Βασικά σημεία συνέντευξης Αδωνι Γεωργιάδη στον Γιώργο Κουβαρά

«O στόχος να αρχίσει  η διαπραγμάτευση για το χρέος στο Γιούρογκρουπ της 8ης Δεκεμβρίου είναι πάρα πολύ δύσκολος, δεν πρόκειται να έρθει η τρόικα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Άδωνις Γεωργιάδης , τονίζοντας πως «ο κ. Βενιζέλος όντας προσεκτικός επέκτεινε το χρονικό όριο για τις διαπραγματεύσεις το Φεβρουάριο».

"Δεν έχω καμία αμφιβολία έχουμε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ με ιδεολογική διαφωνία έχουμε φτάσει σε ένα αρνητικό σημείο στο θέμα της συνδικαλιστικής μεταρρύθμισης αν ήταν η ΝΔ κυβερνούσε μόνη της ο κ. Σαμαράς θα είχε κλείσει τη διαπραγμάτευση".

«Προσωπικά υποστηρίζω να κάνουμε όσα λέει το μνημόνιο και ακόμη περισσότερα όσον αφορά το συνδικαλιστικό , είπε χαρακτηριστικά o  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε οτι «αν όσα καταμαρτυρούνται στον κ. Καρατζαφέρη για μίζες από τα ελικόπτερα σούπερ Πούμα αποδειχτούν πραγματικά γεγονότα τότε πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα της Αυγής ότι πρέπει να εξεταστεί το πόθεν έσχες τόσο το δικό του όσο και του Θάνου Πλεύρη συνδέοντας και τις ερωτήσεις που έχει κάνει στη βουλή για τα εξοπλιστικά με τις κατηγορίες εναντιόν του κ. Καρατζαφέρη τόνισε πως "ο ίδιος έχει κάνει 5 χιλιάδες ερωτήσεις προς όλα τα υπουργεία και ότι ο αριθμός των ερωτήσεων του είναι ανάλογος".

Αν θέλει η Αυγή , είπε, να εξετάσει τέτοια θέματα ,τότε" να ζητήσει τα ανάλογα για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές τους πολλές ερωτήσεις με τις οποίες θα μπορούσε να πει οτι υπερασπίζονταν τις  φαρμακοβιομηχανίες. «Δεν  είναι έντιμο και πολιτικά σωστό να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα», κατέληξε.

Ερωτηθείς για τις απολύσεις στο δημόσιο ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι "αν δεν υλοποιηθεί ο στόχος του 2014 ρισκάρουμε να απαιτήσουν οι δανειστές ποσοτικό στόχο για τα επόμενα χρόνια ακυρώνοντας την επιτυχία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος κατόρθωσε να πείσει την τρόικα να μην ζητήσουν ποσοτικούς στόχους πέραν της τρέχουσας χρονιάς".

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως "το μόνο υπουργείο που προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις το τελευταίο εξάμηνο μετά τον ανασχηματισμό είναι το Υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης".

Παράλληλα στηλίτευσε τις αντιδράσεις των δημάρχων για τις απολύσεις στους ΟΤΑ τονίζοντας πως «δεν κυβερνούν οι δήμαρχοι αν το κάνουν να βρούν και τα χρήματα». 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης: 

Απομαγνητοφώνηση Βουλευτή Β’ Αθήνας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Face to Face» στον Γιώργο Κουβαρά. 

 

Ερωτηθείς για την αξιολόγηση που πρέπει να κάνει η Τρόικα 

Δημ: Υποδέχομαι κατευθείαν τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, υπόσχομαι ένα μεσημέρι ανήσυχο... 

Α. Γεωργιάδης: Και εγώ το ίδιο – έχω πολύ όρεξη. 

Δημ: Μόλις ακούσαμε στο δελτίο ειδήσεων των Παραπολιτικών «ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου», είναι δημοσίευμα του ένθετου money pro της Εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Αιτία είναι τα εκκρεμή θέματα με την Τρόικα και το ενδεχόμενο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου να βρει τις δύο πλευρές χωρίς συμφωνία. Πόσο πιθανό το βλέπετε αυτό; 

Α. Γεωργιάδης: Για να κλείσει η υπόθεση Μνημόνιο για την Ελλάδα, πρέπει προηγουμένως να έχει κλείσει η αξιολόγηση. Αυτή είναι η final τελική αξιολόγηση. Final Review, γράφουν τα σχετικά κείμενα. Αρα λοιπόν αν δεν κλείσει η τελική αξιολόγηση, δεν μπορεί να σταματήσει το Μνημόνιο 

Δημ: Το ξέρω. Πόσο πιθανό θεωρείτε ότι μπορεί να κλείσει αυτή η αξιολόγηση έτσι όπως το έχει πάει η Κυβέρνηση. 

Α. Γεωργιάδης: Θα σας πω με ειλικρίνεια. Ο στόχος 8ης Δεκεμβρίου – δηλαδή να έχουμε επιτύχει συμφωνία με το Eurogroup σε δύο εβδομάδες από σήμερα – 3 εβδομάδες για να είμαστε ακριβείς, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται πάρα πολύ δύσκολος, εαν δεν έρθει και η Τρόικα αυτή την εβδομάδα – υπενθυμίζω ότι είναι 3 τουλάχιστον εβδομάδες που ανα μία μέρα λέμε, το Σαββατοκύριακο θα έρθουν, την Πέμπτη θα έρθουν ... 

Δημ: Λέμε εμείς θα έρθουν και αυτοί και αυτοί λένε δεν θα έρθουμε. 

Α. Γεωργιάδης: Προς το παρόν εξ οσων γνωρίζω, δεν πρόκειται να έρθουν. Κατά συνέπεια, πως γίνεται τεχνικά ... Τα τεχνικά κλιμάκια συνομιλούν σε χαμηλότερο επίπεδο και όταν πια τα κλιμάκια έχουν φτάσει σε ένα σημείο ώριμο για να έρθουν οι επικεφαλής principals, έρχονται και αυτοί που γίνεται η τελική διαπραγμάτευση των 2 μερών. Οσο δεν έρχονται – δεν ξεκινά η επί της ουσίας διαπραγμάτευση – δηλαδή είμαστε ένα βήμα πίσω. 

