Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Αλέξης Μητρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Θεωρίες Συνομωσίας» και στο δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τις φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στη Δραχμή

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν τα συμμερίζομαι αυτά,  πρέπει να αποφεύγονται όλες αυτές οι αναφορές. Η λύση πρέπει να είναι εντός της ευρωζώνης , μες το ευρώ, η διαγραφή του χρέους θα γίνει μέσα και το ελληνικό ζήτημα θα τεθεί μέσα. Τώρα όμως που οι δανειστές πια εκβιάζουν θα πρέπει όλοι να βάλουμε ως εθνικό στόχο, ως πατριωτικό στόχο το δημοψήφισμα δηλαδή δεν νοείται πατριωτική δύναμη που να μην στέρξει να δώσει ισχυρότερη εντολή στην κυβέρνηση μήπως και αποφευχθεί ο εκβιασμός των δανειστών. 

Το ερώτημα (του δημοψηφίσματος) θα είναι διπλό, το πρώτο ερώτημα θα είναι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να μείνει στο ευρώ και να λύσει το ζήτημα εντός ευρώ και το δεύτερο, παρά το ότι η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει εντός ευρώ να λυθεί το ζήτημα μας επιβάλλουν νέα θεραπεία σοκ , συμφωνείτε; Και έτσι ο λαός θα συμφωνήσει και στο να μείνουμε στο ευρώ, για αυτό απορώ πως στην κυβέρνηση δεν καταλαβαίνουν πως  εμείς θέλουμε μέσα τη λύση και θα απορρίψει τα μέτρα. Άρα δεν εννοείται σήμερα πατριωτική πολιτική δύναμη   που να μην πιέσει τον Τσίπρα σε ένα σχέδιο εθνικής συμφωνίας να ρωτηθεί ο λαός και να ισχυροποιηθεί η εντολή προς τους δανειστές οι οποίοι μόνο εκβιάζουν.

 

Ερωτηθείς για τη  διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη και αν ισχύει αυτό που γράφεται στον ξένο Τύπο περί αντικατάστασής του

Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ.Βαρουφάκης δεν πρέπει να αντικατασταθεί ως εθνικός διαπραγματευτής κατ’ εμέ έχει κάνει σωστά το καθήκον του σύμφωνα με τις εντολές που είχε από τον πρωθυπουργό, κινήθηκε εντός εντολών και για τον πρόσθετο λόγο ότι επειδή με το  ιδιότυπο πολιτικό μπούλινγκ που του κάναν προχθές στη Ρήγα φάνηκε ότι τους έχει όλους οχλήσει ο τρόπος ενδεχομένως κάποιες συμπεριφορές του ενδυματολογικές και άλλες αλλά αυτές δεν είναι το προέχον. Έχει αναδείξει το ελληνικό ζήτημα  με αξιοπρέπεια  και περηφάνια και είναι λάθος για το μεγάλο κόμμα της ΝΔ που έχουν «στοχοποιήσει» τον κ.Βαρουφάκη ο οποίος εντός των εντολών που είχε ανέδειξε καλά το ελληνικό ζήτημα.   

Για το δημοψήφισμα

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι εθνικό καθήκον το να ρωτηθεί ο λαός και να δώσει μήνυμα ότι θέλει Ευρώπη αλλά δεν θέλει μέτρα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να μπει πλαφόν στις κύριες συντάξεις

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρώ ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση της Αριστεράς να έχει έστω και μικρές, λίγο επώδυνες ρυθμίσεις σε βάρος των συντάξεων. Καμία σύνταξη δεν μπορεί να πληγεί περαιτέρω, όλες έχουν υπακούσει σε λογική και νόμους εισφορών άρα καμία συμφωνία που να περιέχει περαιτέρω συμπίεση σε μισθούς, συντάξεις και κυρίως σε ανέργους να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, αναπήρους…. Υπό αυτή την έννοια η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να φέρει τέτοιο πακέτο για αυτό πιστεύω ότι οι δανειστές επειδή δεν διαπραγματεύονται, εκβιάζουν για αυτό στον εκβιασμό των δανειστών πρέπει να απαντήσουμε με εθνικό σχέδιο απάντησης και ένα από αυτό είναι και το δημοψήφισμα για αυτό το θεωρώ εθνικό χρέος.