Η βουλευτής του ΚΚΕ, κα Λιάνα Κανέλλη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Αυτή η δίκη δεν μοιάζει με τις άλλες, είναι μια δίκη θεμελιώδους δημοκρατικής διαδικασίας και τεράστιας ιστορικής σημασίας. Και αυτό που συμβαίνει ότι πρέπει να τους περιβάλουμε τώρα με τον σεβασμό της νομιμοποιημένης ψήφου… πρέπει να θυμίσω πως ανέβηκε ο Χίτλερ στην εξουσία, να θυμίσω πως ανέστειλε τα άρθρα του συντάγματος, ούτε τανκς πήρε ούτε πραξικόπημα έκανε…

Δεν μπορεί να συζητιέται ότι η δίκη θα γίνεται after, μετά που θα τελειώνουν οι εξετάσεις να αρχίζει η δίκη. Ούτε weekend γιατί μετά θα βγει και μια απόφαση που θα λέει μετά την εκκλησία και πριν από το ματς.

Η δίκη πρέπει να γίνει ακόμα και αν πάρει μαραθώνια διαδικασία. Δεν με απασχολεί ο χρόνος διάρκειας της δίκης, με απασχολεί να γίνει και βεβαίως όχι να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει με όρους πραγματικούς. 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Γίνονται δύο παιχνίδια το ένα το οποίο  το κάνουν οι συνήγοροι και οι Χρυσαυγίτες μαζί, αν σκεφτείς ότι ο καθένας μπορεί να έχει από 2-3 δικηγόρους αν πάρουμε 180 εβδομάδες άδεια στον καθένα από αυτούς που θα φεύγει για να τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος δεν θα γίνει ποτέ η δίκη. Σου θυμίζω ότι σε λίγο θα παρέλθει το 18μηνο για τον Ρουπακιά και θα βγει ο Ρουπακιάς έξω.

Το τραγικό είναι χθες εμείς να είμαστε μάρτυρες στον Κορυδαλλό  να περιμένουμε να νομιμοποιηθούμε ως μάρτυρες και οι Χρυσαυγίτες οι υπόδικοι ήταν στην Βουλή και να κάνανε κοινοβουλευτική δουλειά.

Με αφορμή το φραστικό επεισόδιο του κ. Λαγού με την  κα Κανέλλη στην επιτροπή σωφρονιστικής πολιτικής

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: Αυτό που έγινε χθες είναι καταδεικτικό αυτού που θα συμβεί, εγώ απλώς προειδοποιώ. Και αυτό θα το δούμε και μετά όταν θα τελειώσει η δίκη , όταν θα τους φορέσουνε με το ζόρι κουστουμάκια, γραβάτες, η συμπεριφορά τους θα είναι ευπρεπής και τώρα επειδή ακριβώς υπήρχε η δίκη μπροστά και διαρκεί η δίκη είναι όλοι τύπος και υπογραμμός. Δεν έχουμε βρισιές και τέτοια πράγματα που είχαμε το προηγούμενο διάστημα για να μην δημιουργηθεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρά που ενισχύει την υπαρκτή εικόνα της Χρυσής Αυγής.

Κάποια στιγμή, να με θυμηθείτε, θα παίζουν το κοινοβουλευτικό παιχνίδι με τη μάνα του λόχου γιατί εξελίσσεται σε μάνα του λόγου της Χρυσής Αυγής η κα Κωνσταντοπούλου… Εάν δεν υπάρχει ένας Χρυσαυγίτης στο συμβούλιο εθνικής πολιτικής υπό τον Κοτζιά όπως είπε ο ίδιος ο Κοτζιάς, αυτός δεν είπε «κατά τη γραμμής της κας Κωνσταντοπούλου φώναξε και τη Χρυσή Αυγή».

Καθόταν ο Παππάς, ο λάτρης του Μουσολίνι και του Χίτλερ, στο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής να αποφασίσει το μέλλον της χώρας, των Ενόπλων Δυνάμεων και τις σχέσεις με τους Τούρκους… τι θέλεις να πω μετά από αυτό!

Η Βουλή έχει πάρει κάποιες αποφάσεις για την Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να γίνεται ένα παιχνίδι δημοσίων σχέσεων τάχα μου δήθεν κοινοβουλευτικής τυπικότητας.  

 

Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: …Εγώ ως όφειλα γύρισα στην επιτροπή και κατήγγειλα ότι απειλήθηκα ότι θα φύγω άρον –άρον από την Δίκη της Χρυσής Αυγής και να ευχαριστήσω και τους δύο συναδέλφους που βγήκανε. Να καταγραφεί λέει στα πρακτικά η κα Κατριβάνου και έφυγα.

Η Κατριβάνου  και οι άλλοι έχοντας δει τις φωνές και τα συμβάντα μέσα σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα σηκώνεται και κάνει ως όφειλε και εκείνη μέσα στην κοινοβουλευτική διαδικασία πάει στην διάσκεψη των προέδρων και κάνει την καταγγελία. Το μαθαίνουν οι σύντροφοί μου και είπαν να βγάλουμε όλα τα κόμματα μια ανακοίνωση καταδικαστική γιατί δεν μπορεί να το παίζουν κύριοι στην ολομέλεια και τους διαδρόμους να κάνουν τον τραμπούκο. Και είπε η κα Κωνσταντοπούλου «άμα θέλει η Λιάνα να κάνει μήνυση. Και αυτά δεν είναι θέματα και προσπαθείτε να το εκμεταλλευτείτε».

Εγώ δεν είμαι βίντεο να παίζω στο μετρό… Εάν θέλουμε εντός της Βουλής να νομιμοποιούμε συμπεριφορές οι οποίες γίνονται στα στενά το βράδυ  γιατί δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε ένας άνθρωπος άμα τον πιάσει άλλος σαν τον Λαγό ο οποίος ξέρεις τι έχει πει και ποιανού έχει προκηρύξει τα κεφάλια, τι αίμα είχε απειλήσει …ξέρουμε ποιος είναι ο Λαγός και εν πάση περιπτώσει πρακτικά και ουσιαστικά είναι υπόδικος. Δεν μπορεί αυτό το πράγμα να το κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα στο διάδρομο της Βουλής απέναντι σε άνθρωπο που θα πάει μάρτυρας στη δίκη. Και δεν θα κάνουμε τη δίκη στους διαδρόμους της Βουλής με τραμπούκους.

Δεν ήθελε (η κα Κωνσταντοπούλου) να βγάλει καταδίκη, μα δεν θέλει να βγάλει καταδίκη πουθενά, εδώ αν δεν είναι ο Παππάς δεν αποφασίζεται η εξωτερική πολιτική. 

Δεν υπάρχει αντιφασιστικό και αντιναζιστικό μέτωπο. Είναι εύκολο να μιλάς για αποζημιώσεις …