Δημ: Το θέμα είναι ποιος φταίει που δεν έρχονται; Εμείς ή αυτοί; Ποιά είναι η γνώμη σας; 

Α. Γεωργιάδης: Εγώ γενικός δικαστής δεν είμαι αλλά δεν μπορώ και να λέω ψέμματα. Υπάρχει μία γραπτή συμφωνία. Η Ευρώπη έχει πάντα την αίσθηση αυτού που υπέγραψες να το κάνεις. Αμα το δεις από τη στενή έννοια το τί έχουμε γράψει στα 2 κείμενα με την ΕΕ και την ΕΚΤ το ένα και με το IMF το άλλο – δύο διαφορετικά κείμενα – σίγουρα έχουν δίκιο αυτοί. Με την έννοια ότι δεν έχουμε κάνει αυτά που γράφουμε. 

Δημ: Δεν τα έχουμε κάνει δικαίως ή κακώς τα υπογράψαμε; Τι εννοείτε; 

Α. Γεωργιάδης: Μη βιάζεσαι. Ομως η διαπραγμάτευση είναι ένα δυναμικό πράγμα. Μπορεί από την άλλη κυβέρνηση βασίμως να ισχυριστεί ότι ξέρετε κάτι; Υπογράφουμε αυτές τις δεσμεύσεις αλλά τις υπογράφουμε με μία πρόβλεψη ανάπτυξης – ας πούμε – με μία πρόβλεψη ανάπτυξης για τη χώρα 0.2 και να πάει να ξεπεράσει τη μονάδα. Αρα, έχοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία – στα πραγματικά δημοσιονομικά μεγέθη από τα προβλεπόμενα έχουμε δικαίωμα σε κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχαμε λάβει με τα προηγούμενα δεδομένα, να τα ξανασυζητήσουμε. Και αυτό δεν είναι εκτός πνεύματος συμφωνίας. 

Δημ: Στα «δικαιώματά μας» εντάσσετε εσείς αυτό το φιάσκο που έγινε τις τελευταίες ημέρες με τον ΕΝΦΙΑ. 

Α. Γεωργιάδης: Δεν έχει σχέση με την Τρόικα αυτό. Αυτό είναι μύθος. Αν είχε σχέση με την Τρόικα θα ακούγαμε την Τρόικα μετά το μεσημέρι να λέει θα έρθω μετά από αυτό που ψηφίσαμε. 

Δημ: Πάντως, αυτό σήμαινε 1,5 δις. 

Α. Γεωργιάδης: Η Τρόικα ζήτησε γενικώς την απόσταση των 100 δόσεων – ολόκληρης της ρύθμισης – Εμείς δεν κάναμε αυτό. Εμείς αποσύραμε τη δυνατότητα να πηγαίνει να ρυθμίζει κάποιος με τις 100 δόσεις τις τρέχουσες οφειλές. Είμαι βέβαιος ότι εκ παραδρομής μπήκε στην αρχική τροπολογία διότι αν δεν είχε φύγει δεν θα ήταν 1.5 δις η τρύπα, θα ήταν 2.5 δις. 

Δημ: Το πόσο εκ παραδρομής μπήκε, θα το δούμε μετά. Επειδή μου λέτε ότι υπάρχει μία δυναμική στη διαπραγμάτευση – εδώ τί υπάρχει; - έχουμε μία κυβέρνηση φαίνεται να μετεωρίζεται μεταξύ μνημονιακής συνέπειας και αντιμνημονιακής έξαρσης. 

Σχετικά με το έργο της Κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις 

Α. Γεωργιάδης: Δεν έχω καμμία αμφιβολία και το λέω έτσι όπως το αισθάνομαι. Το γεγονός ότι εχουμε μία συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε ουσιώδεις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές και αυτό έχει φτάσει σ ένα σημείο οριακό και τους τελευταίους μήνες θα έλεγα και αρνητικό – δεν μπορώ να σου πω όχι. 

Δημ: Είναι το Πασοκ αυτό που φταίει; 

Α. Γεωργιάδης: Είμαι βέβαιος ότι αν ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσιζε μόνος του, οι εκκρεμότητες από την παρούσα αξιολόγηση θα είχαν κλείσει από το καλοκαίρι. 

Δημ: Δηλαδή οι υπουργοί που δεν είναι ΠΑΣΟΚ και είναι ΝΔ κάνουν τις μεταρρυθμίσεις κανονικά; 

Α. Γεωργιάδης: Δεν μιλάω για τους υπουργούς. Θα φέρω ένα παράδειγμα. Συνδικαλιστικός νόμος – Η ΝΔ δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον αλλάξει – ίσα ίσα. Εγώ θα πανηγυρίσω στο Σύνταγμα. Εγω λέω να τα κάνουμε όλα όσα λέει το Μνημόνιο και περισσότερο για το συνδικαλιστικό νόμο. Κανένα πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη δεν μπορεί να το ψηφίσει εύκολα. Γιατί ο συνδικαλιστικός νόμος ήταν επί Παπανδρέου. 

Δημ: Διαλέξατε το Συνδικαλιστικό νόμο επειδή σας συμφέρει. Να πάμε στις απολύσεις στους δήμους; 

Α. Γεωργιάδης: Σε μένα το λέτε; 3000 απολύσεις έκανα. Λάθος άνθρωπο διαλέξατε. 

Δημ: Καταρχάς, τι νομίζετε θα γίνει τώρα με τις απολύσεις; Εχουμε απόλυση 27 εργαζομένων από το ΑΣΕΠ και βγαίνουν οι δήμαρχοι και λένε όχι. 

Α. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η αξιολόγηση με την Τρόικα αν δεν υλοποιηθεί ο στόχος απολύσεων το 2014. Αν δεν υλοποιηθεί ο στόχος απολύσεων το 2014, να καταλάβουμε τι ρισκάρουμε... Ρισκάρουμε να απαιτήσουν οι δανειστές μας ποσοτικό στόχο το 2015. Γιατί αυτό που έχει πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μπράβο του είναι ότι ενώ παρέλαβε ποσοτικούς στόχους των απολύσεων για τα επόμενα χρόνια στο δημόσιο – πέτυχε επείδη δούλεψε σωστά και κέρδισε την εμπιστοσύνη της Τρόικας – επειδή τον εξετίμησαν ως μεταρρυθμιστή υπουργό, να αφαιρέσει τους ποσοτικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια. Τι του είπαν δηλαδή; Κάνε αυτό που είναι να κάνετε για το 2014 και από το 2015 θα απολύονται μόνο αυτοί που νομίζετε εσείς ότι πρέπει. Εαν λοιπόν δεν κάνουμε αυτό που πρέπει για το 2014, όχι μόνο δεν θα κλείσει η αξιολόγηση αλλά θα απαιτήσουν οι δανειστές μας ποσοτικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια. 

Αρα, αυτοί που δεν κάνουν – όποιοι είναι, δεν ξέρω τις απολύσεις που έχει δεσμευτεί να κάνει το κράτος το 2014, ρισκάρουν χιλιάδες περισσότερες απολύσεις τα επόμενα χρόνια. 

