Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Θεόδωρος Φορτσάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή την  κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του πανεπιστημίου Αθηνών

Θ.ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: Δυστυχώς έχουμε μια κατάσταση η οποία πλέον έχει εξελιχθεί σε ρουτίνα. Όποιος έχει περάσει μπροστά από το ιστορικό κτήριο του πανεπιστημίου θα έχει διαπιστώσει ότι το κράτος είναι τελείως απών. Αυτή τη φορά οι πρυτανικές αρχές, αντίθετα με ότι είχανε κάνει την προηγούμενη φορά, αντέδρασαν σωστά και κάλεσαν αμέσως την παρέμβαση του κράτους. Δυστυχώς, η πολιτεία δεν φαίνεται να έχει διάθεση να βοηθήσει το πανεπιστήμιο.

Θ.ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: Εδώ έχουμε μια παράλειψη ενέργειας ενόψει ενός αδικήματος το οποίο είναι αυτόφωρο. Έχουμε μια σοβαρή παρανομία η οποία τελείται εκ μέρους της πολιτείας και αυτό θα πρέπει να το επισημάνουμε και να το υπογραμμίσουμε. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η πολιτεία, να εκδιώξει αυτούς οι οποίοι έχουν εισβάλλει παράνομα στο κτήριο,  να τους παραπέμψει σε δίκη για την παράνομη πράξη που έχουν τελέσει και να τους αποδώσει τις ευθύνες τους αν έχουν κάνει καταστροφές και στην συνέχεια να υπάρξει μια αποτελεσματική φύλαξη προληπτική του χώρου ώστε να μην μπορεί κανείς να μπαίνει μέσα στο κτήριο αν δεν έχει κάποια δουλειά.  

Το πανεπιστήμιο χρειάζεται ένα σώμα πανεπιστημιακών φυλάκων οργανωμένο και εκπαιδευμένο το οποίο θα είναι σε θέση αποτελεσματικά να εμποδίζει κάθε επίδοξο καταληψία.

 

Θ.ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: Η πολιτεία πρέπει να αντιδράσει, είμαστε στην τρίτη μέρα που συμβαίνει αυτό άρα έχει παρέλθει πλέον το διάστημα κατά το οποίο θα έπρεπε να έχουν γίνει όποιες συνεννοήσεις θα μπορούσαν για να αποχωρήσουν οι καταληψίες και τώρα έχει έρθει η ώρα το κράτος να δράσει και να τους βγάλει.

Δυστυχώς, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι πράξεις το δημόσιο πανεπιστήμιο το καταρρακώνουν και το απαξιώνουν. Είναι μεγάλο κρίμα διότι το πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ένα λαμπρό πανεπιστήμιο από τα καλύτερα της Ευρώπης και η θέση του είναι ψηλά, είναι κρίμα να το αφήνουμε να καταρρέει.