Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Στάθης Λεουτσάκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

 

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Στο ΣΥΡΙΖΑ μέσα δεν υπάρχει αντιπολίτευση, υπάρχουν απόψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα, καταγράφονται απόψεις, ιδέες, προβληματισμοί και ενοποιεί προωθητικά τις απόψεις. Άρα δεν αισθάνεται κανένας τον εαυτό του αντιπολίτευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν κοινές αγωνίες και πάνω από όλα υπάρχει κοινή προσπάθεια όλων να ανταποκριθούμε σε ιστορικές στιγμές και ιστορικές ευθύνες.

 

Ερωτηθείς αν θα πειθαρχούσε σε μια απόφαση υπέρ της συμφωνίας στην περίπτωση που δεν θα συμφωνούσε με αυτή

 

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Νομίζω ότι κακή συμφωνία, έχοντας εμπιστοσύνη στον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν θα φέρει για τη χώρα.

…Το να λέω πριν δούμε τι θα υπάρχει νομίζω ότι θα στερείται σοβαρότητας και δεν θέλω να το κάνω.

Θα συζητήσουμε αναλυτικά τη συμφωνία, έχω εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ, στον προβληματισμό του, στον προσανατολισμό του, στον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι κακή συμφωνία δεν μπορεί να έρθει. Αυτή είναι και η προσπάθεια διαφορετικά θα είχε γίνει αυτό από τις 26 Ιανουαρίου.

…Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής βάζει τα όρια, όρια που έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

 

Για την εκτίμηση του κ. Μητρόπουλου ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

 

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Δεν ξέρω από πού το συμπεραίνει ο κ. Μητρόπουλος εγώ δεν μπορώ βιαστικά να συμπεράνω κάτι τέτοιο. Καταρχήν είναι να δούμε αν υπάρχει συμφωνία γιατί αυτά που ζητάνε μέχρι τώρα οι δανειστές συνεχίζουν να ζητάνε ότι ζητούσαν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και είχαν συμφωνήσει, αυτά ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν άρα συνεχίζεται η συζήτηση σε ένα πλαίσιο.

Σε ότι αφορά δηλώσεις ότι δεν υπάρχει καταστροφή, αυτό απαντάμε και προσπαθούμε να απαντήσουμε σε μια τρομοκρατία ιδιότυπη που καλλιεργείται ότι ή υποταγή ή καταστροφή. Και κατά τη δικιά μου γνώμη η μεγαλύτερη καταστροφή για ένα λαό είναι η υποταγή.

 

Για τις απόψεις του κ.Παπαδημούλη

 

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Είναι μια προσωπική άποψη του κ.Παπαδημούλη, δεν είναι η άποψη του κόμματος αυτή. Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Είναι ένα ανοιχτό ζήτημα, καταβάλλονται μέγιστες προσπάθειες για να καταλήξουμε σε συμφωνία. Μια συμφωνία η οποία δεν θα απαντάει μόνο να μας δανείσουν για να δώσουμε τα δανεικά αλλά θα ανοίγει δρόμους ανάπτυξης για τη χώρα. Θα χαράσσει μια πορεία και δεν θα κρατάει τη χώρα καθηλωμένη. 

Ερωτηθείς ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να μιλήσουμε στον λαό, να δώσουμε την προσπάθεια που κάναμε, τα όρια του συμβιβασμού, τι μας ζητάνε και με την βούληση του ελληνικού λαού να προχωρήσουμε με ότι αυτό σημαίνει. Η Αριστερά δεν πρέπει να χάσει τη μεγάλη δυναμική του κυρίαρχου λαού, ο λαός πρέπει να πάρει απάνω του και να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις. Δεν θέτω μόνο το θέμα του δημοψηφίσματος, η προσφυγή στο λαό μπορεί να έχει πολλές πλευρές και εκλογές άρα θα τα δούμε όλα συγκεκριμένα. 

Ερωτηθεις ποια θεωρεί πιο ξεκάθαρη λύση το δημοψήφισμα ή εκλογές

Σ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ: Εγώ θα έγερνα περισσότερο στις εκλογές γιατί μπορεί να δώσει στη συζήτηση και στην επιλογή μεγαλύτερη πληρότητα στο λαό.