Δημ: Και οι δήμαρχοι που διαφωνούν με τις απολύσεις αυτές, τι θα κάνουμε τώρα; 

Α. Γεωργιάδης: Τι θα πει οι δήμαρχοι διαφωνούν; Οι δήμαρχοι κυβερνούν την Ελλάδα; Αμα είναι έτσι, να βάλουμε μία σημαία ανεξάρτητου κράτους – σοβαρά μιλάτε τώρα; 

Δημ: Επειδή βλέπω από όλους τους υπουργούς, επικαλείστε σε συνεντεύξεις μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη – φαντάζομαι δεν βλέπετε άλλον μεταρρυθμιστή υπουργό σε αυτή την κυβέρνηση.

Α. Γεωργιάδης: Να πω ότι το τελευταίο εξάμηνο, από τον ανασχηματισμό και μετά, το μόνο υπουργείο που έχει δείξει μεταρρυθμιστική ατζέντα είναι το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης. Αν έχετε εσείς να μου πείτε κάποιο άλλο, ευχαρίστως... Δεν βλέπω εγώ άλλο. Διαφωνείτε εσείς; 

Δημ: Εγώ είμαι δημοσιογράφος 

Α. Γεωργιάδης: Ναι αλλά είστε και πολίτης. 

Δημ: Εγώ βλέπω ότι η κυβέρνηση έχει δείξει μία μεταρρυθμιστική υποχώρηση – μάλιστα άτακτη το τελευταίο εξάμηνο... Μπορεί να λέτε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν τα ΑΤΜ αλλά πάτε να παίξετε στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κάνετε στην πραγματικότητα. Διότι γίνεστε ξαφνικά αντιμνημονιακοί. 

Α. Γεωργιάδης: Οχι δα! Σου φαίνομαι εγώ για αντιμνημονιακός; 

Δημ: Οχι εσείς. Η κυβερνησή σας. 

Α. Γεωργιάδης: Εγώ αν βγω αντιμνημονιακός, θα γελάει ο γιος μου ο Αλκαίος που είναι 5 μηνών. 

Δημ: Καταλαβαίνω όμως ότι κάνετε μία κριτική στην Κυβέρνηση ότι έχει πάρει λάθος δρόμο το τελευταίο εξάμηνο. 

Α. Γεωργιάδης: Ακούστε εγώ δεν λέω ψέμματα ποτέ στη ζωή μου. Σας λέω. Μετά τον ανασχηματισμό κατά τη γνώμη μου έγινε λανθασμένη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτό οδήγησε κατά τη γνώμη μου το ΠΑΣΟΚ – είμαι βέβαιος ότι ο Σαμαράς είναι οπαδός μεταρρυθμίσεων ο ίδιος. Εχω ζήσει τον Σαμαρά ως Πρωθυπουργό – ο Σαμαράς πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις ο ίδιος. Δεν χρειάζεται την Τρόικα να του πει. Ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει την Ελλάδα και την έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. 

Δημ: Ο Σαμαράς είναι πρωθυπουργός όμως. 

Α. Γεωργιάδης: Δεν είναι μόνος του όμως. Εγώ αν θυμάσαι, πριν τις ευρωεκλογές είχα βγει σε όλα τα ραδιόφωνα και είχα πει ότι αν χάσει η ΝΔ απο το ΣΥΡΙΖΑ καθαρά, αυτό θα οδηγήσει σε παύση μεταρρυθμίσεων. Μπορείς να δεις τις συνεντεύξεις μου. Είμαι ο μόνος που το έλεγε καθαρά. Ημουν βέβαιος ότι αν η ΝΔ είναι πίσω στις ευρωεκλογές αυτό θα οδηγούσε την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση μεταρρυθμιστική. Οπερ και εγένετο. 

Ο ελληνικός λαός όμως έδωσε στις ευρωεκλογές έδωσε 4 μονάδες υπερ του ΣΥΡΙΖΑ. Τι περίμενε; Να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουν μεταρρυθμίσεις; 

Ερωτηθείς για τα γεγονότα που ερευνώνται σχετικά με κακουργήματα που αφορούν τον Γ. Καρατζαφέρη αλλά και τα δημοσιεύματα της ΑΥΓΗΣ 

Α. Γεωργιάδης: Ο καθένας μπορεί να υποψιάζεται τον καθέναν. Δεν καθορίζεις τις προσωπικές σου σχέσεις με τις υποψίες. 

Δημ: Ναι, αλλά όταν κάνεις 85 ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά σε 4 χρόνια – ίσως πρέπει να μπαίνει κανείς σε υποψίες. Το λέω γιατί η ΑΥΓΗ σας έχει επιτεθεί – σε εσας και στον κ. Πλεύρη. 

Α. Γεωργιάδης: Εμείς κάναμε λέει η ΑΥΓΗ, 23 ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά. Μεγάλο λέει ενδιαφέρον τα εξοπλιστικά. Εαν δεν κάναμε γενικά ερωτήσεις και είχαμε 23 για τα εξοπλιστικά, θα έλεγε ο Κουβαράς και η ΑΥΓΗ, καλόπιστα... «μα καλά αυτοί οι βουλευτές δεν ρωτάγαν για τίποτα, όλη τη μέρα τα εξοπλιστικά είχαν στο μυαλό τους;». Αυτή είναι η δική μας περίπτωση, κύριε Κουβαρά; 

Εγώ είμαι πάντα ως βουλευτής στην πεντάδα του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Εχω κάνει στο σύνολο 5000 ερωτήσεις! Στις 5000 ερωτήσεις, έχω κάνει λοιπόν 23 που αφορούν τα εξοπλιστικά. Είναι ιδιαίτερη πρεμούρα αυτή; Οποιο θέμα και να πάρεις, έχω κάνει στο κάθε υπουργείο ερώτηση και εξακολουθώ να κάνω. Γιατί αυτή είναι η δουλειά του βουλευτού. Να βλέπει και να ρωτάει. 

