Ο βουλευτής της ΝΔ,  κος Μάκης Βορίδης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή το άρθρο του κ.Πανούση

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ:  Εγώ με την ουσία του άρθρου του κ. Πανούση συμφωνώ απολύτως αλλά έχω ένα «θεματάκι», ο συγκεκριμένος δεν είναι ο αρμόδιος  υπουργός γιατί δεν κάνει τη δουλειά του; Ωραία τα λέει, πολύ καλό το άρθρο του καθηγητού και υπουργού αλλά υπάρχει ένα θεματάκι είναι ο αρμόδιος για την δημόσια τάξη άρα γιατί τις απόψεις του αυτές δεν τις εφαρμόζει; Εκτός αν εννοεί ότι κάποιος του λέει να μην… αλλά τότε λέμε «με συγχωρείτε πολύ μην κατηγορείται εμένα διότι εγώ είχα πρόθεση να δώσω τις δέουσες εντολές προκειμένου να ενεργήσει η Αστυνομία προς διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει πλην όμως κάποιος, ο κ. τάδε που είναι ανώτερος μου μου είπε να μην το πράξω». Και αφού το πεις αυτό και έχεις κάποιες απόψεις εννοείται ότι δεν μπορεί να είσαι υπ. Δημόσιας Τάξης αν πιστεύεις ότι οι εντολές που σου δίνουν ακυρώνουν τη δουλειά που πρέπει να κάνεις.  

Για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει τον λαϊκισμό του όταν ήταν αντιπολίτευση

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Αυτό που γίνεται τώρα με τους αναρχικούς και τις συμμορίες τους και τα λοιπά δεν έχει να κάνει με λαϊκισμό, έχει να κάνει με τις ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις της Αριστεράς.

Στο θέμα της δημόσιας τάξης ποτέ ο Σαμαράς δεν είπε ότι πρέπει να χαϊδεύουμε τους κουκουλοφόρους, ποτέ η ΝΔ δεν υποστήριξε κάτι τέτοιο και αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια συνέπεια σε αυτό. Πάντοτε βρισκόταν κοντά σε αυτό… 

Ο κ. Πανούσης έχει εξ αντικειμένου ευθύνες αλλά επειδή οι απόψεις του κ. Πανούση έτσι όπως διατυπώνονται στο συγκεκριμένο άρθρο είναι σωστές, επειδή έχουν μια αντικειμενική βάση που μπορεί να κινηθεί κανείς το μεγάλο ερώτημα είναι εμποδίζεται από κάποιον ο κ. Πανούσης για να εφαρμόσει αυτές του τις απόψεις; Προφανώς εμποδίζεται για να φτάσει ο άνθρωπος να αρθρογραφεί πρωτοσέλιδα και να κάνει εσωτερική ζύμωση. Προφανώς κάποιος του λέει «όχι μη το κάνεις».

Το πολιτικό σου ζήτημα δεν στο λύνει η αρθρογραφία και κυρίως δεν λύνει το ζήτημα δημόσιας τάξης της κοινωνίας.

 

Για τα οικονομικά  του κράτους

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ:  Η ελληνική κυβέρνηση, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά στο συγκεκριμένο θέμα εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα. Από τη μια μεριά δραματικές οιμωγές υπουργών, Σκουρλέτης , Βούτσης «δεν μπορούμε, δεν φτάνουν τα λεφτά, δεν θα πληρώσουμε, θα οδηγηθούμε σε πτωχευτικό γεγονός, σκοτώνεται τη χώρα», η επιστολή του ίδιου του πρωθυπουργού και ταυτόχρονα διάφορες ανακοινώσεις άλλου τύπου Σακελλαρίδης ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα θα τα πληρώσουμε κανονικά».

 Ακούω και τα δύο ταυτοχρόνως επομένως δεν μπορώ να τοποθετηθώ στο τι πρόκειται να  γίνει, περιμένω όπως όλοι μας να δω τι θα γίνει.

Υφίσταται ότι αυτή τη στιγμή η οικονομία έχει γυρίσει σε ύφεση, υφίσταται ότι έχουμε χάσει πλέον τα δημοσιονομικά πλεονάσματα και γυρνάμε σε δημοσιονομικά  ελλείμματα και υφίσταται ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πλάνο χρηματοδότησης.

 

Για τις προσλήψεις στο χώρο της Υγείας

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ:  Το 2014 προσελήφθησαν 416 γιατροί με έγκριση του 2013 , δόθηκε έγκριση επίσης για  532 γιατρούς και έτρεχε η προκήρυξη για 200 άτομα ΕΚΑΒ. Αυτό μας κάνει 1.200 γιατρούς. Τον Δεκέμβριο του 2014 έχουμε πάρει έγκριση για  706 νοσηλευτές, 200 παραϊατρικό προσωπικό, 79 φαρμακοποιούς, 20 δικηγόρους , 90 γιατρούς σύνολο 1.095. Αυτά τα δύο σημαίνει εγκρίσεις προσλήψεων μέσα στο 2014.

 

ΔΗΜ: Λέτε δηλαδή ότι ο κ. Κουρουμπλής ανακοινώνει τις προσλήψεις που είχατε αποφασίσει εσείς

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Αυτό λέω. Υπάρχουν πρακτικά στο τελευταίο κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης όπου είχε γίνει προγραμματισμός και είχε γίνει αποδεκτό για 1.700 προσλήψεις στον τομέα της υγείας, νοσηλευτές και γιατροί για το 2015. Αυτό σημαίνει ότι εξαγγέλλονται οι προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί.

 

Για τις οφειλές των ΜΜΕ προς το Δημόσιο

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι συγκεκριμένες οφειλές, δεν γνωρίζω εάν υπάρχει θέμα συμψηφισμού, γνωρίζω όμως ότι ό, τι οφείλεται οφείλει να εισπράττεται. Διάβασα ότι πρόκειται να εισπραχθούν 300 εκ. από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είναι 300 εκ. τα οποία είναι μέσα στα 6,2 δις τα οποία πρόκειται να εισπράξουν, αν και τα υπόλοιπα είναι τέτοιες εισπράξεις αντιλαμβάνεστε γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει συνεννόηση.   …Είναι εκτός πραγματικότητας οι άνθρωποι.

 

Για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

 

Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: Ο κ. Σαμαράς είπε ότι αν τα μέτρα είναι τόσο βαριά που δεν τα αντέχει μόνη της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε θα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η οποία θα αναλάβει προκειμένου να μην βρεθεί η χώρα εκτός ευρώ και πτωχευμένη.