόντος παραβιάζει τη συμφωνία.

Για να καταργήσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος πρέπει να βρει ένα διαρκή πόρο 1 δις γιατί τόσο κοστίζει. Πρέπει να πάει και να τους πει «θέλω να καταργήσω τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» το που θα τα βρει για να μην παραβιάσει τη συμφωνία δεν μπορεί να είναι φόρος υπέρ των επικουρικών ταμείων ούτε μπορεί να είναι έσοδα εφάπαξ.

Άρα ο κ.Τσίπρας πιθανόν είχε ένα πρόβλημα αντίληψης του μνημονίου , πιθανόν ήθελε  να εξαπατήσει τον κόσμο γιατί μας περνάει όλους για βλαμμένους αλλά να ξέρει τους κουτόφραγκους δεν θα τους κοροϊδέψει. Γιατί οι έξω δεν κοροϊδεύονται όπως κοροϊδεύεται ο ελληνικός λαός

 

Με αφορμή την χθεσινή αποχώρηση της ΝΔ από την Βουλή

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ένταση στην Βουλή προκλήθηκε από την κα Κωνσταντοπούλου ήδη από την πρωτολογία του κ. Σαμαρά όταν είπε την περίφημη φράση «μου αρέσει ο αντρίκιος δρόμος» δηλαδή ο ευθύς και η κα Κωνσταντοπούλου διέκοψε τον κ. Σαμαρά την ώρα που μιλούσε. Πείτε μου αν έχετε δει πρόεδρο Βουλής που διακόπτει και σχολιάζει την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεύτερη περίπτωση έχει φτάσει το κουδούνι και βαράει, η πρόεδρος πρέπει κανονικά να πατήσει να σταματήσει το κουδούνι. Το αφήνει και βαράει τρία λεπτά και αναγκάζεται ο κ. Μητρόπουλος και το κλείνει και γυρίζει η κα Κωνσταντοπούλου και κοιτάει τον κ. Μητρόπουλο με ένα μίσος άνευ προηγουμένου. Δηλαδή άφηνε το κουδούνι να βαράει για να μην ακούγεται ο Σαμαράς.  

Επίσης έχετε ξαναδεί να ζητάει τον λόγο ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και να του κλείνει το μικρόφωνο η πρόεδρος της Βουλής;  Εάν θέλει η κα Κωνσταντοπούλου να φέρεται με απρέπεια έως και στον αρχηγό μας δεν μπορεί να θέλει μετά να καθόμαστε να την ακούμε.

 

ΔΗΜ: Γιατί δεν κάνετε πρόταση μομφής αφού θεωρείτε ότι ασκεί πλημμελώς, ατελώς τα καθήκοντά της

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό είναι δικαίωμά μας για το μέλλον άλλωστε ήδη το έχουν πει και άλλα κόμματα ότι θα το κάνουν.

Για τις  τηλεοπτικές άδειες

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ακούστε γιατί αυτοί οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαθητευόμενοι μάγοι και επικίνδυνοι. Πάνε και λένε στην Τρόικα ότι θα πάρουν 350 εκατομμύρια τηλεοπτικές άδειες, πιστεύετε ότι υπάρχουν αυτά τα λεφτά στην τηλεόραση;

Δεύτερον είπε ο κ.Τσίπρας για το 20% του φόρου επί της τηλεοπτικής διαφήμισης, το 20% στην διαφήμιση το πληρώνει ο καναλάρχης ή ο διαφημιζόμενος; Εάν μπει αυτός ο φόρος πιστεύετε ότι θα αυξηθούν τα διαφημιστικά έσοδα ή θα πέσουν;  

Σήμερα που έχουμε ψηφιακές συχνότητες οι τηλεοπτικές άδειες έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία όπως στο παρελθόν; Αυτό που λέγεται ότι τα κανάλια εκπέμπουν παράνομα δεν είναι αλήθεια, τα κανάλια εκπέμπουν νόμιμα. Εκπέμπουν νόμιμα από το νόμο Ρουσόπουλου και μετά που και έδωσε άδειες και καθιέρωσε και ειδικό τέλος συχνοτήτων άρα τέτοιου είδους διευθέτηση έχει γίνει. Να δοθούν μόνιμες άδειες και να δοθεί και το πλαίσιο. Άρα λοιπόν λέμε ότι ο κ.Τσίπρας χρησιμοποιεί μια λάσπη σε ένα πεδίο προνομιακό για αυτόν και για τους ψηφοφόρους του για να κοροϊδέψει όλους τους άλλους.

ΔΗΜ: Γιατί δεν το κλείσατε εσείς ως κυβέρνηση το θέμα;

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί είχαμε χιλιάδες άλλες πιο σημαντικές προτεραιότητες, διότι δεν ήταν αυτό το μείζον της χώρας. Διότι δεν θα βρει 350 εκατομμύρια από τις τηλεοπτικές άδειες και λέει ψέματα, διότι δεν πρέπει να βάλει τον ειδικό φόρο τηλεόρασης γιατί θα χάσει ο κόσμος τη δουλειά του. Γιατί η Τρόικα επέμενε να βάλουμε το 20% στον ειδικό φόρο τηλεόρασης και εμείς λέγαμε όχι γιατί δεν θέλαμε να καταστραφεί η τηλεοπτική αγορά.  

Για το χαράτσι του 2011

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το 2011 όταν μπήκε το χαράτσι το ΕΕΤΗΔΕ σύμπασα η τότε κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στον κόσμο να μην πληρώσει το χαράτσι. Ξέρετε τι έκανε η κα Βαλαβάνη την Παρασκευή έβγαλε μια εγκύκλιο που χρεώνει 350€ πρόστιμο σε όποιον δεν πλήρωσε το χαράτσι το ’11. Είναι αυτό πρόστυχό ή δεν είναι;

Για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα κάνω μια ερώτηση να μάθω ποιοι ωφελήθηκαν από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έκανε η κυβέρνηση. Ωφελήθηκαν όσοι δεν μπορούσαν να μπουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων γιατί ήταν καταδικασμένοι για λαθρεμπόριο. 

Δεν νομίζω ότι ποινικές καταδίκες για λαθρεμπόριο να έχει ο πάσα ένας στη χώρα! Δεν έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που είναι καταδικασθέντες για λαθρεμπόριο και ευνοήθηκαν από την ρύθμιση του Τσίπρα;