Πάμε όμως. Πάει η ΑΥΓΗ προχθές ... στείλαμε και εξώδικο με τον Θάνο, και βάζει πρωτοσέλιδο Ρώτησαν για τα super Puma, οι Πλεύρης, Γεωργιάδης αλλά μέσα δεν βάζει την ερώτηση – την ερώτηση την έβαλε μετά το εξώδικό μας – γιατί δεν βάζει την ερώτηση; Γιατί ο αναγνώστης που βλέπει το εξώφυλλο και έχει ακούσει ότι κατηγορείται ο Καρατζαφέρης πήρε μίζα για τα super Puma – λέω κατηγορείται γιατί δεν ξέρω αν τα έχει πάρει, αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Και τι λέει; Α, παίζαν το παιχνίδι του αρχηγού τους για τις μίζες. Αυτό δεν λέει; Γιατί δεν βάζει την ερώτηση η ΑΥΓΗ; Γιατί η ερώτηση ήταν ακριβώς ανάποδη από τη σύμβαση των super Puma. Εμείς ρωτάμε στην ερώτηση τον τότε υπουργό άμυνας, καλά αυτή τη σύμβαση την έχετε δει; Ποσο είναι ετεροβαρώς υπερ της εταιρείας και κατά του ελληνικού δημοσίου; 

Δημ: Τότε που την κάνατε αυτή την ερώτηση, δεν σας είπε ο Καρατζαφέρης καλά γιατί την κάνετε αυτή την ερώτηση; 

Α. Γεωργιάδης: Οχι. Δεν με πήρε και θα το θυμόμουν γιατί όταν είδα το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ – αν με είχε πάρει, θα το θυμόμουν. Και θα το καταθέσω και ενόρκως. Δεν με πήρε. 

Ακούστε όμως και το καλύτερο. Λέει η ΑΥΓΗ σήμερα. Ναι πράγματι, είναι εναντίον της σύμβασης οι Γεωργιάδης, Πλεύρης, αλλά τι ζητούν; Να δουν λέει, τα αντισταθμιστικά οφέλη αν μπήκαν. Που τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι το πε και ο Βενιζέλος, είναι ο αγωγός μας... ακούστε για να καταλάβετε. Θα αρχίσω να γίνομαι κακός. Στην αρχή είμαι ευγενής – θέλω να αντιμετωπίζω τους πολιτικούς αντιπάλους μου πάντα καλόπιστα – μπορεί να είναι κομμουνιστές και να τους σιχαίνομαι πολιτικά αλλά δεν σημαίνει ότι θα αρχίσω να τους πλήττω στην ηθική τους συγκρότηση, αλλά αν θέλουν να πάμε την πολιτική εκεί, θα τους έχω πολλές εκπλήξεις – έχω και εγώ να κάνω πολλές ερωτήσεις για δικές τους ερωτήσεις. Τις φαρμακοβιομηχανίες ας πούμε... 

Όταν έφερα την τροπολογία για να μειώσω τις τιμές στα φάρμακα, ο ΣΥΡΙΖΑ μου έκανε πόλεμο. Το θυμάστε; Εαν λοιπόν πάρω το τι λέει ο καθένας μας στη Βουλή, ότι μπορεί να υποκρύπτει εξυπηρέτηση συμφερόντων – που λέει η ΑΥΓΗ για μένα – τότε με συγχωρείτε, δεν μπορώ να ισχυριστώ εγώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία για τα φάρμακα γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες τους δίνει λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Δημ: Και πώς την περάσατε την τροπολογία; 

Α. Γεωργιάδης: Αστο – αυτό δεν έχει σημασία. Θέλω να πω ότι η πολιτική είναι βρώμικη από μόνη της, δεν χρειάζεται να την κάνουμε πιο βρώμικη. Πάντα ήταν. 

Δημ: Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τη διαφθορά; 

Α. Γεωργιάδης: Οσο μπορούμε σκληρότερα. Λέω δεν είναι έντιμο να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα. 

Τώρα ανοίγουν τους λογαριασμούς του Καρατζαφέρη. Αν εγώ είχα μπίζνα με τον Καρατζαφέρη και έχω πάρει λεφτά από τον Καρατζαφέρη, δεν θα με πιάνανε; Αφού ανοίγουν τους λογαριασμούς! Οταν μου κάνανε έλεγχο για το πόθεν έσχες – που άνοιξαν τους λογαριασμούς μου – δεν θα το πιάνανε; 

Αρα, αυτά η ΑΥΓΗ τα ξέρει. Αφήνει όμως υπόνοια για να λασπώσει. Και εγώ αυτό δεν το ανέχομαι. 

Επανέρχομαι. Πράγματι τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι πάρα πολύ καλή ιδέα. Οπως όλες οι καλές ιδέες που σε αυτή τη χώρα βρίσκουμε τρόπο να τις εξευτελίσουμε. Ηταν λοιπόν η ιδέα. Αφού δίνουμε τόσα εκατομμύρια για εξοπλισμούς, δίναμε και θα δίνουμε γιατί έχουμε συγκεκριμένους γεωπολιτικούς λόγους – δεν είναι καλύτερο να βάζουμε τις εταιρείες αυτές που βγάζουν πολλά περισσότερα να μεταφέρουν τεχνογνωσία και θέσεις εργασίας στην Ελλάδα; Αρα να κάνουν υπεργολαβίες με ελληνικές εταιρείες; Αυτή ήταν η αρχή των αντισταθμιστικών οφελημάτων. 

Τι έγινε λοιπόν στην Ελλάδα; Αντί να πιέζουν να κάνουν αυτά που έχουν οι εταιρείες υπογράψει, ας πούμε η εταιρεία με τα super Puma να δώσει δουλειές 10 εκ. Τι έκανε; Εδινε μίζες 3 εκ. Και γλίτωνε τα 7! Τι ρωτάμε εμείς με τον Πλεύρη; Ελέγξατε αν έγιναν τα αντισταθμιστικά; Αντί δηλαδή υποθετικά αν αυτή η εταιρεία έχει δώσει μίζες αντί να κάνει αυτά που έπρεπε – εμείς λέμε το ακριβώς ανάποδο. 

Αντί να μας πει η ΑΥΓΗ και μπράβο που κάναμε την ερώτηση μας πετάει και λάσπη στον ανεμιστήρα. Ε, όχι. Αυτό είναι υπερβολή. 

Σήμερα είδα έχει για τα πυροσβεστικά. Που είναι ακόμη χειρότερη και έτσι είχαμε κάνει και την ερώτηση. Λέγαμε ότι κινδυνεύουν τα δάση γιατί υπήρχε δικαστική διαμάχη της Ericson με το Κράτος – ρωτάμε αν όντως χρωστάμε και αν έχουμε βρει λύση αν η Ericson δεν μας έχει φέρει ελικόπτερα και ποιος θα έχει του χρόνου ελικόπτερα για τις φωτιές και μας παρουσιάζει πάλι η ΑΥΓΗ με τον ίδιο τρόπο. 

Ερωτηθείς για το μέλλον του κ. Καρατζαφέρη 

Α. Γεωργιάδης: Ολες οι ερωτήσεις που έχω κάνει με τον Πλεύρη, είναι ερωτήσεις επί της ουσίας. 

