Η βουλευτής της ΝΔ,  κα Σοφία Βουλτεψη , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Διαφωνώ απόλυτα και ριζικά μαζί σας γιατί το ποσοστό με το οποίο το ψέμα κερδίζει στην Ελλάδα είναι μεταξύ 44 και 48%. Ιστορικά  το ποσοστό με το οποίο το ψέμα, η παραπληροφόρηση, η παραπλάνηση κερδίζει στην Ελλάδα είναι αυτό. Το ψέμα το οποίο κέρδισε ότι τέρμα η λιτότητα, φεύγει η Τρόικα, θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, εμείς έχουμε τρόπο να διαπραγματευτούμε και να απαιτήσουμε έχει καταρρεύσει.

Καταρχήν έπρεπε εσείς ως δημοσιογράφοι θα έχετε αναζητήσει το σημείο στο οποίο εγώ αναφέρομαι σε χαρτί τουαλέτας.  Να αναζητήσετε το σημείο να δείτε αν το είπα ποτέ αυτό.

Σας λέω επίσης ότι έχω τη συνείδησή μου ήσυχη εγώ και η παράταξή μου ότι κάναμε το παν να περιορίσουμε το ποσοστό του ψεύδους που είναι 44% όσο μπορούσαμε . Αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε . Από εκεί και πέρα προειδοποιήσαμε προεκλογικά ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε αυτά τα οποία λένε και πιστεύουν για να μπορέσουν να οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης σήμερα όμως προειδοποιήσουμε επειδή τους έχει ψηφίσει ένας στους τρεις και επομένως δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να πάνε τη χώρα σε περιπέτεια και σε απόλυτη φτωχοποίηση και ένδεια τους προειδοποιούμε ότι δεν έχουν εντολή για τίποτα από όσα λένε. Πολύ περισσότερο που και αυτοί που τους ψηφίσανε τους ψηφίσανε στην λογική «δεν θα τα κάνουν αυτά». Άρα λοιπόν δεν έχουν καμία τέτοια εντολή και τους προειδοποιούμε ότι από εδώ και πέρα ότι θα φέρουν ακέραια τη ευθύνη για ότι συμβεί στη χώρα και το λαό της.  Ακούω να λένε άλλα αντί άλλων και επειδή οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι μια παρέα ρεβανσισμού και πελατειασμού να προσέξουν πάρα πολύ καλά από εδώ και πέρα. Εμείς κάναμε το καθήκον μας και έχουμε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό και τώρα προειδοποιούμε και αυτούς.

 

Μετά από το ηχητικό απόσπασμα για τη φράση για το «χαρτί υγείας»

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Είπε ότι δεν έχει η Αργεντινή και η Βενεζουέλα και γελώντας γυρνάω και λέω «σου συνιστώ να αγοράσεις». Υπάρχει η φράση ότι χαρτί τουαλέτας δεν έχει η Αργεντινή και η Βενεζουέλα, δεν υπάρχει λοιπόν η φράση από εμένα.

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ

Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το 28% δεν είναι ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ, το 28% είναι πολύ μεγάλο ποσοστό για το νούμερο της κρίσης. Το νούμερο της κρίσης που υπέστη η χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Έλεγε κάποιος που ήταν μεγάλος προπαγανδιστής, ο λαός πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα. Σας λέω λοιπόν ότι όταν έχει διαπραχτεί ένα τόσο μεγάλο λάθος είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί έγκαιρα. Ο λαός όμως επειδή έχει κρίση και βλέπει τι γίνεται και βλέπει ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στη μεγαλύτερη ύφεση … αυτή η ασφυξία στην αγορά,  τα ομόλογά μας πιάνουν το 30%, οι υποβαθμίσεις  όλα αυτά δεν είναι ύφεση!