Η πρώην βουλευτής της ΝΔ, κα Φωτεινή Πιπιλή, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για τις καταλήψεις και τους κουκουλοφόρους

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Από την εποχή που ζούσα στα Εξάρχεια προ αμνημονεύτων που ως δημοσιογράφος και ως Εξαρχειώτισσα τότε επεσήμανα όλη αυτή την εξέλιξη μη πιστεύοντας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει η πολιτική βούληση αυτό το φαινόμενο θα εξαλειφθεί.

(Στο εξωτερικό δεν είναι) αυτό το καθημερινό διαχρονικά φαινόμενο όπου τριάντα –πενήντα –εκατό κουκουλοφόροι αναστατώνουν όχι μόνο την καθημερινότητα με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση γιατί πρέπει κάποιος να αποκαταστήσει τις ζημιές αλλά και χωρίς στην ουσία συγκεκριμένο αίτημα.  (Η ήπια αντιμετώπιση από την κυβέρνηση) χειροτερεύει τα πράγματα . Δηλώσεις όπως του κ. Παρασκευόπουλου ότι θα αρχίσω διάλογο με τους κουκουλοφόρους δεν οδηγούν πουθενά γιατί δεν έχεις να αντιμετωπίσεις πολιτικά αιτήματα, έχεις να αντιμετωπίσεις μια δράκα ανθρώπων που όλη τους η καθημερινότητα είναι να τα κάνουν μπάχαλο.

Νομίζω ότι είναι ξεπερασμένη «αριστεροκουλτούρα» των λόγων η συμπεριφορά να «μιλήσουμε με τα καημένα τα παιδιά».

Να τελειώνει το παραμύθι, κανείς δεν θέλει αστυνομοκρατούμενη πόλη αλλά έχουμε πέσει σε μια παραμύθα ότι καταλύεται η δημοκρατία όταν υπάρχει αστυνομική παρουσία και δεν καταλύεται η δημοκρατία όταν καίγεται η Αθήνα. Τα Εξάρχεια είναι το τίμημα αυτής της χαί χούι πολιτικής των τελευταίων 35-40 ετών.

Για την κα Κωνσταντοπούλου

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Η κα Κωνσταντοπούλου υποπίπτει σε ένα λάθος το οποίο γυρίζει σε αυτή μπούμερανγκ. Συμπεριφέρεται σαν τον Πατριάρχη, τον άνδρα τον πολλά βαρύ τον πάτερ φαμίλια που θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Άρα όταν μια γυναίκα με προσόντα και με τέτοια εξαιρετικά υψηλή θεσμική θέση παρουσιάζεται με παρωχημένα πατριαρχικά πρότυπα αυτό είναι εις βάρος της. Η συμπεριφορά της γενικώς εκνευρίζει πολύ περισσότερο τις γυναίκες ακριβώς γιατί διαιωνίζει ενώ παριστάνει την μαχητική αγωνίστρια των  γυναικείων δικαιωμάτων, διαιωνίζει ξεπερασμένα και απεχθή ανδροκρατικά πρότυπα.    

Ερωτηθείς αν η ΝΔ είναι έτοιμη για όποια εξέλιξη έρθει

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: Πρώτα από όλα η ΝΔ τώρα όπως και μέχρι πριν από 6 μήνες ότι και να έλεγε απεδείχθη ότι δεν ακουγόταν. Τώρα εγώ νομίζω ότι όλο το παιχνίδι είναι στο χέρι της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η αντιπολίτευση στην παρούσα φάση να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες παρά μόνο ο λαός να θυμηθεί και τα εξαγγελθέντα προεκλογικός από το ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜ.: Ηγεσία πρέπει να αλλάξει η ΝΔ ή πρέπει να μείνει ως έχει σήμερα

Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Νομίζω ότι αυτό είναι τελείως άκαιρο. Τώρα δεν νομίζω ότι του ζητούμενο είναι οποιαδήποτε κομματική ή πολιτική αναταραχή…