Δημ: Είχατε πει ότι «ξέραμε ότι ο Καρατζαφέρης είναι πλούσιος» 

Α. Γεωργιάδης: Ο Καρατζαφέρης είναι ένα πρόσωπο που είχε κανάλι και δήλωνε στο πόθεν έσχες του καμμιά 50αριά ακίνητα. Δεν ήταν πρόσωπο που έλεγε κύριοι, είμαι φτωχός. Οταν λοιπόν βλέπεις έναν άνθρωπο που έχει λεφτά και δηλωμένα, δεν πάει το μυαλό σου ότι έχει κατ ανάγκη και off shore με λεφτά κρυμμένα. 

Οπως παρουσιάζεται η υπόθεση – εγώ πάντα θέλω να σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας γιατί είναι σημαντικό. Εαν όμως αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες είναι πραγματικά γεγονότα και αποδειχθούν στο δικαστήριο, πολιτικά σας λέω πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο κ. Καρατζαφέρης – διότι ο πολιτικός πρέπει να είναι παράδειγμα, άρα πρέπει να κρίνεται με αυστηρότερα μέτρα από ότι ένας απλός πολίτης – ανθρώπινα σας λέω ότι δεν μπορώ να πω ότι δεν στεναχωριέμαι. Γιατί η κατάληξή του δεν θα είναι καλή. 

Θέλω να πω αυτές οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και φεύγουν τελείως από το όποιο πολιτικό μέλλον του κ. Καρατζαφέρη και έχουν να κάνουν πια με την ποινική αντιμετώπιση η οποία μπορεί να είναι πάρα πολύ σκληρή στην προκειμένη περίπτωση. Εαν τονίζω είναι αληθή όλα αυτά. Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι.

Δημ: Θεωρείτε ότι θα φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση; Μπορεί ο κ. Καρατζαφέρης να μιλήσει για κάποιους – γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα - και να εμποδίσει την εξέλιξη; 

Α. Γεωργιάδης: Πώς να το εμποδίσει δηλαδή; Λέτε αν κάνει χρήση δικαιωμάτων του νόμου – όπως έκανε και ο κ. Κάντας ο οποίος αποφυλακίστηκε επειδή συνεργάστηκε με τις Αρχές. 

Αν υποθέσουμε ότι είναι ένοχος ο κ. Καρατζαφέρης γιατί μου είναι άγνωστα αυτά, και υποθέσουμε ότι έχει να πει για άλλους ανθρώπους, καλό είναι να τα πει. 

Η δική μου γνώμη είναι όποιος έχει πάρει λεφτά να τον μάθουμε και να τον τιμωρήσουμε παραδειγματικά. Γιατί στην πολιτική δεν είμαστε όλοι το ίδιο και μας παίρνει η μπάλα όλους. 

Σχετικά με τις αρμοδιότητες του κ. Χαρδούβελη 

Α. Γεωργιάδης: Μα τί έγινε; Συνέπεσε η μέρα του φιάσκου και τις 100 δόσεις και την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ, συνέπεσαν με την αλλαγή αρμοδιοτήτων του ΦΕΚ Μαυραγάνη – Χαρδούβελη. 

Δημ: Που έγιναν κατά σύμπτωση το προηγούμενο βράδυ. 

Α. Γεωργιάδης: Οχι ήταν πολύ πριν. Ξέρετε πόσο κάνει να βγει ένα ΦΕΚ στην Ελλάδα; 

Για παράδειγμα, την ημέρα που παραιτήθηκε ο κ. Στύλιος από το Παιδείας λόγω του επεισοδίου με την κα Κανέλλη στη Βουλή – τη μέρα εκείνη βγήκε το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες του κ. Στύλιου. Ηταν 65 μέρες υπουργός και υπογραφή δεν είχε βάλει ο άνθρωπος. 

Δημ: Αρα θεωρείτε ότι δεν τρέχει τίποτα με τον κ. Χαρδούβελη; 

Α. Γεωργιάδης: Δεν είπα αυτό. Το αν τρέχει είναι ζήτημα του Χαρδούβελη και του Πρωθυπουργού. 

Αν δεν κλείσει η διαπραγμάτευση – θέλω να πιστεύω πως θα κλείσει  μέχρι 8 Δεκεμβρίου – γίνονται και έκτακτα Eurogroup. Αν τρέξει η Κυβέρνηση και κάνουμε τη δουλειά μας, θα κλείσει η διαπραγμάτευση. 

Δημ: Και τότε πρέπει να μείνει ο Χαρδούβελης...

Α. Γεωργιάδης: Αν δεν κλείσει και πάμε σαυτό το σενάριο θα πρέπει να καταλογιστούν ευθυνες. Θα είναι καταστροφικό για τη χώρα. Θα βρεθεί η Ελλάδα ξανά στην κρίση των αγορών, θα ανέβουν τα spread και την ώρα μάλιστα που η χώρα δείχνει να ανακάπτει. 

Δημ: Μια στιγμή. Αν δεν κλείσει η διαπραγμάτευση, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να φύγει ο Χαρδούβελης ή να φύγει η Κυβέρνηση; - μας έχετε πει ότι τελειώνει το μνημόνιο – ότι θα φέρετε συμφωνία είπε ο κ. Βενιζέλος πριν την προεδρική εκλογή .. 

Α. Γεωργιάδης: Ο κ. Βενιζέλος ήταν πιο προσεκτικός. Εφυγε από το eurogroup της 8ης /12. Το χρονικό όριο της 31 Δεκεμβρίου το επεξέτεινε έως το Φεβρουάριο. 

Για το θέμα εκλογών 

Δημ: Αν δεν κλείσει λοιπόν, δεν θα προκηρύξετε εκλογές; Μέχρι τώρα λέγατε να μην πάμε σε εκλογές – να μη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές και αποσταθεροποιείται ο τόπος γιατί πρέπει να κάνουμε τη συμφωνία. Τώρα τι θα μας πείτε; Οτι δεν την κάναμε και πάλι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές; 

Α. Γεωργιάδης: Ας δούμε τα γεγονότα. Μη γίνεστε καταστροφολόγος. Εαν φτάσει η κατάσταση σε ένα σημείο που θα έχουμε ρίξη με τους εταίρους και δανειστές μας γιατί αυτό θα πει να μην κλείσει συμφωνία, αυτό ασφαλώς είναι ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα και θα πρέπει σε αυτό να λάβουμε σοβαρές και καθαρές εξηγήσεις γιατί αυτό δεν συνέβη. Δεν είναι ένα ήσσονος σημασίας γεγονός. 

