Ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, κος Νίκος Ορφανός, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, είπε:

Με αφορμή  τις αντιδράσεις του Δήμου Κορυδαλλού για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ν.ΟΡΦΑΝΟΣ: Από την πρώτη στιγμή ήμουνα μαζί με τους κατοίκους και το Δήμο Κορυδαλλού στο αίτημα αυτό το όποιο το θεωρώ πάρα πολύ δίκαιο. Θεωρώ ότι με αφορά άμεσα γιατί είμαι βουλευτής της Β. Πειραιά  από την πρώτη στιγμή κατέθεσα ερώτηση, ήμουνα κοντά τους σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, έδωσα το παρόν και σήμερα θεώρησα χρέος μου ότι έπρεπε να δώσω το παρόν για να συμπαρασταθώ στους κατοίκους και γενικότερα στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε μια κατάσταση που συνεχώς επιβαρύνει μια πυκνή οικιστικά περιοχή. Από πάνω υπάρχουν επτά σχολεία, δύο εξεταστικά κέντρα, υπάρχει κίνδυνος να διαταραχτούν οι εξετάσεις των παιδιών και πρέπει κάτι να γίνει.

Ήμασταν εκεί με ειρηνική διάθεση, ήμουν πίσω από το πανό του Δήμου Κορυδαλλού όταν κάποια στιγμή αισθάνομαι κάποιους να με τραβάνε , γυρίζω και βλέπω κάποιους μαυροντυμένους με στειλιάρια στα χέρια σαν και αυτούς που βλέπουμε να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Άρχισαν να με τραβάνε, να με φτύνουν  στο πρόσωπο, να με χτυπάνε και να με βρίζουν και να μου λένε ότι είμαι άνθρωπος του Μπόμπολα, αυτές τις γνωστές κακοήθειες και διάφορα άλλα ακατάληπτα … Δεν πρόλαβα να ακούσω καθαρά γιατί έσπευσαν οι άνθρωποι από το Δήμο και με πήραν από τα χέρια τους.

Από την ώρα που είναι μια ανοιχτή ειρηνική συγκέντρωση, υπήρχαν πάρα πολλοί αντιφασιστικοί φορείς… οι μαυροντυμένοι αυτοαποκαλούμενοι αντιφασίστες, αν τους βλέπατε δεν διαφέρουν και πάρα πολύ από τους δηλωμένους φασίστες  σαν αυτούς που έκαναν τα επεισόδια πριν λίγο καιρό στον Πειραιά. Δηλαδή ο φασισμός δεν είναι μέσα στην δικαστική αίθουσα είναι και απέξω αυτή τη στιγμή αλλά δεν θα αφήσουμε να αμαυρώσουν την ειρηνική αυτή διαδήλωση απέναντι σε ένα δίκαιο αίτημα των δημοτών και του Δήμου Κορυδαλλού.