O   βουλευτής ΝΔ , κος Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Για την «νέα» ομάδα της διαπραγμάτευσης

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Προφανώς υπάρχει μια επανατοποθέτηση της κυβέρνησης λόγω της εικόνας που είχε δημιουργηθεί στο Eurogroup και στα διεθνή ΜΜΕ. Αυτό είναι βέβαια ένα εσωτερικό θέμα της κυβέρνησης  αλλά η κυβέρνηση είναι ένα ενιαίο σύνολο δηλαδή αυτός που έχει τοποθετήσει τον κ. Βαρουφάκη υπ. Οικονομικών είναι ο κ. Τσίπρας επομένως η κυβέρνηση πρέπει να δει συνολικά πως τοποθετείται στο θέμα της διαπραγμάτευσης και συνολικά πρέπει να καταλάβει ότι οι διακηρύξεις και η πραγματικότητα είναι δύο διαφορετικές έννοιες.

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έχουμε τρεις τελείως διακριτές τοποθετήσεις στο πολιτικό σύστημα, η μια είναι το ΚΚΕ που λέει ότι δεν θέλω την ΕΕ, δεν θέλω την ευρωζώνη. Διαφωνώ αλλά είναι μια τοποθέτηση με αρχή μέση και τέλος. Υπάρχει η τοποθέτηση των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που λένε ότι αξίζει να μείνουμε στην ευρωζώνη παρά τις θυσίες διότι εκεί είναι το μέλλον της χώρας και πρέπει να μείνουμε στην ένωση των ισχυρών .

Αυτή η αντίληψη δεν είναι και αρεστή γιατί ο κόσμος μπήκε στην πρέσα τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω των μνημονίων και για αυτό είχαμε και αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Έχουμε και μια Τρίτη τοποθέτηση που την εξέφραζε ο ΣΥΡΙΖΑ και την εκφράζει και ο κ.Τσίπρας και ο κ.Βαρουφάκης και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης που συνοψίζεται στην γνωστή παροιμία και «η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Θέλουν δηλαδή να είμαστε στην ευρωζώνη, να έχουμε τα καλά της ευρωζώνης αλλά να μην εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις που εκπληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι. 

Το ζήτημα με την κυβέρνηση είναι ότι δεν αξιοποιεί την εκλογή της προκειμένου δια της νωπής εντολής να πετύχει στο πλαίσιο της ευελιξίας κάτι που πετυχαίναμε και εμείς μετά από τις κατά καιρούς διαπραγματεύσεις, κάποιες καλύτερες ρυθμίσεις για την Ελλάδα.  Επιχείρησε και με τις προεκλογικές της διακηρύξεις αλλά και με τις μετεκλογικές της τοποθετήσεις να δημιουργήσει την εικόνα ότι με την εκλογή της θα αλλάξει ολόκληρη την ευρωζώνη. Έπεσε σε τείχος και μαζί της κινδυνεύει να πέσει και η Ελλάδα διότι αυτά είναι εκτός πραγματικότητα και η πραγματικότητα εκδικείται.   

Κάθε μέρα που περνάει είναι δυσκολότερα για την Ελλάδα λόγω του ταμειακού προβλήματος και η κυβέρνηση χωρίς να το θέλει υπηρετεί εκ των πραγμάτων το συμφέρον των δανειστών γιατί κάθε μέρα που περνάει κινδυνεύουμε να βρεθούμε χωρίς χρήματα και ως εκ τούτου να παραδοθεί η χώρα με λευκή σημαία.

 

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα να ανακάμψει η ΝΔ

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θυμάστε παλιά που λέγαμε ότι έχουμε μια κοινωνία 2/3 στην Μεγ. Βρετανία με τη Θάτσερ που εννοούσαν  αυτοί που την υποστήριζαν ότι η Θάτσερ είχε μαζί της τα 2/3 των πλουσιότερων στρωμάτων και το 1/3 ήταν απέναντι γιατί ήταν οι κοινωνικά αποκλεισμένοι .

Εδώ μετά τις εκλογές βρεθήκαμε σε ένα σκηνικό πάλι μιας κοινωνίας 2/3 και εννοώ ότι έχεις το 1/3 της κοινωνίας που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες πιο δυναμικά στρώματα της κοινωνίας που καταλαβαίνουν ότι η στρατηγική του κ. Τσίπρα, του κ.Βαρουφάκη οδηγούν σε αδιέξοδο και δεν χρειάζεται να τους εξηγήσεις τίποτα.

Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο κομμάτι, μειώνεται όμως καθώς περνούν οι μέρες που είναι συνταξιούχοι, μισθωτοί του δημοσίου , άνεργοι οι οποίοι σου λένε «κάποιος βρέθηκε να τα πει χοντρά στους Γερμανούς και τους υπόλοιπος για να δούμε που θα πάει και αυτό.

Εάν δεν περάσουν οι μέρες και να καταδειχτεί και σε αυτά τα στρώματα της κοινωνίας το αδιέξοδο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ οτιδήποτε και να πούμε για την ΝΔ, για τα λάθη του παρελθόντος και του παρόντος θα είναι δευτερεύοντα.

Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαστε το κόμμα των αλάθητων , δεν ισχυρίζομαι ότι δεν πρέπει να καταλάβουμε μια προσπάθεια για να γίνουμε όσο πιο αξιόπιστοι γίνεται εμείς της ΝΔ αλλά τώρα βιώνουμε την περίοδο της προσαρμογής και εύχομαι η προσγείωση στην πραγματικότητα και της κυβέρνησης και της χώρας να μην είναι οδυνηρή. Γιατί δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να κάνουμε το 8ο θαύμα του κόσμου.