Η  βουλευτής της ΝΔ, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM” με το  δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή την χθεσινή αποχώρηση της ΝΔ από την Βουλή

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν ήταν εικόνα και συμπεριφορά αυτή εχθές στη Βουλή. Νομίζω ότι θα ήταν μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση αν είχε κατά το ελάχιστον τηρηθεί όχι μόνο η διαδικασία αλλά η ουσία του πράγματος και η ουσία ήταν ότι πρωθυπουργός της χώρας εχθές με μια συγκεκριμένη διαδικασία συγκάλεσε το Σώμα για να μας ενημερώσει. Να μας ενημερώσει για μια συμφωνία την οποία δεν έχουμε δει και δεν έχουμε συζητήσει στην Βουλή την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και δεύτερον για την πορεία και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Να με συγχωρέσετε αλλά εγώ ούτε στην πρωτολογία ούτε στην δευτερολογία του πρωθυπουργού άκουσα  οτιδήποτε που πραγματικά είχε σχέση με αυτό.

Για την στάση της ΝΔ

Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η στάση της ΝΔ για να μπορέσει να είναι τελική με όλη την καλή διάθεση να στηρίξει την εθνική προσπάθεια και με όλη την καλή διάθεση σαν αξιωματική αντιπολίτευση να παίξουμε τον θεσμικό μας ρόλο δημιουργικά, σοβαρά και υπεύθυνα θα καθοριστεί όταν θα έχουμε δει κάτι συγκεκριμένο. Και εγώ εχθές περίμενα να έχουμε αυτή την διαδικασία.

Εγώ δεν έχω θέμα να δείξω υπομονή αλλά μην ξεχνάμε και τις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας αυτή τη στιγμή γιατί οι συνθήκες της πραγματικής οικονομίας είναι τραγικές. Αν μιλήσετε με οποιοδήποτε επιχειρηματία θα σας πει ότι βρίσκεται η αγορά σε μια απόλυτη στασιμότητα και από πλευράς δραστηριότητας και από πλευράς κατανάλωσης και από πλευράς χρηματοδότησης. Υπάρχει άγχος μεγάλο στον κόσμο το οποίο αποδεικνύεται από το τι συμβαίνει στις καταθέσεις που είναι σε ιστορικό χαμηλό, υπάρχουν δηλαδή σοβαρά θέματα στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα των πολιτών όπου η εικόνα της ζωής τους έχει χειροτερέψει σε σχέση με πριν τις εκλογές.

Ερωτηθείσα αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι η ΝΔ και άλλα κόμματα σκέπτονται να κάνουν πρόταση μομφής εναντίον της Προέδρου της Βουλής

 Α.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν το γνωρίζω. Εγώ θα ήθελα μια θεσμική  συμπεριφορά πιο αναβαθμισμένη από την κα Κωνσταντοπούλου δηλαδή την βρίσκω εξόχως παρεμβατική στην διαδικασία σε σημείο που για μένα είναι ενοχλητικό. Ελπίζω ότι στο μέλλον η κα Κωνσταντοπούλου θα δείξει μεγαλύτερο σεβασμό διότι υπάρχουν στιγμές όπου οριακά κινείται στο να φέρετε ως πρόεδρος όλου του Σώματος και η προσωπική της ή η κομματική της ατζέντα παρεισφρύει στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την διαδικασία.  Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για αυτό το πράγμα …