Δημ: Θα πρέπει να προσφύγετε μετά στο λαό; Ή να εκλέξει η Βουλή νέα Κυβέρνηση; 

Α. Γεωργιάδης: Δεν είναι δική μου δουλειά αυτή. Δεν υπάρχει για μένα γι αυτή τη Βουλή άλλος Πρωθυπουργός πλην του Σαμαρά. Το ξεκαθαρίζω. Γιατί έχω ζήσει την περίπτωση Παπαδήμου και ξέρω τι θα πει κυβέρνηση χωρίς πολιτική νομιμοποίηση. 

Ο Σαμαράς ήταν αρχηγός του κόμματος στις εκλογές που έγιναν. Αν θέλουμε να αλλάξουμε Πρωθυπουργό θα πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές. Αλλοιώς για μένα δεν νοείται τέτοιου είδους αλλαγή. 

Δημ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία βλέπω το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών... 

Α. Γεωργιάδης: Αν δεν υπάρξει γιατί έγινε στην Ελλάδα ένα μεγάλο λάθος – θα γράψω βιβλίο να ξέρετε – γιατί το μνημόνιο το έχω ζήσει από μέσα... και είμαι περήφανος όταν ήμουν υπουργός υγείας είχε κολήσει η διαπραγμάτευση λόγω του υπουργείου υγείας και του ΕΟΠΥΥ – ιούνιο 2013 – από την ώρα που έφυγα, δεν υπάρχει μνημόνιο στο υπουργείο υγείας. Καμμία εμπλοκή δεν θα ακούσετε γιατί τα έκλεισα όλα πριν φύγω. 

Ερωτηθείς για το πότε θα λάβει τέλος το Μνημόνιο 

Δημ: Το κόμμα στο οποίο είστε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μας επισημαίνει εδώ και 6 μήνες ότι τελειώνει το Μνημόνιο 

Α. Γεωργιάδης: Αλλο αυτό. Η κυβέρνηση και εγώ λέμε ότι θέλουμε να φύγουμε από το μνημόνιο. Για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας και κυριαρχίας. Δεν θέλουμε να φύγουμε από το μνημόνιο για να πάμε να κάνουμε αυτά που κάναμε πριν το μνημόνιο. Θέλουμε να φύγουμε για να κάνουμε το δικό μας σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Το αυθεντικά δικό μας. Χωρίς την παρεμβολή των ξένων. Αυτό λέει η Κυβέρνησή μας. Δεν λέει βγαίνω για να αρχίσω να δίνω πάλι μαιμού συντάξεις! 

Το λάθος για τις μεταρρυθμίσεις έγινε στην αφετηρία. Η Ελλάδα στις 6 Μαϊου 2010 χρεοκόπησε. Τι θα πει αυτό; Έπρεπε στις 6 Μάη να κατεβάσουν ρολλά οι τράπεζες – όπως έγινε στην Κύπρο – και έπρεπε να μείνουν οι συντάξεις και οι μισθοί στο δημόσιο χωρίς να πληρωθούν. Γιατί δεν είχε το Κράτος ένα ευρώ. Αυτό δεν έγινε στην Ελλάδα γιατί μπήκαμε αυτομάτως στο μηχανισμό, οι τράπεζες ποτέ δεν έκλεισαν, οι μισθοί – συντάξεις δεν έμειναν ποτέ απλήρωτες. Περικόπηκαν μεν αλλά δεν έμειναν απλήρωτες. 

Αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι η κοινωνία μας έπρεπε να έχει ζήσει το δύσκολο σενάριο. Εστω για ένα – δύο μήνες όπως στην Κύπρο. Γιατί μόνο έτσι θα καταλάβαινε ο Ελληνας ότι δεν κόψαμε το 50% των συντάξεων από κανέναν. Με το μηχανισμό εξασφαλίσαμε την καταβολή του 50% μιας σύνταξης που είχε γίνει μηδέν! 

Δημ: Επρεπε δηλαδή το πολιτικό σύστημα να εκδικηθεί; 

Α. Γεωργιάδης: Οχι, το πολιτικό σύστημα καταρχήν δεν ήταν μόνο του. Οι πολίτες επί 30 χρόνια, ψήφιζαν μόνο τους πολιτικούς που μοίραζαν λεφτά. Οποιος πολιτικός έλεγε παιδιά ξοδεύομε παραπάνω από όσα έχουμε, τον έτρωγε η μαρμάγκα. 

Στην Κύπρο τί έγινε; Είπαν το περήφανο ηρωικό όχι την Τρίτη, κλεισαν οι τράπεζες, είπαν μετά το περήφανο ναι, φτιάχνουν το κράτος τους, βγαίνουν από το μνημόνιο, έχουμε ανάπτυξη, κάνουμε γρήγορα μεταρρυθμίσεις. 

Στην Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια όποιος πάει να κάνει μία μεταρρύθμιση πέφτουν να τον φάνε – γιατί πάνε να τον φάνε – γιατί υπάρχουν κάποιοι που έχουν κρυμμένα λεφτά. 

Αρα δεν είναι θέμα εκδίκησης. Θα είχε συνειδητοποιήσει η κοινωνία μας τελικά πολύ καλύτερα τι είχε συμβεί το 2010, ότι χρεοκοπήσαμε αν είχαμε ζήσει τις συνέπειες της χρεοκοπίας – δεν τη ζήσαμε και μονίμως τώρα είμαστε 5 χρόνια στο μεταίχμιο. 

Ερωτηθείς για την ψηφοφορία 180 και του Προέδρου

Δημ: Λένε τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ότι υπάρχουν σκέψεις στο επιτελείο του Πρωθυπουργού που να εγκριθεί η συμφωνία το Δεκέμβρη με αυξημένη πλειοψηφία 180 και αν δεν εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ψήφοι να πάμε σε εκλογές το Γενάρη, πριν την προεδρική εκλογή. 

Α. Γεωργιάδης: Δεν το έχω ακούσει αυτό. Το διάβασα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αλλά δεν το άκουσα μέσα στη ΝΔ. Ξέρω ότι η πάγια άποψη του Πρωθυπουργού με την οποία συμφωνώ, είναι ότι ένας θεσμικός Πρωθυπουργός δεν παίζει με τη χώρα. Αν κάποιος θέλει να μας ρίξει στη Βουλή ας μας ρίξει 

Δημ: Η συμφωνία πρέπει να έρθει ή όχι με 180 στη Βουλή; Ποιά η γνώμη σας; 

Α. Γεωργιάδης: Η συμφωνία που έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας και με την αναδιάρθρωση του χρέους μας και με τις νέες δεσμέυσεις μας που θα έχουμε είναι πολύ καλύτερο για την Ελλάδα να έχει πολιτική συμφωνία. Κατά τη γνώμη μου, από το 1ο Μνημόνιο θα έπρεπε να έχουμε 180 ψήφους και όχι σχετική πλειοψηφία. Ηταν ένα από τα λάθη του Παπανδρέου. 

