Η Ελληνικός Χρυσός παρουσίασε σήμερα τη νέα εταιρική της καμπάνια, με τίτλο «Ορυκτά. Πρώτη ύλη της ζωής μας», η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας των ορυκτών και των μετάλλων σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Η ανεκτίμητη προσφορά των ορυκτών στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, βρίσκεται στο επίκεντρο της καμπάνιας που «δίνει φωνή» στα μέταλλα για να εξιστορήσουν τη δική τους διαδρομή μέσα στο χρόνο.

Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα, η εξορυκτική δραστηριότητα πρωταγωνιστούσε στη διαμόρφωση του κόσμου γύρω μας. Σήμερα, επιστήμες όπως: Ιατρική, Πληροφορική, Τεχνολογία, Κατασκευές, Πράσινη Ενέργεια είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που υποστηρίζει η μεταλλευτική δραστηριότητα μέσα από τη διαμόρφωση πιο σύγχρονων, ασφαλών και φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων εξέλιξής τους.

Από το 2004, η Ελληνικός Χρυσός εμπνέεται από την ιστορία των μετάλλων, συνεχίζει και εξελίσσει μια μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων που πηγάζει από την περιοχή της Χαλκιδικής, αξιοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες εξόρυξης και αυξάνοντας το θετικό της αποτύπωμα μέσω της δραστηριότητάς της στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Μέσα από τη φιλοσοφία της εταιρίας, την οποία εκφράζει το τρίπτυχο: σεβασμός στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί - ουσιαστική συνεργασία με την τοπική κοινωνία - ασφάλεια για τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, προσφέρεται καθημερινά το πολύτιμο αγαθό των μετάλλων στους ανθρώπους συμβάλλοντας καταλυτικά στην οικονομία του τόπου μας και εξασφαλίζοντας την ευημερία της κοινωνίας.

  • Για να δείτε ολόκληρο το υλικό της καμπάνιας, το βίντεο και να μάθετε περισσότερα για την αξία των ορυκτών και μετάλλων στη ζωή μας, επισκεφθείτε το https://www.hellas-gold.com/tosopolytima/

 

Η Ελληνικός Χρυσός, είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου, με έδρα την Αθήνα. Από το 2003 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από τρία μεταλλευτικά έργα: Μεταλλείο Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών, Μεταλλείο Ολυμπιάδας, Έργο Σκουριών.

Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν το $1 δισ., απασχόληση περίπου 2.000 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας. Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της Eldorado Gold Corporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.