Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ.Νικολούδη

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν μου κάνουν εντύπωση αυτά που λέει ο κ.Νικολούδης γιατί βλέπετε ότι πολύ συχνά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και συγκρούεται με τις προεκλογικές δηλώσεις και κατά κανόνα επικρατεί η πραγματικότητα. Η διαδικασία ελέγχου των εμβασμάτων εξωτερικού είναι μια περίπλοκη διαδικασία, είναι μια διαδικασία η οποία θέλει χρόνο, είναι μια διαδικασία που πολύ συχνά καταλήγει σε φορολογικά δικαστήρια και κατά συνέπεια θεωρώ ότι οι εκτιμήσεις του κ. Βαρουφάκη για 700 εκ. εντός του 2015 από  αυτό τον έλεγχο είναι μάλλον ανεδαφικές. Και δεν είναι ο μόνος αριθμός ο οποίος δημιουργεί προβλήματα, δυστυχώς το συγκεκριμένο mail μοιάζει για άλλη μια φορά περισσότερο με εκδήλωση θετικών προθέσεων και λιγότερο με κοστολογημένα μέτρα τα οποία υποστηρίζονται από πραγματικά στοιχεία.

Για το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ποιος θα το περίμενε ότι μετά από πέντε χρόνια μνημονίων η Ελλάδα θα ξαναβρισκόταν στο τραγικό σημείο να συζητάει αν έχει λεφτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Εμείς από την πρώτη στιγμή παρείχαμε πολιτική στήριξη σε αυτή την κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα τολμηρό σχέδιο πραγματικών μεταρρυθμίσεων, χειροκροτήσαμε και επικροτήσαμε το γεγονός ότι μπορούμε να πετύχουμε χαμηλότερους στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος από αυτούς που διαπραγματεύτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι θετική εξέλιξη για τη χώρα αυτό πλην όμως η εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης μέχρι σήμερα μας οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι αν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε θα πάμε σε ελλείμματα άρα θα χρειαστούν άλλα μέτρα κάποια στιγμή είτε τώρα είτε στο άμεσο μέλλον. Τώρα για το πότε τελειώνουν τα λεφτά δεν είμαι σε θέση να το ξέρω γιατί δυστυχώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει πολιτική με διαρροές και non paper. Η δική μου εκτίμηση όμως είναι ότι αν δεν δοθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα στα τέλη Απριλίου θα έχουμε ξεκάθαρο ζήτημα ταμειακό.     

 

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η αδράνεια είναι αυτή που προκαλεί ύφεση, η αστάθεια και η αμηχανία και η αβεβαιότητα ως προς την κατάληξη των διαπραγματεύσεων προκαλεί την ύφεση. Πολύ συχνά η ίδια η κυβέρνηση θυμίζει λαγό τυφλωμένο από τους προβολείς του αυτοκινήτου.

Ο κ.Τσίπρας προφανώς και δεν επιδιώκει τη ρήξη με την Ευρώπη αλλά δεν είναι σε θέση να κάνει τη ρήξη με τις συνιστώσες του. 

 

Με αφορμή το άρθρο του κ. Πανούση στα ΝΕΑ

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συμφωνώ με το άρθρο του κ. Πανούση, το προσυπογράφω, ο κ. Πανούσης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος ο οποίος στρέφεται απέναντι σε αυτούς που θεωρούν ότι η ασυδοσία πρέπει να αναχθεί σε δημοκρατικό δικαίωμα και δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθούν να το πιστεύουν αυτό πλην όμως είναι υπουργός Αναπληρωτής και αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό. Άρα είτε ο κ. Πανούσης μας κοροϊδεύει δηλαδή άλλα λέει και άλλα κάνει που δεν το πιστεύω είτε αυτός που του τραβάει τα γκέμια είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.  Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ή ο κ. Πανούσης θα εφαρμόσει την πολιτική που ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμόσει ή ο κ. Πανούσης οφείλει να παραιτηθεί. 

Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να λύσει τα προβλήματα με τις συνιστώσες του και να περάσει από αυτή την επώδυνη διαδικασία εσωτερικής ψυχανάλυσης εάν θέλει ο κ. Τσίπρας να συγκρουστεί με τους ακραίους τους οποίους χάιδευε τόσα χρόνια.

Εγώ θέλω να εφαρμοστεί ο νόμος και η τάξη και θέλω να εφαρμοστούν οι εντολές της Δικαιοσύνης από την Αστυνομία και θέλω να λήξει το ζήτημα της κατάληψης εάν αυτό απαιτείται και με την παρέμβαση της Αστυνομίας όσο πιο ειρηνικά γίνεται. Απλά όταν κλείνουμε το μάτι συνέχεια στις καταλήψεις θα έχουμε περισσότερες καταλήψεις, θα έχουμε και τα φαινόμενα τα ακραία που είδαμε στο κοινοβούλιο.