Σας λέω δεν έχω ιδέα. Αν με ρωταγαν αν η συμφωνία μπορεί να τεθεί με σχετική πλειοψηφία, θα σας έλεγα ναι το θεωρώ σωστό. 

Δημ: Θεωρείτε ότι μπορεί η μία ψηφοφορία να φέρει την άλλη; Φέρνετε τη συμφωνία, την ψηφίζουν 180 και αυτοί οι 180 βγάζουν και Πρόεδρο.

Α. Γεωργιάδης: Αν συμφωνείς με τη «συμφωνία» δεν θα τα χαλάσουμε στον Πρόεδρο. Επαναλαμβάνω ότι σχολιάζω το δημοσίευμα. 

Δημ: Λέτε ξεκάθαρα ότι η συμφωνία πρέπει να έρθει με 180 στη Βουλή.  

Α. Γεωργιάδης: Και κάτι ακόμη, από την 1η μέρα με τη σχετική πλειοψηφία. Από τις 6 Μάη 2010 κάθε μνημόνιο έπρεπε να έχει 180

Ερωτηθείς για την παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη 

Δημ: κ. Άδωνι Γεωργιάδη η παραίτηση Ψυχάρη σας ξάφνιασε καταρχάς, την περιμένατε, πως την εξηγείτε;

 

Α. Γεωργιάδης: Κοιτάξτε, εγώ με τον Ανδρέα Ψυχάρη, αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί στο κοινοβούλιο είχαμε αναπτύξει και μία στενή προσωπική σχέση, μιλάγαμε πολύ συχνά μαζί σχεδόν επί καθημερινής βάσεως. Πράγματι ο Ανδρέας Ψυχάρης είχε εκφράσει και δημόσια μέσα στη βουλή αλλά και σε όλες τις σχετικές και εσωκομματικές μας συζητήσεις, τον πολύ μεγάλο προβληματισμό ότι η κυβέρνηση είχε σταματήσει να παράγει μεταρρυθμιστικό έργο. Και δεν μπορώ να τον «κακίσω» σε αυτό γιατί πράγματι αυτό είναι αλήθεια. 

 

Δημ: Αλλά από αυτό και μέχρι να παραιτείσαι και μάλιστα να παραιτείσαι τη συγκεκριμένη στιγμή, αντικειμενικά φέρνει σε αρκετά δύσκολη θέση το κόμμα σου όταν παραιτείσαι τη συγκεκριμένη στιγμή και μάλιστα λες ότι το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει κλπ.

 

Α. Γεωργιάδης: Εγώ θέλω να πω αυτά που έχω να λέω γιατί θέλω να είμαι πάντα δίκαιος με τους ανθρώπους. Σε μία βουλή που έχουνε φύγει από τα κόμματά τους μέχρι στιγμής καμιά τριανταριά βουλευτές, τριανταπέντε, μάλιστα έχω χάσει και τον αριθμό. Ξέρετε να μου δείξετε κανένα που να παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα επειδή διαφώνησε με το κόμμα του; Μπορείτε να μου δείξετε άλλο ένα; 

 

Δημ: Μπορώ να σας δείξω στον παρελθόν κάποιους αλλά ναι δεν έχω.

 

Α. Γεωργιάδης:  Κανέναν. Εγώ το είχα κάνει αυτό με τον Καρατζαφέρη. Άλλον έχετε;

 

Δημ: Εντάξει το έχουν κάνει και άλλοι.

 

Α. Γεωργιάδης: Άλλοι πέντε στο σύνολο;

 

Δημ: Η κα Κούρκουλα το είχε κάνει στο παρελθόν, ο κος Φλωρής και ο κος Νασιώκας.

 

Α. Γεωργιάδης: Μου λέτε σε τριάντα χρόνια το έχουν κάνει 5 – 6. Βάλε λοιπόν μέσα στους λίγους τον Ψυχάρη. Γιατί πρόσεξε τι έκανε ο Ψυχάρης. Ψήφισε ναι, άρα έδειξε ότι εγώ κύριοι δεν θέλω να παραιτηθώ γιατί δεν αντέχω να ψηφίσω και διάφορα τέτοια που κάνουν ορισμένοι. Ψηφίζω γιατί εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία με το Σαμαρά, ευχαριστώ το Σαμαρά γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω βουλευτής αλλά πλέον δεν μπορώ να υπηρετώ αυτή την πολιτική και γεια σας. Είναι ένα στοιχείο πολιτικής αξιοπρέπειας.

 

Δημ: Είπε όμως και κάποια πράγματα ο Ψυχάρης τα οποία είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που λέτε εσείς και θέλω να μου σχολιάσετε αυτά. Μιλάει για την ανάγκη της συναίνεσης, έχει μιλήσει πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα.

 

Α. Γεωργιάδης: Γιατί εγώ δεν θέλω να υπάρξει συναίνεση;

 

Δημ: Τώρα με συγχωρείτε, εσείς είστε οπαδός της πόλωσης και της έντασης με αυτά που λέτε.

 

Α. Γεωργιάδης: Καθόλου, είμαι παρεξηγημένος. Εγώ είμαι πολύ υπέρ της συναίνεσης αν συμφωνήσουν οι άλλοι μαζί μου.

 

Δημ: Εντάξει, έτσι ναι. Έτσι είναι όλοι υπέρ της συναίνεσης. Αλλά εσείς είστε από αυτούς που λέτε αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις.

 

Α. Γεωργιάδης: Καλά εγώ το έχω πει αυτό; Ο Νίκος Δένδιας είναι Υπουργός της συναίνεσης ή της έντασης πιστεύετε; 

 

Δημ: Θα τον κατέτασσα μάλλον στους συναινετικούς.

 

Α. Γεωργιάδης: Ωραία. Όταν λέει ότι θα γίνει της παλαβής αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τι σας λέει αυτό;

 

Δημ: Καλά σε αυτό ειδικά είστε πολύ, είναι μάλλον τακτική.

 

Α. Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης είναι της έντασης ή της συναίνεσης.

 

Δημ: Της συναίνεσης

 

Α. Γεωργιάδης: Όταν λέει ότι η δραχμή θα έχει φάτσα το Λαφαζάνη τι λέει;

 

Δημ: Άρα έχετε τακτική να τα λέτε αυτά ενώ δεν τα πιστεύετε αυτά.

