Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κος Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Παραφιλολογίες” και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για το θέμα των μεταγραφών

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν είναι δική μου αυτή η απόφαση ήταν από  πριν αλλά δεν είναι μόνο από τον κ. Αρβανιτόπουλο είναι και από σύμπασα τη Βουλή. Ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν το ψήφισε δεν το ψήφισε γιατί ήταν μια τροπολογία τεράστια με πολλές διατάξεις και τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποί του ότι αυτή τη ρύθμιση περί μεταγραφών την ψηφίζουν δηλαδή ότι είναι σύμφωνοι. Και όταν την έφερα την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  να την συζητήσω είχα απέναντι μου την καθολική ομοφωνία των βουλευτών ότι αυτή την διάταξη δεν πρέπει να την πειράξω.

Εμείς είπαμε στις Αρχιτεκτονικές σχολές μη το κάνετε γιατί ούτως ή άλλως αυτή τη διάταξη θα την αλλάξουμε για του χρόνου, δεν θα μπορούσε να αντέξουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αυτά τα κύματα των μεταγραφών για αυτό λέγαμε κάντε υπομονή για ένα χρόνο και θα  τ’ αλλάξουμε.

Οι Αρχιτεκτονικές σχολές δεν το δέχτηκαν αυτό …  θα δημιουργήσει την αναστάτωση σε αυτό τον αριθμό των φοιτητών που είχανε μπει στις δύο Αρχιτεκτονικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.  

 

Με αφορμή τα συνθήματα που γράφτηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

 

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον κόσμο της εξτρεμιστικής Αριστεράς τον εκμεταλλεύτηκε τώρα τι θα κάνουν; Ο Άγνωστος Στρατιώτης είναι ο άγνωστος νεκρός στρατιώτης και κάθε χώρα τιμά τους νεκρούς της είναι δυνατόν να επιτρέπουμε να γράφουμε συνθήματα εκεί; Υπάρχει Δημόσια Τάξη , υπάρχει υπουργός ; Έπρεπε να έχει παραιτηθεί ήδη ο κ. Πανούσης, τι μας γράφει άρθρα  και σχόλια και κείμενα!

Ο κ. Πανούσης δεν κάνει για υπουργός Δημόσιας Τάξης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στον εαυτό του θέλει να μείνει στην κυβέρνηση, να ασκήσει τα καθήκοντά του ή να μας λέει τι λέει η επιστήμη της εγκληματολογίας;

Ο υπουργός είναι για να πράττει ότι λέει και για να λέει ότι πράττει στο μέτρο των δυνάμεών του βέβαια αλλά δεν είναι δυνατόν να το κοιτάει το φαινόμενο αυτό. Δεν αναφέρομαι μόνο στα Εξάρχεια αναφέρομαι στον ύψιστο συμβολισμό, μας εξευτέλισαν χθες το βράδυ!

Είναι μια κυβέρνηση που κοιτάει τα θέματα, δεν τα λύνει…