Πρέπει η Αστυνομία τάχιστα να επιβάλλει την τάξη να εκκενώσει το κτήριο της Πρυτανείας όσο το δυνατόν πιο κομψά γίνεται και να λειτουργήσει και πάλι το πανεπιστήμιο κανονικά.   

Για την αντιπαράθεση που είχε με την κα Κωνσταντοπούλου για τους αντιεξουσιαστές 

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν είμαι ο μόνος ο οποίος έχει έντονους διαπληκτισμούς με την πρόεδρο, όταν όλοι έχουν έντονες συζητήσεις με την πρόεδρο της Βουλής ίσως να μην φταίνε οι συνομιλητές αλλά η ίδια η πρόεδρος με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το αξίωμά της.

Η κα Κωνσταντοπούλου ουδέποτε έκρυψε ότι υπερασπίστηκε νομικά συμμετέχοντες στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αυτό είπα λοιπόν ότι ο χώρος της είναι οικείος από την νομικής της δράση. Και μου απάντησε ότι είναι περήφανη για την κοινωνικής της δικηγορία…

 

ΔΗΜ: Δεν είπατε ότι είναι πελάτες της αυτοί οι συγκεκριμένοι

 

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  Δεν ξέρω αν είναι οι συγκεκριμένοι πελάτες της αλλά είναι άλλοι του ίδιου χώρου και θα τα προσκομίζω τα στοιχεία στην Βουλή όταν έρθει η ώρα και αν προκληθώ και πάλι διότι τα έχω εξάλλου η ίδια τα διαφήμιζε στο site  της.

 

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κανείς δεν μπορεί να μπαίνει στην Βουλή και να διαδηλώνει άρα υπέπεσε σε ένα πρώτο παράπτωμα ότι δεν εφάρμοσε τον κανονισμό της Βουλής που λέει ότι η πρόεδρος της Βουλής είναι υπεύθυνη για την διαφύλαξη της ασφάλειας της Βουλής.   Οι ίδιοι μάλιστα έβγαλαν μια ανακοίνωση και είπαν ότι άμα θέλαμε μπαίναμε και μες τη Βουλή αλλά επιλέξαμε να μην μπούμε. Μα είναι σοβαρά πράγμα αυτά και να λέμε ότι δεν συνέβη τίποτα, στο ελληνικό κοινοβούλιο μπουκάρει ο καθένας όποτε θέλει  και πόσο μάλλον τα συγκεκριμένα στοιχεία και λέμε δεν συνέβη τίποτα, ήταν μια ειρηνική διαδήλωση!

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει την εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαι βουλευτής δέκα χρόνια έχω δει αρκετές εξεταστικές καμία δεν κατέληξε σε συγκεκριμένο συμπέρασμα, συνήθως είναι μια αφορμή για εσωτερικές ενδοκοινοβουλευτικές κομματικές αντεγκλήσεις παρά ταύτα επειδή δεν θέλω να εκληφθεί ότι δίνουμε λαβή σε κάποιους να ισχυριστούν ότι δεν θέλουμε να ψάξουμε στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια εγώ προσωπικά θα εισηγηθώ να υπερψηφίσει η ΝΔ την πρόταση  για εξεταστική επιτροπή. Θεωρώ όμως πολύ πιο χρήσιμή και ουσιαστική την πρόταση της κας Μπακογιάννη για την σύσταση μιας επιτροπής Σοφών οι οποίοι θα μπορέσουν με νηφαλιότητα να μας δώσουν μια πραγματική αξιολόγηση των πολιτικών που εφαρμόστηκαν, να επισημάνουνε λάθη και κυρίως να κάνουν προτάσεις για το μέλλον. Το δέχτηκε ο πρωθυπουργός απλά είπε ότι θα γίνει μαζί με την εξεταστική όταν ταυτόχρονα έχουμε μια εξεταστική, την επιτροπή της κας Κωνσταντοπούλου για το λογιστικό έλεγχο του χρέους καταλαβαίνετε ότι μάλλον καυγάδες θα ψάχνουμε στην Βουλή πάρα την πραγματική διαλεύκανση της αλήθειας.  

Για την διαπραγμάτευση

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαι εξαιρετικά ανήσυχός για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται την διαπραγμάτευση, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά πια και να καταφέρουμε να γλιτώσουμε όπως εκτιμώ ότι θα γλιτώσουμε το σκόπελο της 9ης Απριλίου δεν είμαι βέβαιος ότι θα γλιτώσουμε το σκόπελο του τέλους Απριλίου όταν θα πρέπει να πληρωθούνε μισθοί και συντάξεις και φοβάμαι ότι η κυβέρνηση και σήμερα ακόμα αναλώνεται σε εκθέσεις ιδεών και στην απαραίτητη, κατά την κρίση του κ.Τσίπρα, διαχείριση της εσωτερικής πολικής πραγματικότητας.