 

Α. Γεωργιάδης: Το ανάποδο συμβαίνει. Ακόμα και οι πιο συναινετικοί βάλανε εμένα στους αντισυναινετικούς. Ακόμα και οι πιο συναινετικοί δεν μπορεί να μην προστατεύσουν την υστεροφημία τους λέγοντας την αλήθεια. Εδώ η αλήθεια δεν κρύβεται. 

 

Δημ: Κι αν η αλήθεια είναι ότι μετά τις εκλογές θα συγκυβερνήσετε με το ΣΥΡΙΖΑ τι θα μας πείτε τότε;

 

Α. Γεωργιάδης: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει το πρόγραμμα για να μείνουμε στο ευρώ όλα γίνονται. Αλλά αυτό θα σημαίνει πως ότι ακούτε ότι λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα έχει στην πράξη απορρίψει. Εάν εσείς πιστεύετε ότι σε ένα κόμμα που ο Λαφαζάνης ελέγχει το 35% και μιλάνε για κοινωνικοποίηση των τραπεζών, για εθνικό νόμισμα και για σύγκλειση με τις αγορές. Ο Λαφαζάνης είπε προχθές το αμίμητο: «Θα καταργήσουμε τις αγορές». Και λέω, αν εσείς πιστεύετε ότι αυτοί αν θα ‘ρθούνε και ταυτόχρονα θα μείνουμε στο ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση, τι να σας πω; Ψηφίστε τους. Εγώ όμως οφείλω να σας πω ότι αν αυτά που λένε άνε να τα κάνουνε, είμαστε εκτός ευρωπαϊκής ένωσης. 

 

Δημ: Εγώ όμως οφείλω επίσης να σας πω ότι πριν από 2 χρόνια μας βάλατε δίλημμα εκλογικό, ευρώ ή δραχμή, και τώρα έτσι όπως το βλέπω προετοιμάζεστε να μας ξαναβάλετε το ίδιο δίλημμα. Άρα δεν διανύσατε αυτή την απόσταση που μας λέτε. Που είναι αυτό το success story τότε αν ξαναείμαστε στο δίλημμα δραχμή ή ευρώ.

 

Α. Γεωργιάδης: Κάνετε λάθος. Το δίλημμα δραχμή ή ευρώ θα υπάρχει πάντα. Όχι μόνο για εμάς αλλά για όλες τις χώρες του ευρώ. Ξέρετε γιατί; Τι είναι το ευρώ; Μία λέσχη είναι η ευρωζώνη. Έχετε πάει ποτέ στο Λονδίνο σε λέσχη; Εγώ έχω πάει μία φορά και όταν μπήκα μέσα, πραγματικό γεγονός θα σας πω τώρα, χτύπησε το κινητό μου και πήγα να σηκώσω το κινητό μου και άρχισα να μιλάω μέσα στη λέσχη. Ήρθε ένας ωραίος καλοντυμένος κύριος και μου είπε κύριε εδώ δεν μιλάμε στα κινητά, αν θέλετε να μιλήσετε στο κινητό θα βγείτε έξω. Και πράγματι βγήκα και μίλησα στο πεζοδρόμιο. Ξέρετε γιατί; Γιατί για να είσαι σε μία λέσχη πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες τις λέσχης. Τι λέει τώρα η λέσχη του ευρώ;

 

Δημ:  Με συγχωρείτε μισό λεπτό, μόνο που όταν πας στη λέσχη στο Λονδίνο για  να σου επιτρέψουνε την είσοδο έχεις ήδη εξασφαλίσει κάποια πράγματα, δεν πας ρακένδυτος στη λέσχη. Εδώ είμαστε στη λέσχη και κινδυνεύουμε να είμαστε οι ρακένδυτοι της λέσχης της Ευρώπης.

 

Α. Γεωργιάδης: Εσείς λέτε ότι θέλει να μπει στη λέσχη λέγοντας θα τηρώ τους κανόνες της λέσχης, αλλά μόλις μπεις μέσα να βγάλεις το κοστούμι να μείνεις με το σώβρακο, να ανοίξεις δυο κινητά και να λες εγώ ότι γουστάρω κάνω γιατί είμαι μάγκας. Αυτό πιστεύετε ότι γίνεται;

 

Δημ: Όχι αλλά εμείς είμαστε στη λέσχη με το σώβρακο και οι άλλοι είναι κανονικά ντυμένοι με τα κοστούμια. 

 

Α. Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να μείνουμε με το σώβρακο. Γιατί όταν λέει θα κοινωνικοποιήσω τις τράπεζες σε μία ευρωζώνη που οι τράπεζες θέλουν να ελέγχονται κεντρικά από την ενιαία τραπεζική ένωση, αυτό σημαίνει ότι θέλει να μας κρατήσει σε μία Ευρώπη καταπατώντας τον ιδρυτικό νόμο αυτής της λέσχης. Καταλαβαίνετε τι σας λέω τώρα;

 

Δημ: αν συγκυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ θα είστε κι εσείς εκεί ή όχι;

 

Α. Γεωργιάδης:Τι εννοείτε; Καταρχάς εγώ δεν πιστεύω ότι θα συγκυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ. Το θεωρώ παντελώς αδιανόητο δε. 

 

Δημ: Αποκλείεται να γίνει οικουμενική κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα δηλαδή; Μέσα από ένα πρόβλημα μεγάλο που θα προκύψει; Το έχετε περιγράψει το πρόβλημα πριν.

 

Α. Γεωργιάδης:Το πας προφήτης μετά Χριστόν το σέβομαι. Όλα στη ζωή γίνονται. Σας λέω όμως, εάν ποτέ η Νέα Δημοκρατία συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ, οδηγηθεί από τα πράγματα δηλαδή να συγκυβερνήσει, θα καταστραφεί. Διότι καλώς η κακώς ο δικός μας κόσμος δεν θα μας το συγχωρήσει αυτό. Και εγώ προσωπικά δεν σας κρύβω ότι θα βρεθώ σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ορισμένοι από αυτούς είναι συμπαθητικοί δεν λέω αλλά μιλάμε για πολιτικά τώρα. 

 

Δημ: Να δούμε τι άλλο θα μας συμβεί έτσι ξαφνικά κε Γεωργιάδη γιατί πολλά μας έχουν συμβεί ξαφνικά… 

 

Α. Γεωργιάδης: Εγώ έχοντας εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά θα σας πω. Αποκλείεται ο Σαμαράς να μην βρει λύση σε αυτή δύσκολη στιγμή που βρισκόμαστε τώρα.