Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ  κος Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Το the Toc στα Παραπολιτικά” και στη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς για την δήλωσή του ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται

 

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τα στοιχεία της υποτιθέμενης αυτής διαπραγμάτευσης λένε ότι είμαστε ακόμα στις 20 Φεβρουαρίου. Το λέει και η δική μας πλευρά όπως εμείς ερμηνεύουμε τη στάση της, το λένε όμως και οι συζητητές μας. Η δική μας πλευρά δεν λέει τίποτα, ποια είναι τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης; Που έχει κολλήσει το θέμα; Για το ασφαλιστικό τι λέμε εμείς τι λένε εκείνοι.  Είναι τόσο πολύ ευρέα τα θέματα και πολλές οι πτυχές τους που άμα δεν ξέρεις τι λένε δεν μπορείς να βγάλεις άκρη.

Αν δεν έχουμε την βάση της διαπραγμάτευσης που δεν την έφεραν στην Βουλή για πολιτικούς λόγους. Φοβούνται δηλαδή τη δική τους ΚΟ όχι εμάς, φοβούνται τους δικούς τους ανθρώπους, αν δεν ξέρουμε τη βάση της διαπραγμάτευσης  της 20ης Φεβρουαρίου τι νόημα έχει να συζητάμε;   Είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε για πτυχές της συζήτησης από τους Financial Times;

…Έχουν την αίσθηση των εσωτερικών τους συσχετισμών, ξέρουν τις δυσκολίες  που έχουν με αυτά που προεκλογικώς έχουν υποσχεθεί και ότι κάνουν και οι αντιφάσεις που υπάρχουν στις δηλώσεις τους εξηγούνται γιατί άλλο μήνυμα στέλνουν στον εκάστοτε συζητητή τους με κριτήριο το εσωτερικό τους μέτωπο.

 

Για τον χαρακτηρισμό «κλόουν» που απέδωσε στον κ.Βαρουφάκη

 

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είπα αυτό που είναι. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος οργανώνει την πολιτική του καριέρα και το μέλλον του σε βάρος της πατρίδας του. Διεθνοποίησε όχι τα προβλήματα της χώρας αλλά τον εαυτό του σε βάρος της πατρίδας του και αρκετά τον έχουμε ανεχτεί δυόμιση μήνες άλλα να λέει το πρωί και άλλα το βράδυ επί αριθμών και ουχί νοημάτων.  Στην κα Λαγκάρντ ως υποτακτικός που πήγε εκεί δήλωσε ότι θα εκπληρώνει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της εις το διηνεκές και ανέχτηκε την κα Λαγκάρντ να του λέει ότι ο έλεγχος των δεδομένων της χώρας θα γίνει με βάση τη λογική που εξονυχιστικού ελέγχου των στοιχείων μιας εταιρείας προ της συγχωνεύσεων της. Σε σχέση με αυτή την διαδικασία το review  που γινόταν κάθε τρεις μήνες στην Ελλάδα είναι για την πρώτη Δημοτικού. Και ενώ τα δέχτηκε αυτά είπε προχθές ότι μπορεί και να μην εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας είναι αυτός υπουργός μιας χώρας;

Αυτός είναι υπουργός του εαυτού του, υποδύεται ως κλόουν τον υπουργός Οικονομικών της χώρας.  Και όχι μόνο αυτό αλλά τολμάει αυτός ο τύπος να κατηγορεί στις προηγούμενες κυβερνήσεις, πολιτικούς με μια ιστορία , με έναν αγώνα ότι υπέγραφαν ότι τους δίνανε κοκ. Θα τα δείξει αυτά ο καιρός σε λίγο.

 

Για τον πρωθυπουργό

 

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο πρωθυπουργός αυτός δεν παίρνει πολλές αποφάσεις από ότι φαίνεται, δεν τον βλέπω στις επάλξεις των αποφάσεων.

 

Για την έλλειψη ρευστότητας

 

Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ενημερώθηκε επισήμως η ΚΟ ότι θα πάρουν από την Τράπεζα της Ελλάδος τα 3,6 δις του λεγόμενου λογαριασμού των επόμενων γενεών που είναι ένας κουμπαράς και θέλουν να τα πάρουν και αυτά. 

 

Για την περίπτωση δημοψηφίσματος

 

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ότι και αν ρωτήσει κανείς η ερώτηση θα ερμηνευτεί παγκοσμίως «ναι ή όχι στο ευρώ».  Αυτό είναι δραματική συνέπεια της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα το καθαγιάσουμε κιόλας. Δεν το θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και το επιβάλλει ως μια δυσμενή κατάσταση για την Ελλάδα η κυβέρνηση αυτή.

…Από την στιγμή που δεν αισθάνονται ικανοί να κυβερνήσουν και λένε απευθυνόμαστε και πάλι στον ελληνικό λαό δηλαδή του προσφέρουν μονίμως δήθεν δημοκρατία τότε θα πρέπει να σκεφτούμε τις οικονομικές συνθήκες που θα γίνουν οι εκλογές.