O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , κος Στάθης Λεουτσάκος  μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “901 Κεντροαριστερά στα FM με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Ερωτηθείς αν στην κυβερνητική επιτροπή θα παρθεί κάποια καταληκτική απόφαση

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Η κυβερνητική επιτροπή συνεδριάζει και την Κυριακή και σήμερα και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να μπορούμε με συλλογικό τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. 

Η ώρα των αποφάσεων έχει ήδη υπάρξει από τις 25 Ιανουαρίου με βάση την εντολή που έχουμε πάρει από τον λαό. Αυτή την εντολή διαχειριζόμαστε και νομίζω ότι ακόμα θα έχουμε και άλλα επεισόδια.  

 

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν για 15 ημέρες

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Μπορεί να είναι έτσι, λεφτά θα βρεθούν για μισθούς και συντάξεις αυτό που δεν μπορεί να συνεχιστεί είναι η οικονομική ασφυξία που έχουν δημιουργήσει στη χώρα και να ζητάνε την πλήρη υποταγή και απαξίωση. Η κυβέρνηση οφείλει να έχει σταθερές, οι σταθερές είναι οι προγραμματικές της δεσμεύσεις και με μεγάλη αποφασιστικότητα να προχωρήσει. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η Αριστερά δεν φοβάται το λαϊκό παράγοντα αντιθέτως ο λαϊκός παράγοντας είναι το όπλο της Αριστεράς και με κάθε τρόπο πρέπει να το κάνουμε χρήσιμο.  

Για το δημοψήφισμα

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Με κάθε τρόπο που θα δίνει τη δυνατότητα να δώσει απάντηση ο ίδιος ο ελληνικός λαός, με κάθε πρόσφορο μέσο.

ΔΗΜ: Δημοψήφισμα ή εκλογές, τι είναι καλύτερο και πότε ;

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Στα πλαίσια του συντάγματος με κάθε  τρόπο. Δεν αποκλείω κανένα τρόπο που ο ίδιος ο λαός να εκφράσει γνώμη και να ανανεώσει εντολές με ότι αυτό μπορεί αν σημαίνει…

ΔΗΜ.: Δεν έχει σαφή εντολή για συγκεκριμένα πράγματα η κυβέρνηση, τι θα αλλάξει;  Πάμε σε εκλογές και το 37 γίνει 42% τι θα αλλάξει; 

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Πολλά μπορεί να αλλάξουν με βάση και το διακύβευμα της περιόδου. Πάνω από όλα εμείς πρέπει να βάζουμε τα συμφέροντα του λαού και της χώρας άρα αυτά με πάση θυσία και με κάθε τρόπο πρέπει να τα υπερασπιστούμε με ότι σημαίνει αυτό. Η λαϊκή κυριαρχία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι πάνω από όλα και αυτό οφείλουμε να το υπερασπιστούμε.  Η επιδίωξη μας είναι να εφαρμόσουμε την εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό είναι σε ένα πλαίσιο εντός της ευρωζώνης, αυτή είναι η επιλογή μας και αυτό αγωνιζόμαστε, διαπραγματευόμαστε σε βασανιστικές διαδικασίες. Δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε υποταγή και ταπείνωση του ελληνικού λαού…

Ερωτηθείς για το θέμα που ανέκυψε με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος

Σ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Εγώ έχω εκφράσει εδώ και πολύ καιρό ότι θα έπρεπε να έχει ο ίδιος  παραιτηθεί. Είμαι από τους πρώτους που εξέφρασα την άποψη μου ότι για ηθικούς και μόνο λόγους έπρεπε ο κ. Στουρνάρας να έχει παραιτηθεί. Δεν μπορεί να παίζει το ρόλο ο βασικός μνημονιακός υπουργός της πενταετίας δεν μπορεί να είναι σήμερα διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος. Θα έπρεπε να το έχει κάνει μόνος του και να έχει αφήσει τη θέση γιατί ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος οφείλει να υπερασπίζεται τα εθνικά ζητήματα και έχω πολλά ερωτηματικά εάν ο κ.Στουρνάρας το κάνει αυτό.